Aldri mer Tour de France

Lance Armstrong (38) avslører at årets Tour de France blir hans siste.

Lance Armstrong

Lance Armstrong sykler sitt sist Tour de France denne sommeren.

Foto: ANTHONY BOLANTE / Reuters

38-åringen jakter sin åttende sammenlagttittel i verdens mest prestisjefylte sykkelritt, men en gang må nok være nok. Han slapp selv nyheten på twittersiden sin.

- Og ja. Dette blir min siste Tour de France. Det har vært en fantastiske reise. Jeg ser fram til de neste tre ukene, skrev Armstrong.

Sju strake

Armstrong er kaptein for det amerikanske laget RadioShack når Tour de France 2010 starter med en prolog i Rotterdam i Nederland lørdag. I 1998 ble Armstrong erklært frisk fra sin kreftsykdom, og fra 1999 til 2005 vant han sju strake titler i Tour de France.

Etter tre år på sidelinjen gjorde han comeback i 2009 og ble
nummer tre i sammendraget i Tour de France. Han tilhører favorittene i år også.
I hans siste forsøk. Om vi skal tro ham på hans ord denne gangen. I en alder av 38 år er det nok grunn til det.

Les også: Contador og Armstrong i rute

Les også: Armstrong i munnhoggeri

Sportsnyheter

Fall Hassan

Vant heat etter fall i siste runde: – Umenneskelig

TOKYO/OSLO (NRK): Nederlandske Sifan Hassan viste hva hun var god for i innledende runde på 1500 meter mandag. Om noen timer skal hun løpe finale på 5000 meter.

Siste nytt

 • Ullvang ute av OL

  Padleren Lars Magne Ullvang (27) feilet i å ta seg videre til finalen i det første forsøksheatet mandag, men fikk en ny mulighet i kvartfinalen noen timer seinere. Der skulle han heller ikke lykkes.

  Ullvang fikk en god start, men mistet etterhvert terreng utover i løpet. Til slutt endte han i mål 3,726 sekunder bak australske Jean van der Westhuyzen og franske Etienne Hubert.

  Ullvang
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Ullvang på 3. plass - får ny sjanse

  Padleren Lars Magne Ullvang (27) ble nummer 3 i forsøksheatet i sin OL-debut. Det betyr en ny sjanse til å ta seg til semifinalen om få timer.

  Han gikk rett i tet fra start. Ledelsen holdt han til over halvveis i løpet før han ble passert av Alex Jurenia og Dojan Zdelar fra Serbia, som ble de to som gikk direkte til finale. Ulvang kom i mål 3,8 sekunder bak Jurenia.

  Kvartfinalene går klokken 6 norsk tid.

  Lars Magne Ullvang
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Ny norsk rekord og finaleklar

  Sleggekaster Eivind Henriksen kastet 78,79 meter allerede i første forsøk i kvalifiseringsrunden i slegge. Med det satte han ny norsk rekord med over en halv meter.

  Kastet gjorde til at han tok seg direkte til finalen, og den går onsdag.

  Henriksens personlige beste før konkurransen var 78,25, som var norsk rekord og ble satt under et friidrettsstevne i Tyskland i 2019. Hans tidligere rekord var på 76,86 og ble satt et drøyt år før rekordkastet i Tyskland.

  Sleggjekastar Eivind Henriksen klinka til med 78.79m og norsk rekord i kvalifiseringa. 30-åringen er med det klar for OL-finale.

Sendeplan

Kl. Program Kanal