NRK Meny
Normal

Aksel tvinges til skibytte

Aksel Lund Svindal må ha nye storslalåmski til VM.

Aksel Lund Svindal
Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Generalprøven i VM-bakken i midten av desember viste nemlig at løypa i Val d'Isére skiller seg fra bakkene som står på verdenscup-programmet.

- Her er det ordentlig storslalåm. De siste årene har det gått fortere og fortere i storslalåmbakken og skiene har blitt tilpasset det. De blir det vanskelig å kjøre på her, og derfor har vi snakket om å lage nye ski, sier Lund Svindal til NRK.

- Ikke som å bygge en bil

Allerede i pausen mellom første og andre omgang av verdenscuprennet i VM-bakken snakket løperne om at denne traséen krever andre storslalåmski enn det de hadde på beina.

Samme kveld var skifabrikantene på saken, og nå belager Lund Svindal seg på å teste ski med de nødvendige justeringer før VM-konkurransen i Val d'Isére.

- Jeg vet ikke hvor mange jeg har prøvd, men små justeringer kan utgjøre en stor forskjell. Å lage nye ski medfører en del jobb, men det blir gjort ganske ofte. Det er ikke som å bygge en ny bil, sier Lund Svindal.

Siste nytt

 • VM-sølvvinner må ta pause

  Milans kroatiske landslagsforsvarer Ivan Strinic har fått konstatert et hjerteproblem og tar pause fra fotballen på ubestemt tid. Det opplyste den italienske fotballklubben lørdag kveld. Hjerteproblemet ble oppdaget i en rutineundersøkelse.

  strinic
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Iden med verdenscupseier

  Gustav Iden vant lørdagens verdenscupstevne i triatlon i Lausanne foran den britiske stjernen Johnny Brownlee. Kristian Blummenfelt ble nummer tre. Det ble konkurrert i olympisk distanse, 1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping.

  Pressekonferanse med triatlonforbundet
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Baseball, finale
NM-veka
NM-veka: Baseball
NM-veka: Baseball
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Friidrett og cricket
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo