Hopp til innhold

Albania utlignet på overtid - Kroatia snublet igjen

Kroatia trodde de hadde seiret etter en snuoperasjon, men Albania utlignet fire minutter på overtid og sørget for 2-2 i Hamburg.

Det resultat kan fort være krise for Kroatia, som er rangert som nummer ti på Fifa-rankingen og var storfavoritt før kampen. Albania er på sin side nummer 66 og jublet vilt for det ene poenget.

– Det er ingen kroater som er blide for dette her. Gud bedre hvor vanskelig Albania gjorde dette for Kroatia, sier NRKs fotballekspert Bengt Eriksen.

Dermed står begge lag med ett poeng etter to kamper i gruppe B. De trenger trolig en seier i siste kamp i gruppespillet for å gå videre til åttedelsfinalene. Kroatia skal da spille mot Italia, mens Albania møter Spania."

Albania tok en tidlig ledelse da Qazim Laci headet inn et innlegg fra Jasir Asani. Kroatenes forsvarsspill var under enhver kritikk og ballen gikk under armene til keeper Dominik Livakovic.

Albania var nære 2-0 etter halvtimen spilt. Kristjan Asllani ble spilt vakkert igjennom, men Livakovic stormet ut og hindret scoring.

Etter hvilen presset Kroatia på for utligning, og de lyktes i det 74. minutt. Andrej Kramaric viste frem strålende avslutningsegenskaper og satte ballen kontant nede i hjørnet forbi keeper Thomas Strakosha.

Kun to minutter senere var kroatene frempå igjen. Ballen ble lagt inn i feltet, hvor Klaus Gjasula var uheldig og scoret selvmål etter en klarering rett i Gjasulas kropp.

Gjasula skulle likevel gjøre det godt igjen. Han dukket opp i boksen på overtid og sørget for uavgjort.

Albania
Foto: Reuters

Siste nytt

 • Ruud og Nadal storspiller - kampen avbrutt av regn

  Casper Ruud og Rafael Nadal ledet 6-1, 3-3, i tennisturneringen i svenske Båstad, da kampen ble avbrutt på grunn av regn. Det er foreløpig uklart hvor lang tid det vil ta før kampen kommer i gang igjen.

  Kampen startet rundt en time senere enn planlagt, også det grunnet regnvær.

  De møter argentinske/meksikanske Anderozzi/Reyes-Varela til første runde i grusturneringen.

  Casper Ruud og Rafael nadal på vei inn på banen
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB
 • 6500 billetter solgt før skjebnekamp

  Norge møter Nederland på tirsdag i den siste kampen i kvalifiseringen før EM - denne gangen hjemme i Bergen.

  Allerede et døgn før skjebnekampen, er det solgt 6500 billetter til Brann Stadion.

  – Jeg er kjempefornøyd med det. Jeg vil at publikummet skal være høylytte og støtte oss fra første til siste spark på ballen, sier landslagstrener Gemma Grainger til NRK, og legger til:

  – Jo flere supportere, jo bedre er det for laget

  Football, UEFA Women's Euro Qualifier, Finland - Norway
  Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN
 • Stjernemøte i tennis utsatt

  Casper Ruuds doublekamp i svenske Båstad, hvor han spiller med stjerneveteran Rafael Nadal, er utsatt på grunn av regnvær.

  Kampen skulle ha startet klokken 13:30, men er foreløpig utsatt til 14:15.

  Da skal de møte argentinske/meksikanske Andreozzi/Reyes-Varela i 8-delfinalen. De er seedet som nummer to i grusturneringen.

  Begge skal også delta i singleturneringen. Nadal har fått en invitasjon til turneringen etter som han i utgangspunktet ikke er godt nok rangert. Nadal skal spille double sammen med Carlos Alcaraz i OL og bruker dermed Båstad som en del av oppvarmingen.

  Ruud vant single-turneringen i Båstad i 2021. I fjor tapte han finalen.

  Radael Nadal og Casper Ruud smiler på hver sin side av tennisnettet
  Foto: LUIS ROBAYO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal