Aksel tvinges til skibytte

Aksel Lund Svindal må ha nye storslalåmski til VM.

Aksel Lund Svindal
Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Generalprøven i VM-bakken i midten av desember viste nemlig at løypa i Val d'Isére skiller seg fra bakkene som står på verdenscup-programmet.

- Her er det ordentlig storslalåm. De siste årene har det gått fortere og fortere i storslalåmbakken og skiene har blitt tilpasset det. De blir det vanskelig å kjøre på her, og derfor har vi snakket om å lage nye ski, sier Lund Svindal til NRK.

- Ikke som å bygge en bil

Allerede i pausen mellom første og andre omgang av verdenscuprennet i VM-bakken snakket løperne om at denne traséen krever andre storslalåmski enn det de hadde på beina.

Samme kveld var skifabrikantene på saken, og nå belager Lund Svindal seg på å teste ski med de nødvendige justeringer før VM-konkurransen i Val d'Isére.

- Jeg vet ikke hvor mange jeg har prøvd, men små justeringer kan utgjøre en stor forskjell. Å lage nye ski medfører en del jobb, men det blir gjort ganske ofte. Det er ikke som å bygge en ny bil, sier Lund Svindal.

Siste nytt

 • Johansen spent på ny manager

  Onsdag kom beskjeden om at Fulham-manager Slavisa Jokanovic erstattes av Claudio Ranieri, mannen som ledet Leicester til et sensasjonelt ligagull i 2016.
  – Det blir utrolig spennende. Han har et enormt navn og man husker hva han gjorde i Leicester, sier Stefan Johansen til NRK. I skrivende stund ligger Fulham på sisteplass i Premier League, med fem poeng på 12 kamper.

  Nasjonsliga Slovenia mot Norge.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Bjøntegaard vant generalprøven

  Erlend Bjøntegaard vant landslagets siste testrenn i skiskyting før sesongstarten på Sjusjøen 24. november. Bjøntegaard bommet to ganger i stående skyting. Johannes Thingnes Bø bommet tre ganger i liggende og en gang i stående og kom et stykke bak.

  Erlend Bjøntegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tilbake på trening

  Tarik Elyounoussi trente med resten av landslaget onsdag, etter å ha stått over gårsdagens økt som følge av en strekkskade. Håpet er at angriperen skal rekke fredagens oppgjør mot Slovenia.

  Nasjonsliga Slovenia mot Norge.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Torsteins sjakkskole
Sport i dag