Hopp til innhold

Aksel satser på slalåm igjen

Aksel Lund Svindal kommer til å kjøre flere slalåmrenn kommende sesong enn på flere år.

Video Lund Svindal skal kjøre mere slalåm

Aksel Lund Svindal vil bruke slalåskiene mer denne sesongen.

Under trening i høst har 29-åringen opplevd en ny vår på slalåmskiene.

– Slalåmen har faktisk funket veldig mye bedre enn i fjor og året før der igjen, sier Lund Svindal til NRK.

Under samlingene på New Zeland og i Portillo, Chile i høst har han fått mange gode runder med stor fart og stabil slalåmkjøring. Og det er det lenge siden han har gjort. Kun to fullførte slalåmrenn i verdenscupen på tre år sier det meste.

– Du kan jo kjøre raskt en runde. For så å ikke komme ned 4 runder etterpå. Og når man skal kjøre to omganger i renn.... Det holder ikke mål da. Men når du begynner å kjøre fort runde på runde i vanskelige løyper, da begynner det å ligne på noe, sier Lund Svindal.

Les også: Slik skal Svindal bli raskere

Flere slalåmrenn

Håvard Tjørhom

landslagstrener Håvard Tjørom.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Derfor ønsker han denne sesongen å satse mer på å kjøre flere slalåmkonkurranser i verdenscupen. Noe landslagstrener Håvard Tjørom langt på vei lover at han får lov til.

– Slik som det fungerer i slalåmen så er hen jo veldig mye nærmere enn det han har vært tidligere. Så da er det veldig aktuelt å se på det når rennsesongen begynner, sier Tjørom.

Nøkelen til verdenscupen

Lund Svindal mener også at poeng i slalåm kan bli avgjørende for eventuelt å vinne verdenscupen sammenlagt igjen. For i fjor var Ivica Kostelic suveren, men nå vil nordmannen bruke slalåmen til å tukte kroaten.

– Det kan være den nøkkelen for å komme litt inn i hodet på Kostelic i sammenlagtcupen, hvis jeg begynner å yppe meg i noen slalåmrenn. Nå kommer jeg nok ikke til å kjempe om slalåmseiere, men hvis han ser at jeg er litt baki der og plukker litt poeng da. Så kanskje han blir litt nervøs, sier Lund Svindal med et smil.

Les: Svindal uten slalåm-poeng

Verdencupn starter 23. oktober med NRK-sendt storslalåm fra Sölden. Sesongens første slalåmrenn finner sted i Levi i Finland 13. november.

Siste nytt

 • Hevder Tottenham er enig med ny trener

  Ifølge overgangsjournalisten Fabrizio Romano har Tottenham kommet til en verbal enighet om den ledige trenerjobben med Ange Postecoglou.

  Det skriver den italienske journalisten på sin Twitter-konto mandag morgen.

  Postecoglou ser ut til å forlate Celtic etter en meget suksessfull sesong. Han gjorde rent bord i skotsk fotball og ledet dem til ligagull og to cuptitler.

  – Alle partene er optimistiske for å få det i orden, skriver Romano, og hevder videre at det er snakk om timer eller dager før alt er i boks.

  Scottish Cup Final - Celtic v Inverness Caledonian Thistle
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Hovland klatrer to plasser på verdensrankingen

  Den norske golfstjernen Viktor Hovland ligger på 5.-plass på den oppdaterte verdensrankingen mandag. Søndag tok han sin fjerde seier på PGA-touren.

  Etter omspill mot Denny McCarthy gikk Hovland til topps i PGA-turneringen The Memorial Tournament i Ohio søndag.

  Mandag har han klatret forbi Max Homa og Zander Schauffele og innehar 5.-plassen på verdensrankingen.

  De fire beste på rankingen er uendret. Amerikaneren Scottie Scheffler troner øverst for tredje uken på rad. Spanske Jon Rahm ligger på 2.-plass, mens nordiren Rory McIlroy innehar 3.-plassen.

  Patrick Cantlay ligger på plassen foran Hovland. (NTB)

 • Benzema-avskjed overrasket Real Madrid

  Den franske stjernespissen Karim Benzemas avgjørelse om å forlate Real Madrid kom som en overraskelse på lagets trener Carlo Ancelotti.

  – Hans avgang kom som en overraskelse på alle sammen, men vi må ha forståelse for valget. Det var en avgjørelse i siste liten, sa Ancelotti etter Real Madrids siste seriekamp mot Atheltic Bilbao søndag.

  Benzema kom til den spanske storklubben i 2009 fra franske Lyon. Søndag scoret han i sin siste kamp for klubben. Det var den 354. scoringen på 648 kamper i de hvitkledde fra Madrid.

  – Vi kan ikke være fornøyde med hans avgang, men vi må respektere avgjørelsen hans. Han har retten til å velge, og vi takker ham for alt han har gjort for klubben, sa Ancelotti. (NTB)

  FILE PHOTO: LaLiga - Real Madrid v Athletic Bilbao
  Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste