NRK Meny
Normal

Lund Svindal to dager før VM: - Det er et eller annet som ikke stemmer

I nesten samtlige renn i VM-oppladningen har Aksel Lund Svindal gjort kostbare feil i løypa. Det bekymrer ham to dager før VM.

Aksel Lund Svindal tabber

Aksel Lund Svindal har gjort unormalt mange tabber

Foto: NRK

- Jeg har ikke helt hatt den flyten jeg skulle ønske den siste tiden. Jeg håper på stigning frem mot VM så jeg kan være med og kjempe ordentlig om medaljene, sier Aksel Lund Svindal til NRK.

Søndagens storslalåm i østerrikske Hinterstoder var det siste før VM starter i Garmisch Partenkirchen tirsdag. Lund Svindal endte på 8.-plass til slutt, men en merkelig feil etter bare noen sekunder i andre omgang kan ha ødelagt mulighetene for en pallplassering.

Nett-TV: Sliter i kritiske øyeblikk

Video Aksel sliter i kritiske øyeblikk

Se Lund Svindals 'tabber'

Hva tror du om Aksel Lund Svindal sjanser i VM? Diskuter nederst i saken!

Lund Svindal fikk et feilskjær ut fra start, og tapte terreng. Og slike feil har det vært mange av den siste tiden. I lørdagens super-G tapte han et sekund mellom andre og tredje mellomtid, og etter rennet var Lund Svindal irritert på seg selv for feilen.

Bekymrer

De mange feilene bekymrer også Norges største medaljehåp.

- I super-G har jeg tryna, holdt på å kjøre ut og gjort mye tull, og i utfor har det vært noe av det samme. Noen ganger gjør du en feil, så koster det noen hundredeler. Andre ganger gjør man feil, også koster det nesten et sekund. Det er der jeg har vært; de feilene jeg har gjort har kostet litt for mye. Det er et eller annet som ikke stemmer helt, sier Lund Svindal.

Video Aksel Lund Svindal er bekymret for formen

Svindal er bekymret for formen.

Mesterskapskjører

Aksel Lund Svindal har i flere år vist seg som en løper som klarer å prikke formen bra til mesterskap og prestere godt. I fjorårets OL i Vancouver sikret han seg en gull- , en sølv- og en bronsemedalje. I VM for to år siden ble det en gull og en bronse, mens det ble to gullmedaljer i VM for to år siden.

Nå håper Lund Svindal på en ny stigning frem mot VM.

- Jeg er rask, men er ikke helt fornøyd med slik det har vært de siste ukene. Men det kan fort snu, vet du, sier han.

Tull med utstyret

Landslagssjef Håvard Tjørhom deler bekymringen til Svindal når det gjelder de mange småfeilene den siste tiden. Han mener noe av forklaringen til at marginene ikke vipper Svindals vei kan ligge i at han byttet skiprodusent før sesongen.

- Vi har hatt noen utfordringer i forhold til å tilpasse oss det nye utstyret. I en lang sesong vil man ha noen episoder der man ikke helt har dagen. Så blir det ekstra gjeldende når han ikke har helt god-feelingen, sier Tjørhom.

Ikke bekymret

Svindals tidligere trener, Marius Arnesen, er i den tyske VM-byen som NRKs ekspertkommentator. Han er ikke særlig bekymret over at Lund Svindal uttrykker visse problemer to dager før VM.

- Det har aldri skjedd at man føler seg veldig klare. Når ikke alt har gått på skinner, så blir man enda mer skjerpet inn mot hver eneste konkurranse. Så jeg tror dette er greit, sier Arnesen til NRK.

Han tror Aksel Lund Svindal har medaljesjanser i fire disipliner, men synes det er vanskelig å spekulere i hvilken disiplin han tror gullsjansene er størst.

- Ut fra resultatene i år skulle man kanskje tro det var storslalåm, men ofte er det ikke i den disiplinen man lykkes i et mesterskap. Men Aksel har fire medaljesjanser i VM, og jeg tror han kommer hjem med medalje, sier Arnesen.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal