Skotske journalister om Ajer-beskjed: – Uheldig timing

MARBELLA/OSLO (NRK): Kristoffer Ajer (23) har vært i Celtic i fem sesonger, men nå bekrefter midtstopperen at han ser etter noe nytt. Samtidig er det en kaotisk situasjon i storklubben.

Ajer

PÅ VEI BORT: Kristoffer Ajer.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

– Det er mange rykter, men nå er det kun rykter. Jeg har et år igjen av kontrakten og forholder meg til den, men det er nok klart at noe kommer til å skje i sommer, ja, sier Ajer til pressen i Marbella.

På direkte spørsmål om han kommer til å forlate klubben, svarer midtstopperen:

– Jeg har ett år igjen av kontrakten. Jeg kommer til følge den og være lojal til klubben, men for at jeg og klubben skal få best mulig utgangspunkt, er det best at det skjer i år, ja.

Dermed ser Ajers Celtic-kapittel til å nærme seg slutten. Senest torsdag ble Ajer koblet til Newcastle av blant andre The Shields Gazette.

Ifølge BBC er også Norwich, som rykket opp til Premier League, interessert i nordmannen.

– Uheldig timing for Celtic

Ajers Celtic-kontrakt løper altså ut neste sommer. Dersom den skotske klubben skal dra inn et stort millionbeløp på et salg av nordmannen, må det trolig skje i løpet av kort tid.

Mark Wilson i Scottish Daily Mail forteller at både klubben og supporterne har vært forberedt på at Ajer vil dra videre nå.

Ajer

RUVER HØYT: Her er Kristoffer Ajer i duell med Rangers-spiller Alfredo Morelos i april. Det var nettopp Rangers som brøt Celtics tittelrekke denne sesongen.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

Samtidig kommer Ajer-exit på toppen av et utfordrendre Celtic-år med svake resultater.

Storklubben havnet hele 25 poeng bak erkerival Rangers, som gikk til topps under Steven Gerrards ledelse. Frem til da hadde Celtic vunnet serien hele ni sesonger på rad.

I øyeblikket står også Celtic uten en manager. Ange Postecoglou tar trolig over, men australieren mangler fortsatt trenerutdannelsen som kreves av Uefa.

– Det er mange forandringer og usikkerhet. Celtic-supporterne liker Ajer godt, og de ønsker jo at han blir værende, men de har full forståelse for at han drar, sier Wilson til NRK.

– Kan en overgang bidra til å forsterke uroen i Celtic?

– Kanskje litt. Men han bekrefter bare noe som var ventet. Det er dog litt overraskende at han bekrefter det før en ny manager er på plass, sier Wilson.

Wilson får støtte av David Friel, som er journalist i Scottish Sun.

– Det er en kaotisk situasjon, og det blir hvert fall ikke noe bedre for Celtic hvis de mister en så viktig spiller som Ajer. Det største problemet her er nok timingen for Celtic sin del. Ajer er den eneste seniorstopperen de har akkurat nå, så timingen er veldig uheldig, sier Friel.

– Må bli testet

Selve verdivurderingene for Ajer varierer stort.

Ifølge skotske aviser skal Newcastle-manager Steve Bruce ha et håp om å kjøpe Ajer for 85 millioner kroner.

Norges spilleransvarlig Brede Hangeland har en lang karriere bak seg i Premier League.

Han tror Ajer er mer enn moden nok for nivået.

– Det er viktig for Kristoffer å komme på et høyere nivå nå. Han har forutsetninger for å bli ekstremt god, men da må han teste hele spekteret. Han trenger å kjenne på å bli testet maks hver eneste helg, sier Hangeland.

Siste nytt

 • Forren klar for 4. div.

  Tidigere Brann-spiller Vegard Forren er klar for 4. divisjonsklubben Eide og Omegn FK, melder nettstedet norskfotball.com.

  Forren ble 11. august enig med Brann om å terminere kontrakten etter det mye omtalte nachspielet på Brann Stadion.

  – Vegard er en av syv nye spillere vi har signert i dag. Det er en spiller som vil utfylle stallen vår og gi våre unge spillere en del input. Vi opplever at Eide og Omegn er en attraktiv klubb som stadig vekk tiltrekker seg nye spillere, sier styreleder Wiggo Kanck til norskfotball.com.

  Eliteserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Brann (0-1)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • TV 2: Sier nei til Uno-X

  Edvald Boasson Hagen slår ikke til på tilbudet fra det norske Uno-X-laget. Sykkelveteranen forlenger i stedet kontrakten med TotalEnergies, erfarer TV 2.

  Rudsbygdingen har takket nei til å bli en del av Uno-X-satsingen. Det bekrefter lagets sportssjef Jens Haugland.

  – Vi må bare erkjenne at det vi kom opp med, ikke var attraktivt nok for Edvald, sier han til TV 2.

  Tanken var at Boasson Hagen kunne komme inn på laget som en mentor for et ungt mannskap.

  – Vi skulle naturligvis ønske at han kom til oss, men har full respekt for hans valg. Edvald er en legende i norsk sykkel, og det hadde vært spennende å lære litt av alt han har vært med på, sier Haugland.

  TV 2 har kilder på at Boasson Hagen fortsetter oppholdet i franske TotalEnergies. Han kom til laget foran årets sesong.

  – Ingen kommentar, svarer 34-åringen på spørsmål om hvor han sykler i 2022.

  Tour de France - Team Dimension Data News Conference
  Foto: Christian Hartmann / Reuters
 • Bekrefter Anfield-utvidelse

  Liverpool vil fortsette arbeidet med å øke kapasiteten på hjemmebanen Anfield. 7000 ekstra seter skal etter planen stå klart til starten av 2023/24-sesongen.

  Det vil utvide kapasiteten til 61.000. Liverpools administrerende direktør Andy Hughes er glad for at det skjer etter mange års planlegging.

  – Vi trengte sikkerhet for at dette prosjektet skulle gå framover og er nå i posisjon til det. Vi begynte denne reisen i 2014 og er takknemlig overfor alle bidragene som har tatt prosjektet til dette stadiet, sier han.

  Liverpool-fans.
  Foto: Javier Soriano / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal