Normal

Aleesami om gullkampen: – Det kommer til å smelle

Lørdag kan Haitam Aleesami bli seriemester med IFK Göteborg.

IFK

JUBEL: Haitam Aleesami og IFK Göteborg gjorde jobben borte mot AIK - foran nesten 44 000 på tribunen. Lørdag kan de vinne Allsvenskan.

Foto: Janerik Henriksson/TT, Maja Suslin/TT / NTB scanpix

Aleesami

LANDSLAGSSPILLER: Haitam Aleesami har spilt to kamper for Norge.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det blir så absolutt en meget spennende lørdag. Det kommer til å smelle godt, sier Haitam Aleesami til NRK.

Lørdag skal Allsvenskan avgjøres, og IFK Göteborg ligger kun ett poeng bak serieleder Norrköping før siste serierunde. Aleesami og IFK tar imot Kalmar, som ligger på 13. plass, hjemme.

– Vi tar ingenting for gitt. Vi må kjøre samme oppskrift som alltid. Vi må fokusere på arbeidsoppgavene. Men jeg gleder meg og har troen på at vi i hvert fall skal gjøre jobben, forteller Aleesami.

– Umulig å kommunisere med lagkameratene

Den norske forsvarsspilleren sitter på spillerbussen da NRK prater med ham over telefon. Han og resten av laget er på vei hjem til Göteborg etter at de mandag slo gullrival AIK 2–1 i Stockholm.

– Det var en helt fantastisk følelse å vinne. Man skulle nesten tro vi hadde vunnet gullet i går. Det var jo vinn eller forsvinn for vår del. Hadde vi tapt, hadde vi vært ute av gullkampen, forteller 24-åringen.

Men foran nesten 44 000 (!) på tribunen gjorde altså Göteborg jobben.

– En ubeskrivelig følelse. Det var så mye som stod på spill, og i tillegg var kampen mellom to lag som har hatet hverandre i alle år. Disse kampene betyr så mye for klubbene, og ikke minst supporterne, sier Aleesami og legger til:

– Det var så mye trøkk på stadion at det var umulig å kommunisere med lagkameratene ute på matta!

IFK

FEIRET: Aleesami og lagkameratene kunne slippe jubelen løs etter seieren mot AIK.

Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix

Kommer ikke til å sende tekstmelding til Hareide

Om IFK gjør jobben hjemme mot Kalmar, blir de seriemestere om Norrköping spiller uavgjort borte mot Åge Hareide og Malmö.

– Vi skal først og fremst ha fokus på oss selv. Men vi kommer selvfølgelig til å heie litt på Malmö, sier den norske landslagsspilleren.

– Kommer du til å sende en melding til Hareide?

– Nei! Jeg er sikker på at både han og de norske spillerne på laget går ut på matta og tenker at den kampen skal vi vinne. De er profesjonelle. Det har jo en viktig fjerdeplass å spille om.

Men han innrømmer at han kjenner på spenningen foran helga.

– Så absolutt. Nå skal vi forberede oss godt denne uka – og så skal vi gå ut på banen og vinne den «jævla» kampen på lørdag!

Laster innhold, vennligst vent..

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Brann uten førstekeeperen

  Brann-målvakt Samuel Sahin-Radlinger må opereres. Han går dermed glipp av tre viktige seriekamper i gullinnspurten i Eliteserien. Det er noen løse fragmenter i kneet som skal fjernes, ifølge BA. 19 år gamle Markus Olsen Pettersen får sjansen istedet.

  Samuel Sahin-Radlinger
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Espejord rekker ikke LSK-kampen

  Runar Espejord er tilbake i trening, men Tromsøs toppscorer rekker ikke mandagens kamp mot Lillestrøm. TILs toppscorer har slitt med lysken i lang tid. Ikke siden 25. august har Espejord vært på banen i kamp. Han står med seks mål i Eliteserien.

  Runar Espejord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Norge klatrer på FIFA-rankingen

  Norge klatrer én plass på FIFA-rankingen, noe som betyr 52. plass på den ferske oversikten. Belgia og verdensmester Frankrike deler førsteplassen. Bulgaria klatrer på sin side tre plasser og er best plassert av Norges gruppemotstandere på 44.-plass.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Europaligaen: Besiktas -Sarpsborg 08
Europaligaen: Celtic - Rosenborg