NRK Meny
Normal

Tettey klar for Premier League

Alexander Tettey og Norwich er tilbake på øverste nivå etter seier mot Middlesbrough i opprykksfinalen på Wembley.

Norwich City v Middlesbrough - Sky Bet Football League Championship Play-Off Final

TILBAKE TIL PREMIER LEAGUE: Alexander Tettey jubler med fansen etter at Norwich City har sikret opprykk til Premier League.

Foto: Tony O'Brien / Action Images

Laster innhold, vennligst vent..
FBL-ENG-MIDDLESBROUGH-NORWICH

KAMPEN OVER: Tettey jubler sammen med midtbanekollega Elliot Bennett (t.v.).

Foto: BEN STANSALL / Afp

To mål i en underholdende første omgang var nok til at Norwich City sikret nytt opprykk til det ypperste selskapet i England 2. pinsedag.

Den andre omgangen brukte laget fra Norfolk i Øst-England på å forsvare seg og å ligge lavt i banen på Wembley. Dermed fikk ikke motstander Middlesbrough mye rom til å spille fotball.

Norske Alexander Tettey, som spilte hele oppgjøret, gjorde en god jobb med å dekke de små rommene som dukket opp på Norwich' midtbane.

Norwich-fansen var i ekstase de siste minuttene av kampen, og da dommer Mike Dean blåste sluttsignalet tok det helt av på den kanarigule delen av tribunen.

Eneste nordmann

Ettersom Fredrik Ulvestad og Burnley rykket ned fra Premier League og Brede Hangeland er på utgående kontrakt i Crystal Palace, blir trolig Alexander Tettey eneste nordmann som neste år spiller på øverste nivå.

Det er ikke mer enn ett år siden Tettey var med Norwich ned fra Premier League, da laget endte på 18. plass. Før denne sesongen var laget en av de aller største favorittene til å rykke opp igjen, ettersom de fikk beholde flere av de beste spillerne i stallen.

I serien endte de likevel bak Bournemouth og Watford, og Neil Adams lag måtte derfor ta den ekstra vanskelige veien tilbake til Premier League via play-off.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Uendret på kvinnenes FIFA-ranking

  Norge avslutter året på 14.-plass på FIFA-rankingen i fotball for kvinner. Det er uendret fra september. Norge deler plasseringen med Sør-Korea. Verdensmester USA topper rankingen foran Tyskland og England.

  Sjögren
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hvas med norsk rekord

  17 år gamle Tomoe Zenimoto Hvas svmøte inn til tredje beste tid i forsøkene på 200 meter medley fredag. Han satte norsk rekord med tiden 1.54,08 - halvannet sekund bedre enn hans forrige rekord på 1.55.52.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT
 • Østerbø vant i Kina

  Øystein Kvaal Østerbø løp fredag inn til seier på mellomdistansen under siste runde av parkverdenstouren i orientering i Kina. Etter 5.-plass på onsdagens sprint, ble det fredag fulltreff for Østerbø. Han løp inn til seier et halvminutt foran Frederic Tranchand.

  østerbø
  Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming