Hopp til innhold

Alle de norske slått av Andrew fra Storbritannia (!)

OSLO/TOBLACH (NRK): Det er blitt et uvant syn: et verdenscuprenn i langrenn uten en nordmann på pallen. Der havnet imidlertid ukjente Andrew Young.

Det blei ingen palplassering på langrennsgutta i sprinten i dag.

VIDEO: Pellegrino vinner, mens Andrew Young blir nummer tre.

– Vi er slått av Storbritannia i en sprint! I verdenscupen på ski! utbrøt kommentator Jann Post da det ble klart: At ukjente Andrew Young kom på tredjeplass på sprinten i Toblach.

– Han setter Storbritannia på kartet her, kommenterte ekspert Torgeir Bjørn leende.

De norske løperne var ikke spesielt fornøyd med at ingen av dem nådde opp på pallen, men prøvde å glede seg over britens suksess.

– Det er kult at det er flere som hevder seg, og det er moro for ham. Andrew er en kjempekar, så det er bare hyggelig, sier Sondre Turvoll Fossli.

Umerittert

Young har bare vært topp ti i verdenscupen én gang tidligere, også da i sprint. Han har en rimelig tynn merittliste med en 37.-plass som sitt beste individuelle resultat i mesterskap, men nå har han plutselig en tredjeplass - foran hele det norske skilandslaget.

– Åhåhå, dette er ganske sjukt. Det er nesten så jeg ikke tror det har skjedd, sier Young til NRK.

– Jeg klarer ikke semifinale i Norgescupen engang, nivået i Norge er så sykt. Og her greier jeg pallen, det er helt rått, sier han.

Storbritannia er en såpass liten skinasjon at de har inngått et samarbeid med Norge, hvor medlemmer av det norske støtteapparatet kan bruke britenes vester, mot at britene får tips og råd fra de norske smørerne. Norge har altså hjulpet britene til pallplassen.

– Dette er helt enormt, en milepæl for det britiske laget. Vi er et lite lag, det er bare jeg som er ute og tester. Dette er en mikroidrett i Storbritannia, sier trener Jostein Hestmann Vinjerui.

Skuffede nordmenn

23-åringen utnyttet det som ble en svak norsk dag i Toblach. Alle de ti nordmennene gikk videre fra prologen, men derfra og inn falt de fra én etter én.

Finn-Hågen Krogh ble Norges største håp i finalen, men havnet bakpå mot slutten. Han ble til slutt nummer fem, mens italienske Pellegrino vant.

– Jeg fikk en hekt. Jeg er skuffa nå, sier Krogh.

Petter Northug røk ut i semifinalen da han havnet litt bak de beste inn på oppløpet. Martin Johnsrud Sundby kom seg også til semifinale, men gikk i bakken tidlig i løpet og endte sist i heatet.

– Det er kult

Sprintspurten i Toblach.

VIDEO: Petter Northug ryker ut i semifinalen.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal