NRK Meny
Normal

AIK kan gå til Russland

Den allsvenske ishockeyklubben AIK har sagt ja til å delta i den russiske ishockeyligaen KHL.

AIK til KHL
Foto: KHL.ru

Styret har sagt ja. Nå er det opp til det svenske ishockeyforbundet og til AIKs medlemmer om klubben skal spille i den store russisk-dominerte ligaen fra neste sesong.

AIK ligger i toppen av Allsvenskan, som er nest høyeste nivået i svensk ishockey, men sliter voldsomt økonomisk. Nå kan dette endre seg. Allerede på tirsdag blir medlemmene kalt inn til informasjonsmøte.

KHL er en liga dominert av russiske lag, men den har også klubber fra Kasakhstan, Hviterussland og Latvia, og ønsker å bli "Europas NHL". KHL har tidligere invitert flere svenske elitserieklubber til å delta, men disse har sagt nei.

- Muligheten for å spille for et marked som overstiger 200 millioner mennesker skaper en helt ny plattform for AIK, og for AIK-supportere til å nyte hockey på aller øverste hivå, skriver AIK på sin hjemmeside.

Norske Jonas Holøs, som spiller i Färjestad i Elitserien, er overrasket over at AIK fra nest øverste nivå er det første laget som sier ja til KHL.

- Det blir en meget tøff utfordring for dem, både sportslig og økonomisk, sier Holøs til NRK.

- Tror du forbundet vil godta det?

- Ja, det har lenge vært snakk om en europesik liga, så det er ikke noe nytt. Om de liker det, vet jeg ikke, sier Holøs, som ikke tror det kommer til å skje med Färjestad med det første.

- Men det hadde vært moro å se om vi kunne matche de russiske lagene, sier han.

Men Stockholms-lagets planer skaper reaksjoner. SVTs hockeyekspert Niklas Wikegård snakker om en klubb i full panikk, en konkurstruet klubb som prøpver å redde skinnet sitt.

- Men samtidig er det også spennende. Hockey-kartet må tegnes om, fordi eliteserien er overvurdert, sier Wikegård.

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal