NRK Meny
Normal

Strømsgodset videre med et nødskrik

Alle de norske lagene tok seg videre fra europaliga-kvaliken torsdag.

Strømsgodset - Mlada Boleslav

SJOKKERTE GODSET: Aleš Čermák satte inn 1-0 til gjestene etter en halvtime. Heldigvis for drammenserne greide ikke Mlada å gjenta bedriften.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter bare en halvtime inn i oppgjøret på Marienlyst stadion fikk publikum kaffen i halsen, da Espen Bugge Pettersen bommet i avklaringen og Aleš Čermák plutselig fikk stå alene med ballen.

Tsjekkeren gjorde ingen feil, og satte inn 0-1 - dermed sto uavgjort i den totale målprotokollen.

Men til tross for den overraskende scoringen og et massivt press gikk det til slutt godt for drammenserne. Med 2-1 etter den første kampen i Tsjekkia gikk de videre tredje kvalifiseringsrunde med 2-2. Der er Hajduk Split motstander.

– Det er sjelden et tap smaker så godt som akkurat nå. Dette er enormt. Jeg er stolt. Så stolt av laget, stolt av klubben, stolt av gutta, sa Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen met et stort smil til NRK etter kampen.

– Vi drar ut de kreftene vi må for å gå videre. Dette var et godt lag, fortsatte han fornøyd.

– Hva vet du om Hajduk Split?

– Ingenting. Foreløpig, lo han.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Godset tapte hjemme

Scoringen lot vente på seg

Laster innhold, vennligst vent..

Odd hadde imidlertid ingen problemer med å slå irske Shamrock Rovers. Etter 2-0-seieren i Irland fikk Dag-Eilev Fagermos lag det relativt lett hjemme i Skien også.

Men det tok hele 72 minutter før Ole Jørgen Halvorsen satte spikeren i kista. Fire minutter før slutt sørget kaptein Steffen Hagen for at tvilen ble lagt helt til side da han satte inn 2-0. Shamrocks Gavin Brennan satte imidlertid inn en trøstescoring ett minutt på overtid.

Odd skal nå møte Elfsborg i den neste kvalikrunden.

Enkelt for Rosenborg

Laster innhold, vennligst vent..
Rosenborg videre etter 4-0

I bortekampen mot KR Reykjavik var Alexander Søderlund den store «redningsmannen» da han sent i oppgjøret sørget for 1-0-seier til Rosenborg. Men i returoppgjøret på Lerkendal ventet ikke trønderne til slutten for å score mål.

Allerede etter sju minutter ledet de nemlig 2-0. Først satte Søderlund i det fjerde minuttet opp Fredrik Midtsjø, som enkelt puttet etter fire minutter.

Så var årets store gjennombrudd Pål Andre Helland på plass for å doble ledelsen.

Men publikum slapp å vente så mye lenger på 3-0: Det sørget Søderlund for i det 18. spilleminuttet.

Flere mål ble det imidlertid ikke, hverken på Rosenborg eller islendingene.

Trønderne møter nå Debrecen i 3. kvalifiseringsrunde.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal