Alle de norske slått av Andrew fra Storbritannia (!)

OSLO/TOBLACH (NRK): Det er blitt et uvant syn: et verdenscuprenn i langrenn uten en nordmann på pallen. Der havnet imidlertid ukjente Andrew Young.

Det blei ingen palplassering på langrennsgutta i sprinten i dag.

VIDEO: Pellegrino vinner, mens Andrew Young blir nummer tre.

– Vi er slått av Storbritannia i en sprint! I verdenscupen på ski! utbrøt kommentator Jann Post da det ble klart: At ukjente Andrew Young kom på tredjeplass på sprinten i Toblach.

– Han setter Storbritannia på kartet her, kommenterte ekspert Torgeir Bjørn leende.

De norske løperne var ikke spesielt fornøyd med at ingen av dem nådde opp på pallen, men prøvde å glede seg over britens suksess.

– Det er kult at det er flere som hevder seg, og det er moro for ham. Andrew er en kjempekar, så det er bare hyggelig, sier Sondre Turvoll Fossli.

Umerittert

Young har bare vært topp ti i verdenscupen én gang tidligere, også da i sprint. Han har en rimelig tynn merittliste med en 37.-plass som sitt beste individuelle resultat i mesterskap, men nå har han plutselig en tredjeplass - foran hele det norske skilandslaget.

– Åhåhå, dette er ganske sjukt. Det er nesten så jeg ikke tror det har skjedd, sier Young til NRK.

– Jeg klarer ikke semifinale i Norgescupen engang, nivået i Norge er så sykt. Og her greier jeg pallen, det er helt rått, sier han.

Storbritannia er en såpass liten skinasjon at de har inngått et samarbeid med Norge, hvor medlemmer av det norske støtteapparatet kan bruke britenes vester, mot at britene får tips og råd fra de norske smørerne. Norge har altså hjulpet britene til pallplassen.

– Dette er helt enormt, en milepæl for det britiske laget. Vi er et lite lag, det er bare jeg som er ute og tester. Dette er en mikroidrett i Storbritannia, sier trener Jostein Hestmann Vinjerui.

Skuffede nordmenn

23-åringen utnyttet det som ble en svak norsk dag i Toblach. Alle de ti nordmennene gikk videre fra prologen, men derfra og inn falt de fra én etter én.

Finn-Hågen Krogh ble Norges største håp i finalen, men havnet bakpå mot slutten. Han ble til slutt nummer fem, mens italienske Pellegrino vant.

– Jeg fikk en hekt. Jeg er skuffa nå, sier Krogh.

Petter Northug røk ut i semifinalen da han havnet litt bak de beste inn på oppløpet. Martin Johnsrud Sundby kom seg også til semifinale, men gikk i bakken tidlig i løpet og endte sist i heatet.

– Det er kult

Sprintspurten i Toblach.

VIDEO: Petter Northug ryker ut i semifinalen.

Sportsnyheter

Martin Dubravka

Keeperbrøler sendte Spania videre: – Utførelsen der er Youtube-mat

Slovakias keeper Martin Dúbravka har storspilt gjennom hele EM. Det helt frem til det 29. minuttet i kampen hvor Spania endelig overbeviste.

Superspissen med «uvirkelig» bom: – Det verste jeg har sett

Noen sjanser er så store at du knapt tror at det ikke ble mål. Bare spør Robert Lewandowski (32).

Siste nytt

 • Stormet banen med regnbueflagg

  En tilskuer løp ut på banen med et regnbueflagg i begge hendene da den ungarske nasjonalsangen runget over stadion før oppgjøret mot Tyskland. Banestormeren ble til slutt «taklet» og tatt hånd om av sikkerhetsvakter. Det ble en svært spesiell opptakt til kampen etter at Uefa sa nei til Münchens ønske om å lyse opp stadion med regnbuefarger for å vise støtte til LHBT-samfunnet. Avgjørelsen har vakt sterke reaksjoner.

  Pride
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Godt nytt for Finland 

  Etter at Slovakia blei knust 5–0 av Spania og Sverige tok tre poeng mot Polen, er det grunn til veldig forsiktig optimisme i Finland.

  For det resultatet gjer at Finlands håp om avansement som ein av dei fire beste trearane framleis lev.

  Men det er likevel langt fram til finsk avansement før gruppespelets to siste kampar.

  No må nemleg eitt av to scenario gå i oppfylling:

  1: Portgual tapar med fire mål mot Frankrike og Tyskland tek poeng mot Ungarn.

  2: Eller Portugal tapar mot Frankrike, og Tyskland blir slått med fire mål mot Ungarn.

  Dermed er det framleis ein sjanse for at EMs nordiske representantar, Sverige, Danmark og Finland, tek seg til EMs utslagsrunder.

  CORRECTION Ukraine Finland WCup 2022 Soccer
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Norsk tap i kvartfinalen

  Det norske landslaget holdt Sør-Korea til forlenging, men det endte med tap i kvartfinalen i VM i parahockey.

  Norge havnet under i første periode da Byeong Seok-cho ga Sør-Korea 1–0 etter 4.39 minutter.

  Et mål av Martin Hamre etter 41.39 skapte spenning i kampen og spillforlengelse. I forlengelsen scoret Seung Hwan-jung det avgjørende målet.

  Norge møter Tsjekkia i kampen om femteplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal