Agenten bekrefter: Ingen Samba-duell for Warholm

Karsten Warholm slipper definitivt å møte Abderrahman Samba i kamp om Diamond League-seieren og 420.000 premiekroner.

ATHLETICS-SUI-DIAMOND-ATHLETISSIMA

SUVEREN: Abderrahman Samba har vist Karsten Warholm ryggen hver gang de har møttes i 2018.

Foto: ALAIN GROSCLAUDE / AFP

400 meter hekk har vær offisiell Diamond League-øvelse seks ganger denne sesongen. Abderrahman Samba fra Qatar har stilt opp i alle de seks stevnene, noe som er uvanlig i seg selv.

Som om ikke det er nok, har han vunnet alle sammen og står med 48 av 48 mulige kvalifiseringspoeng til Diamond League-finalen.

Men Diamond League vinner han likevel ikke.

Tirsdag bekrefter Sambas agent, svenske Daniel Wessfeldt, at sesongens suverent beste på 400 meter hekk ikke stiller til start i selve Diamond League-finalen i Zürich 30. august.

Prioriterer asiamesterskapet

Dette er i tråd med det Samba selv varslet i forbindelse med stevnet i Lausanne i juli. Årsaken er at finalen kolliderer med asiamesterskapet.

– Samba kommer ikke til Diamond League-finalen. Det asiatiske mesterskapet har prioritet, og der skal han i tillegg løpe 4x400 meter som går den siste dagen, skriver Wessfeldt i en sms til NRK.

Det gir Karsten Warholm en alle tiders mulighet til å vinne Diamond League til tross for at han ikke har klart å slå Samba.

Warholm har sanket nest flest kvalifiseringspoeng til finalen (34) med fire andreplasser og en tredjeplass på fem starter.

Warholm

EUROPAMESTER: Sesongens store mål er nådd for Karsten Warholm, som likevel har fryktelig lyst på en seier mot Abderrahman Samba før snøen legger seg.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

50.000 dollar

Nordmannens tøffeste konkurrent kan dermed fort bli Yasmani Copello, akkurat som under EM i Berlin, der Warholm tok gullet.

Farlig kan også fjorårets Diamond League-vinner Kyron McMaster bli om han stiller skadefri. På grunn av skader har McMaster bare deltatt i to Diamond League-stevner denne sesongen. Én gang kom han på plassen bak Warholm – én gang på plassen foran.

Vinneren av Diamond League får med seg 50.000 amerikanske dollar, som tilsvarer drøyt 420.000 norske kroner.

Siste sjanse i Ostrava

Selv om Abderrahman Samba ikke stiller opp i Zürich, ligger det an til å bli en siste duell mot Karsten Warholm denne sesongen.

– Samba kommer til å løpe Continental Cup i Ostrava, bekrefter Daniel Wessfeldt.

Det skal etter planen også Warholm gjøre i konkurransen representerer sine kontinenter, og dermed får verdensmesteren i fjor en siste sjanse til å slå sin overmann denne sesongen.

Siste nytt

 • Messi ute i tre veker

  Lionel Messi er ute i tre veker etter armskaden han fekk i kampen mot Sevilla i kveld, melder Barcelona.

  Klubben opplyser at Messi har brote eit bein i høgre armen.

  Dermed mister han både meisterligakampen mot Inter onsdag og El Clasico mot Real Madrid neste søndag. Kanskje også returkampen mot Inter 6. november.

  Lionel Messi
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Barcelona til topps

  Barcelona er serieleiar i Spania etter 4-2 i toppkampen mot Sevilla i kveld. Philippe Coutinho, Lionel Messi, Luis Suarez og Ivan Rakitic scora for Barcelona, Pablo Srabaia og Luis Muriel for Sevilla.

  Barcelona er eitt poeng framfor Alaves etter 9 kampar.

  Barcelona
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Messi ut med armskade

  Lionel Messi landet forkjært og hadde store smerter i den ene armen. Han prøvde å spille videre med bandasjert arm, men klarte ikke å fortsette toppkampen mot Sevilla.

  Det er ikke klart hvor alvorlig det er. Om bare en uke skal Barcelona møte Real Madrid til sesongens første El Clasico.

  Messi løp inn i ryggen på en motspiller og gikk i bakken uten å få tatt seg skikkelig for.

  Lionel Messi
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal