Albania tok tidenes første mesterskapsseier

Albania hadde aldri vunnet en kamp i mesterskapssammenheng. Frem til i dag.

Albania vant sin første kamp i mesterskapet. Komm; Peder Mørtvedt.

VIDEO: Elleville gledesscener etter at Albania har sikret sin første mesterskapsseier.

Laster innhold, vennligst vent..

Fem minutter på overtid fikk Albania et hjørnespark. Da jublet de hemningsløst, fordi de forstod at de hadde vunnet sin første kamp i et mesterskap.

Og vant gjorde de. Da jublet de enda mer.

– Det er masse følelser i sving. Vi har nådd målet vårt. Vi har klart å få en seier, det gjør oss veldig fornøyd, sier Albanias målscorer, Armando Sadiku.

Teoretisk mulighet for å gå videre

Seieren var den første Albania noen gang har tatt i mesterskapssammenheng, men sikrer dem sannsynligvis ikke sluttspillsplass. Til det er poengfangsten og målforskjellen for dårlig.

I dette EM-et er det nemlig slik at de fire beste treerne går videre til åttedelsfinale. For å bli blant de beste treerne må man antageligvis ha fire poeng. Albania blir stående med tre.

– Vi jobber for hverandre, vi står opp for hverandre. Vi er veldig fornøyde, vi har hatt troa på at vi skal klare å vinne en kamp hele veien, sier Elseid Hysaj etter kampen.

Sadiku sendte Albania til himmels

Den første omgangen var tett og jevn, kanskje slik man hadde forventet. Begge lagene er kjent for å være gjerrige defensivt.

Romania hadde ballen mest, mens Albania kom på noen farlige overganger, uten at noen av lagene kom til de helt store sjansene.

Til slutt måtte det en voldsom keepertabbe til før målet kom. Et innlegg fra høyrekanten til Albania går mot Armando Sadiku. Romanias keeper, Ciprian Tatarusanu er fullstendig på bærtur og trekker seg halveis på veien ut i feltet.

Men innen han rakk å trekke seg var skaden skjedd og Sadiku kunne sette inn Albanias første mesterskapsmål noen sinne.

– Jeg vil takke laget, trenerne og alle rundt meg. Jeg er veldig fornøyd med å ha avgjort for laget. Det var veldig emsosjonelt, sier Sadiku.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Klart for verdenscup i Lillehammer

  Norges Skiforbund bekrefter at det blir verdenscuprenn i nordiske grener 30. november til 2. desember. Det arbeides med å legge snø i tilløpet på hoppbakken, og på Birkebeiner Skistadion ligger et snølager, som man har begynt å ta ifra.

  Verdenscup Nordiske grener Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Ber om livstid etter bombeangrep

  Aktor ber om livstid i fengsel for mannen som er tiltalt for bombeangrepet mot bussen til fotballaget Borussia Dortmund i april 2017. Mannen står nå tiltalt for 30 drapsforsøk og for å ha forårsaket eksplosjonen i april 2017.

  Dortmund buss
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Blir ikke med til Finland

  Verken Pål Golberg eller Kathrine Harsem blir med når verdenscupsesongen i langrenn starter i finske Ruka til helgen. Det ble klart da uttaket ble offentliggjort mandag. Det har også lenge vært klart at Petter Northug ikke blir med til Finland.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Langrenn sprint.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 8: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 8 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 8
VM sjakk: Parti 8: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Nasjonsligaen: Kypros - Norge