Jacobsen beste norske i kvaliken

Anders Jacobsen ble beste norske med andreplass i kvalifiseringen, men alle de sju norske hopperne er klare for hoppukas første renn. Der venter norsk duell mellom Rune Velta og Tom Hilde.

Anders Jacobsen var best av de norske hopperene i kvalifiseringen til åpningsrennet i hoppuka, og endte på andre plass. Alle de norske hopperene kvalifiserte seg.

Anders Jacobsen hoppet 133,5 meter og ble nummer to kvalifiseringsrennet.

Tom Hilde

Tom Hilde ble nummer åtte i kvalifiseringen. Den plasseringen betyr at han møter landsmann Rune Velta i duell søndag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Det ble klart etter kvalifiseringsrennet i Oberstdorf lørdag ettermiddag. Resultatene derfra ga oppsettet for duellene i den første konkurransen i den tysk-østerrikske hoppuka søndag.

Anders Jacobsen hadde på forhånd lovet å lage show i hoppuka. Han innfridde lovnaden i kvalifiseringen med et hopp på 133,5 meter og 143,2 poeng i kvalifiseringen lørdag.

Bare østerrikske Gregor Schlierenzauer var bedre. Han hoppet 131,5 meter, og fikk 149,6 poeng.

Helnorsk duell

De seks øvrige nordmennene kom seg også videre til konkurransen søndag. Anders Bardal var allerede kvalifisert. Han ble nummer 13 i kvalifiseringen.

Rune Velta ble nummer 43, mens Tom Hilde ble nummer åtte. Det betyr at disse to møtes til duell i søndagens konkurranse.

Anders Fannemel ble nummer 28, Andreas Stjernen nummer 37 og Vegard Swensen nummer 47. Dermed er også de tre norske hoppuke-debutantene kvalifiserte for lørdagens renn i Schattenberg-bakken.

De norske utøvernes dueller:

 • Anders Fannemel møter Jan Matura (Tsjekkia)
 • Andreas Stjernen møter Denis Kornilov (Russland)
 • Anders Bardal møter Danny Queck (Tyskland)
 • Rune Velta møter Tom Hilde
 • Vegard Swensen møter Richard Freitag (Tyskland)
 • Anders Jacobsen møter Heung-Chui Choi (Sør-Korea)

Søndagens renn er det første av de fire rennene i hoppuka. Sammenlagtkonkurransen fortsetter med renn i Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck og Bischofshofen henholdsvis 1., 4. og 6. januar.

Siste nytt

 • Arsenal våknet etter pause

  Det gikk mot nok en tam hjemmekamp for Arsenal, men etter pause våknet Pierre-Emerick Aubameyang og scoret to ganger i 3-0-seieren over Newcastle. Bukayo Saka satte inn 2-0-målet.

  Etter 19 kamper ligger Arsenal på 10.-plass med 27 poeng. Laget er ubeseiret på sine fem siste kamper. Newcastle sliter tungt og stuper videre nedover tabellen.

  Arsenal
  Foto: Shaun Botterill / AFP
 • Zlatan fortsetter å score for Milan

  Zlatan Ibrahimovic bidro med to nye scoringer da Milan møtte Cagliari mandag. Svensken er dermed oppe i 12 mål på åtte serie A-kamper denne sesongen. Dette var hans første kamp fra start på sju uker.

  Jens Petter Hauge startet sin tredje strake kamp, og mandag startet han sammen med Ibrahimovic for første gang. Nordmannen ble byttet ut etter 67 minutter, uten å ha markert seg nevneverdig denne gangen.

   Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Alberto Pizzoli / AFP
 • Full pott for Sverige og Frankrike

  Sverige, som ledes av Glenn Solberg, går videre til hovedrunden i VM med fire poeng. Det ble klart etter at de snudde den siste gruppespillkampen mot vertsnasjon Egypt, og vant med ett mål.

  I Norges gruppe så dro Frankrike til slutt i land seieren mot Sveits (25-24) , og er dermed gruppevinner. Hvis Norge tar poeng mot Østerrike, er de sikret to poeng inn i hovedrunden.

  Der venter lagene fra gruppe F, hvor Portugal er gruppevinner og også starter med fire poeng.

  Sverige
  Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal