Her er videoen som frikjenner Anders

I dag skulle Anders Johansen møtt i retten i bluss-saken. Men påtalemyndigheten bråsnudde etter at aktor så denne videoen.

Denne saken frikjenner Anders Johansen, som i dag skulle møtt i retten.

Denne videoen frikjente Anders Johansen.

Fredrikstadmannen skulle egentlig møte i Oslo tingrett klokken 09.00 i dag. Grunnen er at han nektet å vedta forelegget han fikk etter at han angivelig skal ha tent bluss på tribunen under møtet mellom Norge og Albania i mars.

FIFA sendte Norges Fotballforbund en bot på nesten 40.000 kroner for ikke å ha sørget for god nok sikkerhet. Hele kravet ble sendt videre til Johansen.

Anders Johansen

Anders Johansen slipper unna gigantkravet fra FIFA etter møtet mellom Norge og Albania i mars.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Men søndag kveld ble Johansen oppringt av aktor i saken, som ga beskjed om at påtalemyndigheten hadde endret mening.

«Aktor har sett videoen som viser at Anders er uskyldig», skrev tribunenorge.com på sine Facebooksider søndag kveld.

Videoen som frikjente Johansen kan du se i videoen i toppen av artikkelen.

Les også:

Fryktet det verste

– Dette var en lettelse for hjertet, sier Anders Johansen til NRK.

Han forteller at tiden etter at han mottok kravet fra NFF har vært tøff.

– Det har vært ubehagelig. Jeg har forsøkt å ikke tenke så mye på det, men det henger jo over deg. Jeg var jo heller ikke sikker på å bli frikjent før denne videoen dukket opp.

Johansen vil nå forsøke å legge hele saken bak seg, og er veldig fornøyd med at aktor valgte å ikke gå videre med saken.

– Det føltes veldig bra. 40.000 er mye penger og det var helt nydelig å slippe det. Jeg fryktet selvfølgelig det verste.

Fotballsupporteren vil helst ikke snakke om NFFs rolle i saken.

– Det er jo ikke så lett for dem heller. Men det frister ikke å gå på landskamp igjen med det første, sier Johansen.

NFF beklager

NORGE - ALBANIA 0-1 (vm-kvalifisering)

Slik så det ut da Norge møtte Albania i mars. Opp til 50 personer deltok i aksjonen, men bare Anders Johansen ble identifisert.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Norsk Supporterallianse anslår at mellom ti og femten bluss ble tent på tribunen under kampen.

Juridisk fagansvarlig Espen Augberg i Norges Fotballforbund fortalte forrige uke at NFF ikke hadde noen betenkeligheter med å sende hele boten fra FIFA videre til én person.

– Det å bare videresende dette til politiet og forlange erstatning av en person når det beviselig er 50 mann som står bak er beviselig mot enhvers rettsoppfatning, var reaksjonen til talsmann for Norsk Supporterallianse Bjørnar Posse Sandboe.

Nå slipper altså Johansen unna hele boten. Nestleder Yngve Haavik i NFFs kommunikasjonsavdeling sier til adressa.no at forbundet «beklager det Anders Johansen har gått gjennom».

– Det er en beklagelig situasjon som åpenbart har vært en stor belastning for ham. Jeg er glad for at påtalemyndigheten kom til denne konklusjonen før rettssaken begynte, fordi det ville blitt en ny stor påkjenning for ham, sier Haavik til avisen.

Siste nytt

 • Løseth topp ti i Levi

  Årets første verdenscuprenn i slalåm for kvinner er unnagjort i Levi i Finland. Nina Haver-Løseth endte til slutt på 9.plass, mens Thea Stjernesund og Maren Skjøld kjørte inn til henholdsvis 23. og 24. plass. Amerikanske Mikaela Shiffrin tok en overbevisende seier.

  Den offisielle VM-genseren 2019 fra Dale Norway lanseres
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Klæbo knuste alle

  Johannes Høsflot Klæbo gjorde som i fjor og vant sprinten på Beitostølen. Emil Iversen var nærmest ungfolen og ble nummer to. Eirik Brandsdal knep tredjeplassen i en tett duell med Gjøran Tefre.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Falla suveren på sprinten

  Maiken Caspersen Falla viser hvorfor hun er regjerende verdensmester i sprint og vinner på Beitostølen. 19 år gamle Kristine Stavås Skistad, gjorde en forrykende spurt og ble nummer to. Lotta Udnes Weng sikret tredjeplassen foran Tiril Eckhoff.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Lagkonkurranse, menn
V-cup hopp: Lagkonkurranse
Vinterstudio
V-cup hopp: Laghopp 2. omgang, menn
Sport i dag