Alexander Os sendt hjem fra VM

Alexander Os (32) reiser hjem fra Ruhpolding-VM på grunn av feber og halsvondt.

Alexander Os

Alexander Os har blitt syk og får ikke deltatt i VM i Ruhpolding.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Alexander Os

Alexander Os var endelig frisk før VM. Nå har sykdommen slått tilbake.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

– Vi håpet at det skulle bli bedre til i dag, men i dag tidlig skjønte vi at det var helt nytteløst. Valget var enkelt, han måtte bare reise hjem igjen, sier landslagslege Lars Kolsrud til NRK.

En tydelig skuffet Os gikk rett i bilen fra hotellet i Ruhpolding og ville ikke snakke med NRK i dag tidlig.

Les også: Ola Lunde: - Bjørndalen har vært for offensiv

Os har slitt med bakterieinfeksjonen twar i lang tid, og har jobbet i hele år for å bli klar til VM. Så ble han syk før det egentlig hadde startet.

– Dessverre er det ofte sånn at når noen har vært lenge ute med en virussykdom, så er det vanlig å få forkjølelser igjen, sier Kolsrud.

Lars Helge Birkeland har blitt hentet inn som reserve, og skal gå 20 kilometeren i morgen.

- Veldig trist

Alexander Os, som gikk på det norske stafettlaget som tok gull under VM i Khanty-Mansjisk i fjor, gjorde verdenscup-comeback i Kontiolahti for under én måned siden. Det endte med en 42.-plass og en 27.-plass på henholdsvis sprint og jaktstart.

Morgendagens 20-kilometer var regnet som Os' beste distanse.

– Dette er veldig trist for Alexander. Han har hatt en veldig fin formutvikling i det siste, og vi håpet han skulle kjempe om den siste plassen på stafettlaget, sier idrettssjef i skiskytterforbundet, Per Arne Botnan.

Siste nytt

 • Fluorforbud vedtatt i FIS-styret

  Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil gradvis fase inn et forbud mot fluorprodukter med mål om fullstendig nulltoleranse fra 2022/23-sesongen. Det ble vedtatt da styret i FIS holdt videomøte mandag.

  Allerede i fjor høst ble det besluttet at et fluorforbud skulle innføres i alle grener innen FIS, men styret ser at det kan bli vanskelig å ha en nullgrense allerede fra kommende sesong.

  I en pressemelding fra forbundet heter det at man skal teste ut en ny maskin for fluorkontroller gjennom sommeren, og at resultatene derfra skal være med på å sette en grense for hvor mye spor av fluor på skiene som skal være tillatt.

  Det vil innføres fluorkontroller i start- og målområdene i skirenn allerede fra november i år.

  Ski
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Ingen positive koronatester

  Norges Fotballforbund konkluderer med at fase 1 av gjenstarten av toppfotballen har vært vellykket, men ber eliteserieklubbene vente med treningskamper.

  Det opplyser NFF i en pressemelding om den første evalueringsrapporten av den såkalte testpiloten for fotballen.

  – Treningskamper er en naturlig og viktig del av treningen inn mot sesongstart, og det er bred enighet i idrettsmedisinske miljøer om at treningskamper er viktig for å forebygge skader. NFF har likevel bedt klubbene vente med treningskamper de første to ukene, ettersom fellestreninger med kamp vil innebære noe reising, særlig for klubber helt nord i landet, sier elitedirektør Lise Klaveness i NFF.

  Eliteserien 2020
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Superligaen i England avsluttet

  De to øverste divisjonene i engelsk fotball for kvinner ble mandag avsluttet med umiddelbar virkning. Nå skal det diskuteres hvordan man skal avgjøre seriene.

  Englands fotballforbund (FA) skriver i en pressemelding at beslutningen om å avslutte sesongene i superligaen og mesterskapsserien er tatt i kvinnefotballens beste interesse.

  Dette skjer samtidig som at herrefotballen i Premier League prøver å få startet opp i juni.

  Britain Soccer Women's Super League
  Foto: John Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal