Hopp til innhold

Tettey klar for Premier League

Alexander Tettey og Norwich er tilbake på øverste nivå etter seier mot Middlesbrough i opprykksfinalen på Wembley.

Norwich City v Middlesbrough - Sky Bet Football League Championship Play-Off Final

TILBAKE TIL PREMIER LEAGUE: Alexander Tettey jubler med fansen etter at Norwich City har sikret opprykk til Premier League.

Foto: Tony O'Brien / Action Images

Laster innhold, vennligst vent..
FBL-ENG-MIDDLESBROUGH-NORWICH

KAMPEN OVER: Tettey jubler sammen med midtbanekollega Elliot Bennett (t.v.).

Foto: BEN STANSALL / Afp

To mål i en underholdende første omgang var nok til at Norwich City sikret nytt opprykk til det ypperste selskapet i England 2. pinsedag.

Den andre omgangen brukte laget fra Norfolk i Øst-England på å forsvare seg og å ligge lavt i banen på Wembley. Dermed fikk ikke motstander Middlesbrough mye rom til å spille fotball.

Norske Alexander Tettey, som spilte hele oppgjøret, gjorde en god jobb med å dekke de små rommene som dukket opp på Norwich' midtbane.

Norwich-fansen var i ekstase de siste minuttene av kampen, og da dommer Mike Dean blåste sluttsignalet tok det helt av på den kanarigule delen av tribunen.

Eneste nordmann

Ettersom Fredrik Ulvestad og Burnley rykket ned fra Premier League og Brede Hangeland er på utgående kontrakt i Crystal Palace, blir trolig Alexander Tettey eneste nordmann som neste år spiller på øverste nivå.

Det er ikke mer enn ett år siden Tettey var med Norwich ned fra Premier League, da laget endte på 18. plass. Før denne sesongen var laget en av de aller største favorittene til å rykke opp igjen, ettersom de fikk beholde flere av de beste spillerne i stallen.

I serien endte de likevel bak Bournemouth og Watford, og Neil Adams lag måtte derfor ta den ekstra vanskelige veien tilbake til Premier League via play-off.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Mannsverk med langtidsskade i Ajax

  Dårlige nyheter for både Sivert Mannsverk, Ajax og det norske U21-landslaget: Den norske midtbanespilleren har pådratt seg en skade som setter ham ut av spill i lang tid.

  – Ajax kan ikke bruke Sivert Mannsverk i den kommende perioden. Nordmannen har en skade i foten, og undersøkelser på sykehuset viser at han vil bli på sidelinjen i minst seks uker. God bedring, Sivert, skriver Ajax i en pressemelding onsdag.

  Sivert Mannsverk har dermed ikke fått den starten på Ajax-karrieren han hadde håpet på.

  Midtbanespilleren, som ble kjøpt fra Molde for over 70 millioner i august, har bare fått én kamp for den nederlandske storklubben siden overgangen. Da ble han byttet ut til pause.

  Mannsverk
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ukraina boikotter alle fotballturneringer med russisk deltakelse – fordømmer Uefa-grep

  Det ukrainske fotballforbundet sier nei til å delta i turneringer der Russland tas inn i varmen igjen. Samtidig rettes det flengende kritikk mot Uefa.

  Det var tirsdag at styret i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) besluttet å gjenåpne døren for russiske U17-landslag, som har vært utelukket fra konkurranser siden Russlands invasjon av Ukraina.

  Uefa-styret har bedt forbundets administrasjon om å foreslå en teknisk løsning som lar Russland delta i EM-kvalifiseringen i de yngste årsklassene selv om trekningen allerede er foretatt.

  Det understrekes at kamper med russiske lag skal spilles uten Russlands flagg, nasjonalsang eller landslagsdrakt, og ikke på russisk jord.

  Den nye linjen fra Uefa faller ikke god jord i Det ukrainske fotballforbundet (Uaf).

  «Uaf fordømmer på det sterkeste Uefa-avgjørelsen om en retur av U17-lag fra den russiske føderasjonen til internasjonale konkurranser», skriver forbundet.

 • Fotballegende blir rådgiver for Zelenskyj

  Den ukrainske fotballegenden Andrej Sjevtsjenko er ansatt som rådgiver for Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

  Kyiv Independent skriver at ansettelsen ble bekreftet fra presidentens kontor tirsdag. Det er ikke klart hva slags rolle Sjevtsjenko får.

  Sjevtsjenko er en av Ukrainas største fotballspillere gjennom tidende og vant Champions League med Milan i 2003. Året etter fikk han Gullballen som verdens beste spiller.

  Han har knyttet seg tett til Ukrainas myndigheter etter den russiske fullskala-invasjonen i 2022 og har blant annet fått en æresutmerkelse for sin innsats for landet.

  Sjevtsjenko var etter spillerkarrieren trener for Ukrainas landslag. Han var også trener for Genoa i Serie A fram til 2022. (NTB)

  CHELSEA - RBK : 1-1 .
  Foto: Gorm Kallestad / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Harviken oppløst i tårer etter å ha blitt «syndebukk» 00:58
Neste