NRK Meny
Normal

Aksel ut, gull til Miller

Bode Miller fikk sin revansj, og hentet hjem gullet i superkombinasjonen.

Bode Miller vinner superkombinasjonen i OL i Vancouver.

Bode Miller vant superkombinasjonen.

Foto: Sergey Ponomarev / Scanpix/AP

Her får Aksel Lund Svindal skien på feil side av porten I superkombinasjonen under OL I Vancouver

Her får Aksel Lund Svindal skien på feil side av porten, og kanskje mistet en medalje.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Miller skuffet litt i utfordelen, men gjorde det godt i slalåmen, og sikret sitt første OL-gull. Han har en bronse og et sølv fra før i dette mesterskapet. Itillegg til to sølv fra OL i Salt Lake City i 2002.

Aksel Lund Svindal ledet med 0.76 sekund på amerikaneren før slalåmdelen, men Svindal hektet i det siste henget og mistet trolig en medalje.

Krotatiske Ivica Kostelic tok sølv i farens løype 0.33 sekund etter Miller. Sveitsiske Silvian Zurbriggen kjørte inn til bronse, fire hundredeler bak kroaten.

Video nsps_upload_2010_2_21_22_4_58_2210.jpg

Video: Her ryker medaljen til Svindal.

– Jeg skjønte at Kostelic og Bode hadde kjørt fort da jeg stod på toppen, så jeg måtte jo bare prøve, men ti sekunder før slutt kjøret jeg feil, sier Lund Svindal til NRK.

– En knoteløype

Det var ikke bare Norges olympiske mester som kjørte ut i den krevende slalåmløypa som faren til Ivica Kostelic, Ante Kostelic, hadde satt.

– Ante Kostelic har satt en knoteløype som jeg ikke har sett på mange, mange år, sa NRK-ekspert Kjetil André Aamodt før løpet.

– Jeg hekta i det som er en klassisk Kostelic-kombinasjon, sier Svindal, som var fattet tross nederlaget.

– Det er klart det er lettere å tape når man har et gull og sølv fra før, men selvfølgelig skulle jeg gjerne gjort det bedre, sier Svindal.

Video nsps_upload_2010_2_21_23_12_10_2217.jpg

Video: Svindal: Det holdt nesten.

Norges beste

Norges bestemann, Kjetil Jansrud, kjørte et av sine beste slalåmløp og endte til slutt på en 9. plass, etter å ha kjørt ned til syvende beste slalåmtid. Han var også litt oppgitt over løypa.

– Jeg skjønte at dette kom til å bli litt karusell, sier Jansrud, som ikke var helt fornøyd etter løpet.

Truls Ove Karlsen hadde et håpløst utgangspunkt etter utforen, men kjørte seg opp fra en 37. plass til en 22. plass, 4.39 bak gullet.

Lars Elton Myhre var, sammen med Svindal, en av de 12 som kjørte ut.

Video nsps_upload_2010_2_21_22_24_33_2214.jpg

Video: Jansrud imponerte i slalåmdelen.

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag