NRK Meny
Normal

Aksel til Silicon Valley for å studere rett før VM

Han skal rekke VM om 60 dager. Likevel reiser en skadet Aksel Lund Svindal nå til Amerika for å studere entreprenørskap.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal har ikke gitt opp å bli friskmeldt til alpin-VM i februar, men først reiser han på studiereise til Silicon Valley i USA.

Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler, AFP PHOTO/Kimihiro HOSHINO, NRK

– Jeg liker trøkket til de som sier «det er ingen som tror på dette, men jeg skal fikse det». Slike folk har en «passion» jeg hyr tenkt til å suge til meg, forteller Aksel Lund Svindal engasjert i programmet Skavlan på NRK1, som sendes fredag kveld.

Rett etter programmet reiser den norske alpinstjernen til Silicon Valley i California, USA. Der skal han studere entreprenørskap - som regionen er kjent for.

Vil rekke VM

LundSvindal_Löfven_Skavland

Aksel Lund Svindal forteller om sine framtidsplaner til Sveriges statsminister Stefan Löfven og Fredrik Skavlan.

Foto: NRK

Det er knapt to måneder siden Lund Svindal ødela akillessenen under ballek med de andre alpinistene på landslaget. Siden har han drevet med alternativ trening for å vedlikeholde kroppen og for å kunne rekke VM i februar.

– Noen leger sa det ville ta tre måneder, andre fire. Sjansen for å rekke VM er liten, men den sjansen forsøker jeg likevel å ta, sier Aksel Lund Svindal.

Nå har han dessuten pådratt seg et ribbeinsbrudd i tillegg til akillesskaden.

– Jeg merker det er ganske få som tror jeg skal rekke mesterskapet, men jeg regner med de bare vil være på den sikre siden. Det finnes en liten sjanse.

Gleder seg til karrieren er over

Til tross for comeback-planer og mesterskapet rett rundt hjørnet har den femdeoble VM-vinneren likevel planer om å fokusere på andre ting enn bare idretten nå.

– Alle jeg har spurt om råd snakker om at det er i Silicon Valley ting skjer. De mest fremoverlente folka innen teknologi, utvikling og innovasjon er der. Jeg reiser dit for å lære, forklarer Lund Svindal.

– Jeg har jobbet hardt med å bygge meg et nettverk utenfor sporten, og reiser for å oppleve helt andre miljøer en jeg er vant til. Jeg synes det er kult, fortsetter han.

– Gjør du dette med tanke på hva du skal gjøre når karrieren er over?

– Det kan være det. Jeg kan sikkert også gjøre andre ting, men jeg liker utfordringer. Jeg gleder meg. Det blir gøy, sier Lund Svindal ivrig.

Se hele programmet på NRK 1 fredag klokka 21.25.

Siste nytt

  • Minnes terrorofre med nye drakter

    FC Barcelona spiller første serierunde på søndag med spesiallagde drakter. Draktene er til ære for de berørte i terrorangrepet i byen torsdag. Ifølge klubbens twitterkonto vil alle spillerene bruke drakter uten deres eget navn, men med Barcelona på ryggen.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart