NRK Meny
Normal

Svindal om alpinbråket: – Ikke noe hyggelig

Det seiersvante alpinlandslaget har fått en tung start på sesongen med intern uro. – En helt ny situasjon for oss, sier Aksel Lund Svindal (33) til NRK.

Aksel Lund Svindal

TUNG TID: Sesonginnledningen til Aksel Lund Svindal og de andre på alpinlandslaget er blitt preget av intern uro.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Det har stormet rundt alpinlandslaget de siste ukene.

2. november saksøkte Henrik Kristoffersen skiforbundet, og i kjølvannet av søksmålet har flere Kristoffersen-kommentarer skapt uro internt på landslaget.

– Får prøve å takle det på best mulig måte

Det endte med at Kristoffersen måtte beklage til lagkameratene.

Oppstyret står i sterk kontrast til jubelsesongen i fjor, der Kristoffersen sammen med resten av landslaget til slutt hentet hjem 20 verdenscupseiere, og til tider lekte seg med verdenseliten.

– Det er ikke noe hyggelig situasjon, og det er en ny situasjon for oss. Vi har alltid vært flinke til å bli enige, eller bli enige om å være uenig internt. Nå har vi en situasjon der media har mer informasjon enn oss som er berørt av det, forteller Svindal til NRK.

Henrik Kristoffersen

KONFLIKT: Henrik Kristoffersen har den siste tiden vært i sponsorbråk med skiforbundet.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Selv omtaler han seg selv som «en tiendedel av laget», og han har fulgt uroen fra treningsleir i USA. Likevel ser han at det er en annerledes situasjon i år.

– Det er ikke det vi er vant til, og kanskje ikke sånn vi ønsker at det skal være. Vi får prøve å takle det på best mulig måte, sier Svindal.

– Noen grunnleggende ting må på plass

Forrige uke startet med oppvaskmøte mellom Kristoffersen og skiforbundet, der det ble stilt et par krav til fjorårets vinner av verdenscupen i slalåm.

– Vi har lagt en plan for den sportslige satsingen, og for å få arbeidsro og fokus i gruppa fremover, sa sportssjef Claus J. Ryste.

Svindal er foreløpig ikke helt sikker på om man har lagt bråket bak seg.

– Vi må ha noen grunnleggende ting på plass for at ting skal fungere, sier Svindal.

Fartskjøreren har lenge trent i USA, men er nå tilbake i Norge. Slalåmkjørerne er samlet på Ål i Hallingdal, hvor Kristoffersen deltok på sin første landslagstrening siden han forlot Geilo før Levi-rennene.

Kristoffersen: – Ikke alle kan være enige

Da NRK møtte Kristoffersen tirsdag, var han tydelig på at han ikke er enig i alle kravene fra forbundet.

– Alle kan ikke være enige i alt her i verden. Sånn er det med de fleste overalt. Man må få ha sine egne meninger.

Etter det NRK erfarer ønsker skiforbundet at alpinistens far og manager Lars ikke skal være like tett på oppfølgingen av sønnen når han er tilknyttet landslaget – og spesielt i treningssammenheng.

Dette kravet forstår Kristoffersen lite av.

– Det har fungert veldig bra, så hvorfor skal vi endre på det? Det funker jo som bare «rakkern». Så det skjønner jeg ikke helt, sier Kristoffersen.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal