Åge Hareide vurderte jobben sin under landslagskonflikten

Danmarks landslagssjef, Åge Hareide, innrømmer at landslagskonflikten mellom DBU og spillerforeningen fikk ham til å vurdere sin stilling som landslagssjef.

Åge Hareide

FRUSTRERT: Åge Hareide innrømmer at den danske landslagskonflikten var vanskelig for ham, og at han tenkte over om han ville være med

Foto: SCANPIX DENMARK / Reuters

– Jeg har tenkt over om jeg vil være med på dette. Og jeg ville ha tenkt enda mer over det hvis jeg også hadde mistet kampen i nasjonsligaen, sa Hareide på et pressetreff i kveld.

Da konflikten brøt ut, gikk han til DBU og sa at han ikke ville ta ansvar for noe annet lag enn det han selv hadde tatt ut.

Konflikten førte til at Danmark sendte et amatørlandslag til privatkampen mot Slovakia.

– Det fikk jeg aksept for, og det er jeg glad for. Jeg skal se disse guttene i ansiktet også neste gang. Det er ikke forskjell på forholdet mellom spillerne og meg før og etter konflikten.

– Det var frustrerende. Man ville gjerne komme i gang igjen etter VM. Da er det synd at vi får en stans og en usikkerhet rundt det hele, sa Hareide.

Satt frustrert i Sydhavna

Da konflikten var et faktum sist helg, reiste ikke Hareide lenger enn til Sydhavna i København.

– Der satt jeg og kikket ut i lufta og håpet at konflikten skulle gå over.

– Det var bare å kaste alt vi hadde om Slovakia og begynne å se på papirene vi hadde om Wales. Jeg fikk iallfall god tid til å studere dem, sier Hareide.

Konflikten ble løst torsdag kveld, og Hareide og hans uttatte landslag er dermed klar for å møte Wales i nasjonsligaen søndag.

Påvirker forberedelsen til Wales-kampen

– Hvordan har den siste uka vært?

– Mest irriterende. Jeg er fotballtrener, vil gjerne gjøre det så godt som mulig med de «danske drenge». Man vil komme i aksjon igjen. Heldigvis skjer det nå, slik at vi kan komme oss på hesten igjen. Dette er en fantastisk gruppe å jobbe med, sier Hareide.

– Hvordan påvirker det som har skjedd forberedelsen til kampen mot Wales?

– Det betyr en del. Vi mister treningskampen der vi skulle ha prøvd ut en del. Den muligheten får vi ikke. Vi må bygge på det vi viste under VM, og vi får kort tid fram til kampen. Men guttene er profesjonelle spillere, så jeg tror det skal gå bra.

Nå venter han på en endelig avtale før kampene i oktober.

– Jeg har tro på dem som skal forhandle. Med de erfaringene vi har hatt, skal vi kunne klare det.

Siste nytt

 • Dermendzjev tar over Bulgaria

  Georgij Dermendzjev er utpekt til å overta som sjef for Bulgarias fotballherrer etter at Krasimir Balakov trakk seg som følge av rasismeskandalen sist uke.

  64-åringen er en av Bulgarias mest suksessfulle klubbtrenere.

  Euro 2020 Qualifier - Group A - Bulgaria v England
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Vil forlenge Lagerbäcks kontrakt

  Norges Fotballforbund (NFF) vil ha Lars Lagerbäck med videre som landslagssjef etter neste sommer, dersom svensken ønsker det selv.

  Det bekrefter fotballpresident Terje Svendsen overfor Nettavisen.

  – Det er ingen hemmelighet fra vår side at vi ønsker at han skal fortsette, sier Svendsen.

  I forbindelse med EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Romania fikk Lagerbäck gjentatte ganger spørsmål om sin framtid som sjef for fotballherrene. Hans nåværende kontrakt går ut til sommeren, men Lagerbäck har ikke vært avvisende til å forlenge avtalen.

  – Den ballen ligger hos NFF. Jeg vil jo råde dem til å få dette avklart så raskt som mulig, sa Lagerbäck.

  Det betyr at Lagerbäcks framtid trolig avgjøres før Norge skal spille omspill i nasjonsligaen i mars. Det er siste mulighet til å sikre seg plass i fotball-EM til sommeren. (NTB)

  Lagerbäck
  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
 • Falk mister hele sesongen

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk mister den kommende sesongen på grunn av en ryggskade, skriver Aftonbladet. Landslagslege Magnus Oscarsson opplyser at Falk har slitt med ryggproblemer, og nå er plagene såpass store at hun skal opereres.

  Falk
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / ANDREAS HILLERGREN/TT

Sendeplan

Kl. Program Kanal