NRK Meny
Normal

Alle nordmennene kvalifisert

Alle de seks nordmennene er klare for det første rennet i hoppuka i Oberstdorf onsdag.

Video God norsk hopping i kvalifiseringa

De norske hopperne viste gode takter i kvalifiseringen i Oberstdorf.

De norske hopperne løftet seg i tirsdagens kvalifisering og leverte bra hopping.

Tom Hilde var best av de norske i kvalifiseringen med en femteplass etter at han hoppet 133 meter. Anders Jacobsen ble nummer 8 (132,5 meter) Bjørn Einar Romøren nummer 21 (129,5 meter), Anders Bardal nummer 22 (128,5 meter), Johan Remen Evensen nummer 26 (127 meter) og debutant Rune Velta landet 122,5 meter og ble nummer 32 i kvalifiseringen.

Har nordmennene noen sjanse til å komme på seierspallen i hoppuka? Diskuter nederst i saken!

Evensen og Hilde (133 meter) var forhåndskvalifisert i kraft av at de er blant de ti beste i verdenscupen.

Finsk dominans

Finske Ville Larinto vant vant kvalifiseringen etter at han hoppet 137,5 meter, mens landsmann Matti Hautamäki (136 meter) og polske Adam Malysz (134 meter) endte på de neste plassene.

Stod over

Stjernetrioen Thomas Morgenstern, Andreas Kofler og Simon Ammann sto over kvalifiseringen.

Dårlig oppladning

For de norske hopperne handlet kvalifiseringen om å bygge selvtillit mot åpningsrennet. Etter nedturen i Engelberg sist, var det også en hvis framgang å spore. Oppladningen har eller ikke vært den beste for tre av hopperne. Anders Jacobsen har vært syk i julen med influensa, Bjørn Einar Romøren sliter med mageonde, mens Tom Hilde har problemer med muskulaturen i øvre del av ryggen.

Tom Hilde

Tom Hilde var best av de norske i kvalifiseringen

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Duellhopping

I hoppuken er det utslagingshopping (k.o.) i 1.-omgang. Det betyr at Johan Remen Evensen er første norske hopper ut i onsdagens renn i Schattenbergbakken. Han møter sloveneren Peter Prevc, mens Anders Bardal hopper i duell nummer fire mot tsjekkeren Jakub Janda. Bjørn Einar Romøren starter i duellen etter mot franske Emmanuel Chedal.Rune Velta skal i duell mot polakken Kamil Stoch, mens Anders Jacobsen møter en annen tsjekker i Jan Matura. Tom Hilde er sist
av de norske og møter Primoz Pikl fra Slovenia i sin duell.

De fem beste taperne av duellene får også hoppe annen omgang samen med de 25 duellvinnerne.

Siste nytt

 • Ønsker å trene med Johaug

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

  Lagvenninnene støtter Johaug
 • Mørkøv til Quick-Step

  Michael Mørkøv blir ikke med Alexander Kristoff til det arabiske laget UAE, ifølge procycling.no. Mørkøv var en av Kristoffs viktigste opptrekkere i Katjusja. Nå gar han til belgiske Quick-Step. Der blir han hjelperytter for Fernando Gaviria, årets spurtkongen i Giro d'Italia. Kilde: procycling.no

  Michael Mørkøv
  Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting