NRK Meny
Normal

Aksel tvinges til skibytte

Aksel Lund Svindal må ha nye storslalåmski til VM.

Aksel Lund Svindal
Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Generalprøven i VM-bakken i midten av desember viste nemlig at løypa i Val d'Isére skiller seg fra bakkene som står på verdenscup-programmet.

- Her er det ordentlig storslalåm. De siste årene har det gått fortere og fortere i storslalåmbakken og skiene har blitt tilpasset det. De blir det vanskelig å kjøre på her, og derfor har vi snakket om å lage nye ski, sier Lund Svindal til NRK.

- Ikke som å bygge en bil

Allerede i pausen mellom første og andre omgang av verdenscuprennet i VM-bakken snakket løperne om at denne traséen krever andre storslalåmski enn det de hadde på beina.

Samme kveld var skifabrikantene på saken, og nå belager Lund Svindal seg på å teste ski med de nødvendige justeringer før VM-konkurransen i Val d'Isére.

- Jeg vet ikke hvor mange jeg har prøvd, men små justeringer kan utgjøre en stor forskjell. Å lage nye ski medfører en del jobb, men det blir gjort ganske ofte. Det er ikke som å bygge en ny bil, sier Lund Svindal.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag