NRK Meny
Normal

Har aldri tapt mot Godset på Aspmyra

Fredag fylte fotballklubben Bodø/Glimt 98 år. Lørdag spiller de nok en viktig kamp for å overleve i eliteserien.

Bodø/Glimt - Strømsgodset på Aspmyra stadion

På totalt ti forsøk har aldri Strømsgodset slått Bodø/Glimt på Aspmyra stadion i en eliteseriekamp. Nordlendingene har riktig nok tapt for drammenserne i Bodø ved én anledning, det skjedde i 2006 i Nordlandshallen.

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Med sju kamper igjen å spille har Bodø/Glimt en luke på like mange poeng ned til de tre usikre plassene i bunnen av tabellen. Men nordlendingene kan ikke føle seg trygge med «bare» 28 poeng.

I fjor rykket Tromsø ned med 29 poeng, og året før måtte Fredrikstad ta den tunge turen ned i 1. divisjon med hele 30 poeng. Glimt-trener, Jan Halvor Halvorsen, føler seg ikke trygg riktig ennå.

– Sesongen er et maratonløp, det har jeg sagt hele tiden. Vi er i mål når vi er i mål, og det er ikke før i november, sier Halvorsen.

Men det er god grunn til å trekke på smilebåndet i Bodø likevel.

– Nå har vi ti poeng på de siste fem kampene, og det er veldig bra. Selv om vi var uheldige med resultatet mot Rosenborg forrige uke gjorde vi en veldig god kamp. For oss gjelder det bare å gi alt i hver kamp, alle kampene er jevne og tette, sier telemarkingen.

Aldri vunnet på Aspmyra

På totalt ti forsøk har aldri Strømsgodset slått Bodø/Glimt på Aspmyra stadion i en eliteseriekamp. Nordlendingene har riktig nok tapt for drammenserne i Bodø ved én anledning, det skjedde i 2006 i Nordlandshallen.

Den gang vant de blå 3–0 og rykket opp til Eliteserien. Bodø/Glimts toppscorer, Abdurahim «Ibba» Laajab har ingen grunn til å tro at den statistikken skal ryke på lørdag.

– Nei, det håper jeg virkelig ikke at den gjør. Vi skal ut å spille fotball og prøve å gjøre publikum fornøyd, det skal vi gjøre ved å være oss selv og spille vårt spill. Vi har vært gode de siste kampene. Om vi bare fortsetter vår måte å spille på så tror jeg vi kan vinne, sier den tekniske Glimt-spissen.

Hovedtreneren holder heller ikke fokus på statistikk i forkant av lagets fotballkamper.

– Det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Statistikker er sånn at noen lag alltid vinner og andre lag aldri vinner. Vi ønsker bare å gå utpå å være offensive og positive, akkurat sånn som vi har vært den siste måneden, sier den tidligere landslagsspilleren.

I dårlig form

Fjorårets seriemester fra Drammen har skuffet mange denne sesongen og etter tre tap på rad ligger drammenserne foreløpig på en femteplass, ni poeng foran de helgule fra Bodø.

Et revansjesugent Godset-lag kommer fra et surt 1-4-tap for nedrykkstruede Brann. At Strømsgodset er full av revansjelyst skremmer ikke Halvorsen og hans mannskap.

– Strømsgodset er som en skada tiger og det kan slå begge veier. Selv om de er revansjelystne er de sikkert ikke fulle av selvtillit. De er et godt lag som har tapt fem av de siste åtte kampene, men vi gleder oss bare til å møte seriemesterne fra i fjor, sier Halvorsen.

Også «Ibba» ser frem mot kampen mot fjorårets beste norske fotballag.

– Det kommer til å bli masse sjanser, til begge lag. Jeg tror det blir en artig fotballkamp å se på, sier toppscoreren.

(artikkelen fortsetter under)

Abdurahim «Ibba» Lajaab

–Det er utrolig gøy at han har blitt så god. sier «Ibba» om Strømsgodsets stjerneskudd Martin Ødegaard.

Foto: NRK

– Utrolig kult at han har blitt en knallspiller

En ung mann, 15 år gamle Martin Ødegaard, er spilleren hele Fotball-Norge har latt seg fascinere av. Ødegaard har nylig blitt friskmeldt etter et skadeopphold, og er etter alt å dømme klar til kamp i Bodø.

Den unge Godset-spilleren har tatt eliteserien med storm med sine frekke finter og gode teknikk, likevel bruker ikke Glimt tid på å fokusere på motstandernes enkeltspillere.

Selv om noen av spillerne holder et lite ekstra øye til Godsets unge midtbanejuvel.

– Vi har ikke hatt fokus på han i det hele tatt. Det er utrolig gøy at han har blitt så god, jeg spilte mye fotball med han da han var yngre. Da jeg var i Mjøndalen var han på hver eneste trening, og ropte «Ibba, Ibba. La oss spille fotball». Så det er utrolig kult at han har vokst opp og blitt en knallspiller, avslutter «Ibba».

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal