NRK Meny
Normal

Albania tok tidenes første mesterskapsseier

Albania hadde aldri vunnet en kamp i mesterskapssammenheng. Frem til i dag.

Albania vant sin første kamp i mesterskapet. Komm; Peder Mørtvedt.

VIDEO: Elleville gledesscener etter at Albania har sikret sin første mesterskapsseier.

Laster innhold, vennligst vent..

Fem minutter på overtid fikk Albania et hjørnespark. Da jublet de hemningsløst, fordi de forstod at de hadde vunnet sin første kamp i et mesterskap.

Og vant gjorde de. Da jublet de enda mer.

– Det er masse følelser i sving. Vi har nådd målet vårt. Vi har klart å få en seier, det gjør oss veldig fornøyd, sier Albanias målscorer, Armando Sadiku.

Teoretisk mulighet for å gå videre

Seieren var den første Albania noen gang har tatt i mesterskapssammenheng, men sikrer dem sannsynligvis ikke sluttspillsplass. Til det er poengfangsten og målforskjellen for dårlig.

I dette EM-et er det nemlig slik at de fire beste treerne går videre til åttedelsfinale. For å bli blant de beste treerne må man antageligvis ha fire poeng. Albania blir stående med tre.

– Vi jobber for hverandre, vi står opp for hverandre. Vi er veldig fornøyde, vi har hatt troa på at vi skal klare å vinne en kamp hele veien, sier Elseid Hysaj etter kampen.

Sadiku sendte Albania til himmels

Den første omgangen var tett og jevn, kanskje slik man hadde forventet. Begge lagene er kjent for å være gjerrige defensivt.

Romania hadde ballen mest, mens Albania kom på noen farlige overganger, uten at noen av lagene kom til de helt store sjansene.

Til slutt måtte det en voldsom keepertabbe til før målet kom. Et innlegg fra høyrekanten til Albania går mot Armando Sadiku. Romanias keeper, Ciprian Tatarusanu er fullstendig på bærtur og trekker seg halveis på veien ut i feltet.

Men innen han rakk å trekke seg var skaden skjedd og Sadiku kunne sette inn Albanias første mesterskapsmål noen sinne.

– Jeg vil takke laget, trenerne og alle rundt meg. Jeg er veldig fornøyd med å ha avgjort for laget. Det var veldig emsosjonelt, sier Sadiku.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hamilton forlenger med Mercedes

  Den britiske Formel 1-føreren, Lewis Hamilton, har forlenget sin kontrakt med Mercedes. Avtalen varer frem til 2020 og skal være verdt 40 millioner pund i året, ifølge BBC. Han er verdensmester i Formel 1 fire ganger.

  AUTO-PRIX-F1-ITA-QUALIFYING
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
 • Fjorårets toer bryter Touren

  Rigoberto Urán trekker seg fra årets Tour de France etter å ha pådratt seg skader i en velt søndag. På onsdagens etappe rullet colombianeren i mål over 26 minutter bak etappevinner Geraint Thomas. I fjor ble 31-åringen nummer to i sammendraget.

  Uran
  Foto: Christophe Ena / AP
 • OL: Fleire øvingar - færre utøvarar

  Beijing-OL 2022 skal ha 109 øvingar, mot 102 i Pyeongchang i år. Men talet på utøvarar skal ned frå 2933 til 2892. Det betyr 41 færre i skidisiplinane, 26 færre i skøyter og 20 færre i skiskyting.

  Med det nye OL-programmet blir 45,4 prosent av deltakarane i 2022 kvinner, mot 41,1 i år.

  China Beijing Winter Olympics
  Foto: Ng Han Guan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale