Hopp til innhold

Norske Aleksander (22) debuterte for NFL-lag: – Kan være ekstremt viktig

Quarterbacken Aleksander Torgersen fikk sine første minutter for Atlanta Falcons i natt.

Alek Torgersen

FEM KAST: Aleksander Torgersen i aksjon for Atlanta Falcons i natt.

Foto: Joe Skipper / AFP

22 år gamle Aleksander Torgersen, som har norsk statsborgerskap, ble i april signert av NFL-laget Atlanta Falcons.

Siden har quarterbacken kjempet en hard kamp for å beholde plassen sin på laget.

Atlanta åpnet sin forsesong natt til fredag, med treningskamp mot Miami Dolphins. Torgersen fikk spille det siste kvarteret av kampen, og gjorde seg absolutt ikke bort.

– Disse minuttene kan være ekstremt viktig for ham. Nå har han vist seg frem både for Falcons og alle de andre lagene, sier NFL-ekspert Jermund Berg, som blant annet står bak Viasats NFL-podkast.

22-åringen kastet ballen fem ganger, og fullførte alle pasningene. Han plukket også opp 17 yards med beina.

Det hjalp derimot ikke for Falcons, og Miami vant kampen 23–20.

«Kaster» halve troppen

Nordmannen, som har vokst opp i California, kjemper med Matt Simms om å være tredjevalget som quarterback på laget. Veteranen Matt Schaub og fjorårets mest verdifulle spiller i ligaen, Matt Ryan, har plassene foran.

Matt Ryan

SUPERSTJERNE: Matt Ryan.

Foto: Joe Skipper / AFP

– NFL-lagene har 90 stykker på trening nå, men når sesongen starter er troppen på 53 mann. Men hvis han ikke hadde hatt en sjanse, hadde han nok ikke fått spilletid, sier Berg.

Norskamerikaneren ga alt i kampen mot Miami, og kastet seg blant annet inn i taklinger med hodet først. Det ble bemerket av de amerikanske kommentatorene.

– Noen lag beholder to quarterbacker, andre beholder tre. Simms og Torgersen gjør alt for å få den siste plassen. Jeg skjønner hvorfor han ofrer alt, sa CBS-kommentator Nat Moore.

Kan plukkes av andre

Selv om Torgersen skulle havne utenfor de 53 utvalgte til Falcons-trener Dan Quinn, så har han muligheten til å bli værende i Atlanta på den såkalte «treningstroppen».

Den er ment for unge lovende «prosjekter» som Torgersen.

– Det blir ekstremt vanskelig å komme seg tilbake i NFL hvis han ikke kommer med nå. Han har bevist lite på dette nivået, og da blir veien lang, sier Berg.

Overgangssystemet i NFL gjør at andre klubber kan snappe opp nordmannen, dersom de ønsker det. Da kan ikke Falcons nekte Torgersen å forlate klubben.

– Det er fordelen med at han fikk spilletid. Nå får andre klubber se hva han er god for, sier Berg.

Falcons har igjen tre treningskamper før sesongen sparkes i gang for alvor 10. september.

Siste nytt

  • Nedslående skadebeskjed for Brann-juvel

    Brann-spiller Niklas Jensen Wassberg har pådratt seg en kneskade som gjør at han tidligst er tilbake på banen til høsten.

  • VG: Skistad sier nei til landslaget

    Kristine Stavås Skistad skal ha gitt sin endelige beskjed om at hun ikke kommer til å gå for landslaget i VM-sesongen. Det skriver VG tirsdag.

    Avisen skriver at ski-ledelsen er informert om avgjørelsen, og at det ble diskutert på et møte forrige uke.

    Norges største langrennsprofil på kvinnesiden tok fem seire i sprint forrige sesong, og hele 11 pallplasser.

    Sist fredag ble det klart at Johannes Høsflot Klæbo returnerer til landslaget, mens Astrid Øyre Slind bekreftet til NRK tirsdag formiddag at hun vraker landslaget nok en sesong.

    Kommende sesong er VM i Trondheim i februar og mars det store høydepunktet, og langrennslandslagene for den sesongen blir offentliggjort 24. april.

    Kristine Stavås Skistad
    Foto: NTB
  • Slind vraker landslaget igjen: – Jeg har ikke lyst til å skuffe noen

    Astrid Øyre Slind takker nei til landslagsplass. Hun har signert ny kontrakt med langløpslaget Aker Dæhlie.

    – Jeg har bestemt meg for å bli på Team Aker Dæhlie. Jeg turte ikke å bytte. Rent sportslig vet jeg at dette har fungert ganske bra, og da er det risikabelt å bytte i en VM-sesong, sier Slind til NRK.

    – De har sluttet å tvinge folk inn på lag, og skjønner at jeg står i det som er trygt, sier Slind.

    Langrennssirkuset er på vei inn i en VM-sesong som krones med mesterskap på hjemmebane i Trondheim. Slind sier forbundet forsøkte å overtale henne, men i påsken ga hun beskjed om at hun takker nei.

    Slind forteller at hun likevel har slitt mye med avgjørelsen, og det faktum at hun har stått utenfor resten av landslaget.

    – Jeg synes det har blitt for mye alvor og negativt rundt et valg som bare er artig. Det er idrett og underholdning. Jeg tror det kan fungere godt for begge lag, istedenfor at man skal ha dårlig samvittighet og skyld for å ikke backe. Det har blitt så mye rundt det som jeg synes har vært tungt.

    – Har du tenkt mye på det?

    – Det har jeg tenkt ganske mye på. Sikkert altfor mye. Jeg har jo ikke lyst til å skuffe noen eller sette noen i et dårlig lys. Jeg har bare lyst til å gå fort på ski. Det har ikke vært så enkelt, sier Slind og slår fast:

    – Det er godt å ha tatt et valg. Det føles som jeg har tatt det riktige valget for meg.

    NM ski Nordiske grener Lillehammer
    Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal