NRK Meny
Normal

Alle de norske slått av Andrew fra Storbritannia (!)

OSLO/TOBLACH (NRK): Det er blitt et uvant syn: et verdenscuprenn i langrenn uten en nordmann på pallen. Der havnet imidlertid ukjente Andrew Young.

Det blei ingen palplassering på langrennsgutta i sprinten i dag.

VIDEO: Pellegrino vinner, mens Andrew Young blir nummer tre.

– Vi er slått av Storbritannia i en sprint! I verdenscupen på ski! utbrøt kommentator Jann Post da det ble klart: At ukjente Andrew Young kom på tredjeplass på sprinten i Toblach.

– Han setter Storbritannia på kartet her, kommenterte ekspert Torgeir Bjørn leende.

De norske løperne var ikke spesielt fornøyd med at ingen av dem nådde opp på pallen, men prøvde å glede seg over britens suksess.

– Det er kult at det er flere som hevder seg, og det er moro for ham. Andrew er en kjempekar, så det er bare hyggelig, sier Sondre Turvoll Fossli.

Umerittert

Young har bare vært topp ti i verdenscupen én gang tidligere, også da i sprint. Han har en rimelig tynn merittliste med en 37.-plass som sitt beste individuelle resultat i mesterskap, men nå har han plutselig en tredjeplass - foran hele det norske skilandslaget.

– Åhåhå, dette er ganske sjukt. Det er nesten så jeg ikke tror det har skjedd, sier Young til NRK.

– Jeg klarer ikke semifinale i Norgescupen engang, nivået i Norge er så sykt. Og her greier jeg pallen, det er helt rått, sier han.

Storbritannia er en såpass liten skinasjon at de har inngått et samarbeid med Norge, hvor medlemmer av det norske støtteapparatet kan bruke britenes vester, mot at britene får tips og råd fra de norske smørerne. Norge har altså hjulpet britene til pallplassen.

– Dette er helt enormt, en milepæl for det britiske laget. Vi er et lite lag, det er bare jeg som er ute og tester. Dette er en mikroidrett i Storbritannia, sier trener Jostein Hestmann Vinjerui.

Skuffede nordmenn

23-åringen utnyttet det som ble en svak norsk dag i Toblach. Alle de ti nordmennene gikk videre fra prologen, men derfra og inn falt de fra én etter én.

Finn-Hågen Krogh ble Norges største håp i finalen, men havnet bakpå mot slutten. Han ble til slutt nummer fem, mens italienske Pellegrino vant.

– Jeg fikk en hekt. Jeg er skuffa nå, sier Krogh.

Petter Northug røk ut i semifinalen da han havnet litt bak de beste inn på oppløpet. Martin Johnsrud Sundby kom seg også til semifinale, men gikk i bakken tidlig i løpet og endte sist i heatet.

– Det er kult

Sprintspurten i Toblach.

VIDEO: Petter Northug ryker ut i semifinalen.

Siste nytt

 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Müller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag