Agenten bekrefter: Ingen Samba-duell for Warholm

Karsten Warholm slipper definitivt å møte Abderrahman Samba i kamp om Diamond League-seieren og 420.000 premiekroner.

ATHLETICS-SUI-DIAMOND-ATHLETISSIMA

SUVEREN: Abderrahman Samba har vist Karsten Warholm ryggen hver gang de har møttes i 2018.

Foto: ALAIN GROSCLAUDE / AFP

400 meter hekk har vær offisiell Diamond League-øvelse seks ganger denne sesongen. Abderrahman Samba fra Qatar har stilt opp i alle de seks stevnene, noe som er uvanlig i seg selv.

Som om ikke det er nok, har han vunnet alle sammen og står med 48 av 48 mulige kvalifiseringspoeng til Diamond League-finalen.

Men Diamond League vinner han likevel ikke.

Tirsdag bekrefter Sambas agent, svenske Daniel Wessfeldt, at sesongens suverent beste på 400 meter hekk ikke stiller til start i selve Diamond League-finalen i Zürich 30. august.

Prioriterer asiamesterskapet

Dette er i tråd med det Samba selv varslet i forbindelse med stevnet i Lausanne i juli. Årsaken er at finalen kolliderer med asiamesterskapet.

– Samba kommer ikke til Diamond League-finalen. Det asiatiske mesterskapet har prioritet, og der skal han i tillegg løpe 4x400 meter som går den siste dagen, skriver Wessfeldt i en sms til NRK.

Det gir Karsten Warholm en alle tiders mulighet til å vinne Diamond League til tross for at han ikke har klart å slå Samba.

Warholm har sanket nest flest kvalifiseringspoeng til finalen (34) med fire andreplasser og en tredjeplass på fem starter.

Warholm

EUROPAMESTER: Sesongens store mål er nådd for Karsten Warholm, som likevel har fryktelig lyst på en seier mot Abderrahman Samba før snøen legger seg.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

50.000 dollar

Nordmannens tøffeste konkurrent kan dermed fort bli Yasmani Copello, akkurat som under EM i Berlin, der Warholm tok gullet.

Farlig kan også fjorårets Diamond League-vinner Kyron McMaster bli om han stiller skadefri. På grunn av skader har McMaster bare deltatt i to Diamond League-stevner denne sesongen. Én gang kom han på plassen bak Warholm – én gang på plassen foran.

Vinneren av Diamond League får med seg 50.000 amerikanske dollar, som tilsvarer drøyt 420.000 norske kroner.

Siste sjanse i Ostrava

Selv om Abderrahman Samba ikke stiller opp i Zürich, ligger det an til å bli en siste duell mot Karsten Warholm denne sesongen.

– Samba kommer til å løpe Continental Cup i Ostrava, bekrefter Daniel Wessfeldt.

Det skal etter planen også Warholm gjøre i konkurransen representerer sine kontinenter, og dermed får verdensmesteren i fjor en siste sjanse til å slå sin overmann denne sesongen.

Siste nytt

 • Rangers gikk på en smell

  Det ble blåmandag i Florida for New York Rangers, som tapte 3–6 borte mot Tampa Bay Lightning. Mats Zuccarello var ikke på isen. Han har vært ut og inn av laget med lyskeproblemer den siste tiden, og måtte stå over også mot Tampa Bay.

  NHL: New York Rangers at Tampa Bay Lightning
  Foto: Kim Klement / Reuters
 • La Liga legger USA-planer på is

  Den spanske toppserien i fotball dropper planene om å spille en seriekamp i Miami etter at Barcelona trekker seg fra prosjektet. La Liga ønsker likevel fortsatt å arrangere en kamp i utlandet.

  Messi
  Foto: Pau Barrena / AFP
 • Digne reddet uavgjort for Everton

  Everton gikk mot et sviende tap for Watford på hjemmebane, men seks (!) minutter på overtid utlignet Lucas Digne på et strålende frispark til 2-2. Everton er dermed på 7.-plass i Premier League etter 16 spilte kamper, mens Watford ligger på 12.-plass – tre poeng bak Everton.

  FBL-ENG-PR-EVERTON-WATFORD
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
VM svømming kortbane
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
EM håndball kvinner: Spania - Romania