NRK Meny
Normal

Albania tok tidenes første mesterskapsseier

Albania hadde aldri vunnet en kamp i mesterskapssammenheng. Frem til i dag.

Albania vant sin første kamp i mesterskapet. Komm; Peder Mørtvedt.

VIDEO: Elleville gledesscener etter at Albania har sikret sin første mesterskapsseier.

Laster innhold, vennligst vent..

Fem minutter på overtid fikk Albania et hjørnespark. Da jublet de hemningsløst, fordi de forstod at de hadde vunnet sin første kamp i et mesterskap.

Og vant gjorde de. Da jublet de enda mer.

– Det er masse følelser i sving. Vi har nådd målet vårt. Vi har klart å få en seier, det gjør oss veldig fornøyd, sier Albanias målscorer, Armando Sadiku.

Teoretisk mulighet for å gå videre

Seieren var den første Albania noen gang har tatt i mesterskapssammenheng, men sikrer dem sannsynligvis ikke sluttspillsplass. Til det er poengfangsten og målforskjellen for dårlig.

I dette EM-et er det nemlig slik at de fire beste treerne går videre til åttedelsfinale. For å bli blant de beste treerne må man antageligvis ha fire poeng. Albania blir stående med tre.

– Vi jobber for hverandre, vi står opp for hverandre. Vi er veldig fornøyde, vi har hatt troa på at vi skal klare å vinne en kamp hele veien, sier Elseid Hysaj etter kampen.

Sadiku sendte Albania til himmels

Den første omgangen var tett og jevn, kanskje slik man hadde forventet. Begge lagene er kjent for å være gjerrige defensivt.

Romania hadde ballen mest, mens Albania kom på noen farlige overganger, uten at noen av lagene kom til de helt store sjansene.

Til slutt måtte det en voldsom keepertabbe til før målet kom. Et innlegg fra høyrekanten til Albania går mot Armando Sadiku. Romanias keeper, Ciprian Tatarusanu er fullstendig på bærtur og trekker seg halveis på veien ut i feltet.

Men innen han rakk å trekke seg var skaden skjedd og Sadiku kunne sette inn Albanias første mesterskapsmål noen sinne.

– Jeg vil takke laget, trenerne og alle rundt meg. Jeg er veldig fornøyd med å ha avgjort for laget. Det var veldig emsosjonelt, sier Sadiku.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag