Ajer, Normann og Svensson ute

Kristoffer Ajer, Mathias Normann og Jonas Svensson, meldt forfall til Tyrkia-kampen. Det melder Norges Fotballforbund i en pressemelding.

– Ajer og Svensson har tatt MR som viser at skadene er for langvarige i forhold til landslagssamlingen, sier landslagslege Ola Sand.

Ajer fikk en muskelskade i forrige Premier League og var ikke i Premier League-troppen til Brentford søndag. Normann har fått et tilbakefall med en tidligere skade, og det er visstnok for kort tid til landskampene til at han skal rekke det.

Norge har allerede store skadebekymringer før VM-kvalifiseringskampene mot Tyrkia og Montenegro. Fra før er Sander Berge, André Hansen og Alexander Sørloth ute med skader. Joshua King og Erling Braut Haaland er usikre. Førstnevnte skal til MR-undersøkelse mandag.

Landslagslegen venter fortsatt på svar angående King og Haaland:

– Vi avventer scanning av King og de siste tilbakemeldingene på Haaland. På begge disse to er vi forberedt på dårlige nyheter. Bråtveit skal også sjekkes hos oss, etter at han måtte ut i gårsdagens kamp.

– Jeg har ikke opplevd en lignende skadesituasjon før en samling noen gang, verken på håndball- eller fotballandslaget, sier landslagslege Sand til NTB.

Den lange skadelisten har gitt landslagssjef Ståle Solbakken mye å tenke på.

– Når det gjelder Kristoffer, så var vi klar over at dette kunne skje og tok høyde for det i uttaket med en ekstra midtstopper. Vi må vurdere totaliteten og den fullstendige situasjonen, og ikke minst se dagens kamper, før vi henter inn erstattere. Vi hadde selvfølgelig ønsket oss en annen inngang på samlingen, men nå skal vi sette sammen en slagferdig tropp og et konkurransedyktig lag, sier Solbakken i pressemeldingen.

Ajer, King
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Siste nytt

 • Uendret ranking for Hovland

  Viktor Hovland beholder sin bestenotering på verdensrankingen i golf med 9.-plass.

  Den eneste endringen i topp ti er at amerikaneren Xander Schauffele bytter plass med landsmann Patrick Cantlay og går fra 5.- til 4.-plass.

  Spanjolen Jon Rahm topper fortsatt rankingen foran Collin Morikawa og Dustin Johnson fra USA.

  World Wide Technology Championship at Mayakoba - Final Round
  Foto: Mike Ehrmann / AFP
 • Nådde ikke opp i BBC-kåring

  Barcelona-spiller Caroline Graham Hansen var nominert til prisen årets kvinnelige spiller i verden av BBC. Vivianne Miedema (25) gikk til topps i kåringen.

  Graham Hansen var blant fem nominerte av den britiske allmennkringkasteren BBC. Den nederlandske Arsenal-stjernen Vivianne Miedema ble stemt fram av fansen.

  Sam Kerr (Chelsea/Australia) og Alexia Putellas (Barcelona/Spania) kom på plassene bak. Ashley Lawrence (Canada/Paris Saint-Germain) var den siste som var nominert av et panel med eksperter.

  VM-kvalifiseringskamp fotball kvinner Norge - Belgia (4-0)
  Foto: Naina Helén Jåma / NTB
 • Messi er Gullballen-favoritt

  Mandag kveld skal det kåres årets kvinnelige og mannlige fotballspiller når Gullballen deles ut.

  Erling Braut Haaland er nominert, men han må trolig se seg slått av blant annet Lionel Messi. De fleste rapporterer at det er argentineren som stikker av med den gjeve prisen.

  Hvis han får den, vil det bli for syvende gang.

  På kvinnesiden er det sannsynlig at det blir en Barcelona-spiller, ettersom de vant alt forrige sesong. Der er Alexia Putellas oddsfavoritt.

  Det er ingen norske kvinnelige fotballspillere nominert.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Tim Goode / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal