NRK Meny
Normal

Tettey klar for Premier League

Alexander Tettey og Norwich er tilbake på øverste nivå etter seier mot Middlesbrough i opprykksfinalen på Wembley.

Norwich City v Middlesbrough - Sky Bet Football League Championship Play-Off Final

TILBAKE TIL PREMIER LEAGUE: Alexander Tettey jubler med fansen etter at Norwich City har sikret opprykk til Premier League.

Foto: Tony O'Brien / Action Images

Laster innhold, vennligst vent..
FBL-ENG-MIDDLESBROUGH-NORWICH

KAMPEN OVER: Tettey jubler sammen med midtbanekollega Elliot Bennett (t.v.).

Foto: BEN STANSALL / Afp

To mål i en underholdende første omgang var nok til at Norwich City sikret nytt opprykk til det ypperste selskapet i England 2. pinsedag.

Den andre omgangen brukte laget fra Norfolk i Øst-England på å forsvare seg og å ligge lavt i banen på Wembley. Dermed fikk ikke motstander Middlesbrough mye rom til å spille fotball.

Norske Alexander Tettey, som spilte hele oppgjøret, gjorde en god jobb med å dekke de små rommene som dukket opp på Norwich' midtbane.

Norwich-fansen var i ekstase de siste minuttene av kampen, og da dommer Mike Dean blåste sluttsignalet tok det helt av på den kanarigule delen av tribunen.

Eneste nordmann

Ettersom Fredrik Ulvestad og Burnley rykket ned fra Premier League og Brede Hangeland er på utgående kontrakt i Crystal Palace, blir trolig Alexander Tettey eneste nordmann som neste år spiller på øverste nivå.

Det er ikke mer enn ett år siden Tettey var med Norwich ned fra Premier League, da laget endte på 18. plass. Før denne sesongen var laget en av de aller største favorittene til å rykke opp igjen, ettersom de fikk beholde flere av de beste spillerne i stallen.

I serien endte de likevel bak Bournemouth og Watford, og Neil Adams lag måtte derfor ta den ekstra vanskelige veien tilbake til Premier League via play-off.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Scoret fem mål på 12 minutter

  Sogndal havnet tidlig under 0–1 i søndagens 1.-divisjonskamp mot Strømmen.

  Så scoret Sogndal fem mål fra det 18. til det 30. minutt. Etter en halvtime sto det 5–1 på Fosshaugane. Det ble også sluttresultatet for Eirik Bakkes menn.

  Kvalifisering til Eliteserien 2018. Sogndal mot Ranheim 1 - 0
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal