Akintola ble RBKs helt i storkampen

BERGEN/OSLO (NRK): Det var kanskje ikke vakkert, men målet til David Akintola (23) bare to minutter før full tid sikret Rosenborg sesongens tredje seier.

Akintola

REDNING: Like før slutt sikret David Akintola Rosenborg-seier mot Brann.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Han hadde ikke spilt på over en måned, men borte mot Brann ble Rosenborg-spiss David Akintola den store helten da han satte inn seiersmålet bare tre minutter før full tid.

– Det er veldig bra for meg. Det har vært en tøff start for oss, og vi var bevisste på å få med oss seieren i dag. Treneren sa at vi skulle gi alt, og det gjorde vi synes jeg, sier matchvinneren til Eurosport.

Målet kom etter et hjørnespark på venstresiden, da det så ut til at kampen skulle forbli målløs. Pål André Helland slo ballen inn i boksen, før den ble stusset videre til Akintola på bakre stolpe. Akintola, som litt overraskende fikk starte sin tredje til fordel for nettopp Helland, kriget inn ledelsen.

– Det er fryktelig rett og slett. Utrolig kjedelig måten det skjer på, med scoring på slutten. Det er tungt akkurat nå, sier Brann-keeper Håkon Opdal til NRK.

– Det er deilig å vinne i Bergen. Det er en strålende matte, så skryt til dem, og da går det an å spille fotball også. Det er veldig mye bedre enn å spille uavgjort, og ekstremt mye bedre enn å tape, som vi har gjort litt for ofte i det siste, sier Helland til Eurosport, etter en seiersdans i garderoben.

Helland-stikk til Brann

Eirik Horneland

OPPTUR: Rosenborg-trener Eirik Horneland fikk en seier før fotballferie.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Brann har en tendens til å «choke» når de møter bunnlag, så det var ikke noe nytt, legger han til med et smil.

Dette var Rosenborgs første borteseier denne sesongen.

– Det betyr at vi får mer selvtillit og kan bygge videre etter to seire. Jeg har vært trygg på prosessen vi står i hele veien, sier trener Eirik Horneland til NRK.

Det var han som tok med Akintola fra Haugesund til Rosenborg denne sesongen.

– Det betyr mye for oss begge, og mye for lagmoralen. Han har vært litt skadet og ikke fått spille så mye, sier RBK-treneren til Eurosport.

Ville ha rødt kort

Harde taklinger og småknuffing, som forventet i en storkamp, satte sitt preg på oppgjøret i Bergen. Branns Veton Berisha var blant dem som gikk i bakken - etter en felling fra Vegar Hedenstad etter bare 12 minutter.

– Det er kanskje for tidlig å gi rødt kort, kommenterte Eurosport-kommentator Tor Ole Skullerud.

Brannspilleren var raskt oppe med en kommentar til Rosenborgs høyreback

– Hva sa du til ham? spurte Eurosports kommentator i pausen.

– Han sier jeg faller for lett, men han må bare fokusere på å klare og ta meg. Jeg vet ikke om han har vært på banen til nå, men det har i hvert fall jeg, sier Berisha, som mener Hedenstad burde vært utvist for taklingen.

– Jeg tror ikke de skulle fullført med 11 mann, for den er ganske stygg og han tar meg to ganger. Tar han meg en gang til så bør de begynne å gjøre noe med det, sier han til Eurosport.

Brann - Rosenborg

TØFT: Det ble mange taklinger og tøft duellspill i storkampen.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Beste under Horneland

For det ble til tider en intens kamp på Brann stadion, hvor Rosenborg var nærmest en scoring i den første omgangen.

– Det er det beste de har prestert under Eirik Horneland, mente kommentator Kenneth Fredheim etter halvspilt kamp.

– Det er en god kamp med bra fart, og ett av lagene kommer til å vinne. Og jeg håper det er oss, sa RBK-treneren til Eurosport.

Berisha var derimot ikke overbevist om motstanderens prestasjoner.

– Vi herjer synes jeg. Vi har dem bra og må bare skape klare sjanser. Da vinner vi, slo han fast.

Men hjemmelaget klarte ikke å få utbytte når sjansene bød seg, og måtte dermed se seg slått på eget gress av rivalen.

– Det er et lag som blir sterkere og sterkere for hver dag som går. Et steg i riktig retning, sier Horneland.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Solskjær oppgitt over Pogba-rasisme

  United-manageren reagerer sterkt etter den rasistiske hesten mot Paul Pogba. – Eg kan ikkje tru at vi framleis snakkar om desse tinga i 2019. Vi må gjere noko med dette, sa Solskjær under pressekonferansen fredag og han meiner at styresmaktene må ta grep for å stoppe hetsen som går føre seg på sosiale medium.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Johan Bull / NRK
 • Padleduo til VM-semifinale

  Padlerne Lars Magne Ullvang og Eivind Vold ble nummer tre, bare ett sekund bak vinneren, i VMs innledende heat på K2 1000 meter i Ungarn, og er klare for semifinale. Ulvang er erstatter for Evinds bror, Amund Vold, som nylig fikk diagnosen blodkreft.

  Eivind Vold og Lars Magne Ullvang
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Odd-stjerne blir i klubben

  Fredrik Oldrup Jensen forlengjer avtalen med Odd ut sesongen. Mannen som har vore ei viktig brikke for Odd er på lån frå belgiske SV Zulte Waregem, og avtalen gjekk i utgangspunktet ut i sommar. Odd kjempar om gull i Eliteserien og ligg på 3.-plass, fem poeng bak Glimt og Molde.

  Oldrup Jensen
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal