Hopp til innhold

Ble fullstendig knust av verdenseneren: – Det var vondt, rett og slett

TOKYO/OSLO (NRK): Aida Husic Dahlen ble knust i semifinalen mot kinesiske Mao Jingdian. Men bordtennisspilleren fra Kristiansand kan trøste seg med Paralympics-medalje.

Sommer-Paralympics i Tokyo 2021 - Semifinale bordtennis

TAP: Aida Husic Dahlen tapte for verdensener Mao Jingdian.

Foto: Torstein Bøe / NTB

  • Mao - Dahlen 3-0 (11-2, 11-3, 11-5)

Dahlen hadde allerede sikret medalje, men spørsmålet var hvilket metall det ble. For hun møtte tøff motstand i kinesiske Mao Jingdian. Det er verdenseneren, så det var ingen tvil om at hun stod overfor en meget tøff oppgave.

Og det ble altfor tøft for Dahlen. Hun tapte alle tre settene, og det var aldri særlig jevnt totalt sett. Etter kampen var sørlendingen i tårer og tydelig skuffet over eget spill. Hun tok bronse til slutt.

– Jeg kom ikke i gang med mitt spill, og hun styrte meg. Jeg har aldri opplevd noe som dette, sier Dahlen til NRK.

Beintøff åpning

Hun fikk en tung start, og det gjorde noe med hele kampen. Kineseren vant de to første settene veldig enkelt.

– Det gikk alt for raskt. Jeg var ikke på tidlig nok. Jeg fikk ikke åpnet med skru og hun bare styrte meg akkurat der hun ville. Det var vondt, rett og slett, sier hun.

Bordtennisspilleren påpeker likevel at hun er fornøyd med å ha tatt medalje. Men først skal hun bruke litt tid på være skuffet.

– Jeg må nok bruke dagen her, men så er det viktig at jeg har bronse. Det er gøy, det, sier Dahlen.

Hennes offensive spillestil holdt ikke helt inn i dag.

– Da kampen startet så var hun såpass bestemt og aggressiv, og da klarte jeg ikke å henge med, og klarte aldri å snu det til min fordel. Hun feide over meg, innrømmer Dahlen.

Trener Jan Bergersen forteller at de er skuffet, men fornøyd med medalje.

– Vi er stolte over at vi klarer å produsere én medalje i en av verdens største idretter og en av verdens største paraidretter, med det grunnlaget av spillere og kultur vi har i Norge. At vi har to spillere her som er helt i verdenstoppen og kjemper mot de aller beste i hele verden, det er noe vi tar med oss og er stolte av, mener Bergersen.

Sommer-Paralympics i Tokyo 2021 - Semifinale bordtennis

I TÅRER: Aida Husic Dahlen klarte ikke å holde tilbake tårene etter lørdagens tap.

Foto: Torstein Bøe / NTB

Han sier at Dahlen har et bedre nivå inne enn det hun viste i dag.

– De to forrige kampene har vist det, og da var det et helt annet spill. Når hun taper slik hun gjør i dag, så er det tøft å stå der, sier han.

Bergersen mener det er to forskjellige typer.

– De har to vidt forskjellige spillestiler. Mao tar ikke de store sjansene. Aida spiller på mindre marginer og kraft, sier Bergersen.

Suveren i to sett

Det var kineseren som startet klart best, og fikk et godt overtak i første sett. Mao vant soleklart første sett, og det endte 11-2. Dahlen virket frustrert allerede da.

I andre sett fortsatte feilene fra Dahlen, mens Mao virket å ha meget god kontroll på kampen.

– Hver gang hun velger å angripe, så kommer feilene, påpekte NRKs ekspertkommentator Raymond Gonzales.

Det andre settet endte 11-3.

Sommer-Paralympics i Tokyo 2021 - Semifinale bordtennis

TØFF KAMP: Mao ble for sterk for Dahlen.

Foto: Torstein Bøe / NTB

Men med kniven på strupen fikk hun en bedre start på neste sett. Hun tok de to første poengene i tredje sett. Dahlen hang lenge med, til tross for at Mao var i føringen. Men det ble altså for tøft til slutt, og Dahlen tok bronse, mens Mao skal spille finale.

Dahlen har sølv og bronse i VM, men hun hadde aldri før tatt medalje i Paralympics.

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal