NRK Meny
Normal

Agdestein klar for kamp

I dag starter sjakkturneringen Rising Stars vs. Experience i Amsterdam. Denne spesielle turneringen samler to lag, et av erfarne stormestere og et av kommende stjerner. Blant de gamle heltene finner vi i år Simen Agdestein.

Veteranen Simen Agdestein konsentrerer seg om neste trekk.
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Sjakk
Foto: www.colourbox.com

I 10 dager og 10 partier er spillerne samlet på ærverdige Grand Hotel Krasnapolsky på Dam-plassen. - Det er en ære og bli spurt om å spille denne turneringen, sier Simen Agdestein.

Han er rangert som nummer fire på laget av gamle helter, og der finner vi storheter som Evgeny Bareev, Viktor Kortchnoi, Artur Jussupow og Ljubomir Ljubojevic.

Hør hva Agdestein har å si om sine lagkamerater her!

Det unge laget består av Wang Yue, Ivan Cheparinov, Fabiano Caruana, Daniel Stellwagen og Erwin l’Ami.

Første parti spilles i dag onsdag og turneringen går over 10 runder. Spillerne får to partier mot hver av spillerne på motstanderlaget, slik at de får møtt alle med begge farger.

-Jeg bare måtte si ja når forespørselen kom. Jeg er litt rusten ved brettet, men jeg fikk varmet godt opp i Tromsø i forrige uke, sier Agdestein. Om sine egne forventninger til turneringen sier han: - For meg handler det bare om å overleve!

Du kan følge turneringen live på nettet her: NH Chess Tournament 2008

- Jeg tror nok jeg ble invitert fordi jeg blir koblet til Magnus Carlsen. Jeg har skrevet bok om Carlsen og hatt mye med nederlenderne å gjøre, det var de som ga ut boken internasjonalt. Og jeg har vært fotballspiller, jeg har på en måte et navn. Jeg tror det er derfor jeg er blitt inkludert i dette selskapet, mer enn hva jeg har gjort på sjakkbrettet, sier Agdestein, som i 1989 var nr.16 på verdensrankingen.

Dette er en eksklusiv turnering, vi bor kjempeflott og kan forsyne oss så mye vi vil i minibaren!

Simen Agdestein

De unge talentene er, som unge talenter skal være, på full fart oppover på listene, mens de gamle sakte men sikkert går nedover (Ikke Agdestein selvsagt, han er i storform!). Så nå spørs det da, om ungt pågangsmot og tung teorikunnskap kan matche flere kilo med hardt tilkjempet erfaring!

Hør hva Agdestein sier om turneringen og forberedelsene her!

Siste nytt

 • Lagkamerat skadd i velt

  Edvald Boasson Hagens lagkamerat i Dimension Data, Scott Thwaites, pådro seg alvorlige ryggskader da han veltet på en treningstur nylig. Tilstanden skal være stabil. Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Boasson Hagen
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Manchester United får kvinnelag

  Manchester United gjør som flere andre engelske toppklubber og starter kvinnelag i fotball. Klubben har et akademi for kvinner, som har gitt flere sjansen på landslag denne sesongen. Nå starter de eget kvinnelag, som skal spille i 2. divisjon.

  United
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Lundby vil bevare pallrekken

  Maren Lundby har ni seirer og fire annenplasser i verdenscupen denne sesongen. Under avslutningen til helgen handler alt om å sørge for en sesong med resultater utelukkende på pallen. – Jeg vet ikke om mange skihoppere som har den rekka, sier Lundby.

  Maren Lundby
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
V-cupfinale hopp: Skiflyging, kvalifisering
V-cup hopp: Skiflyging kvalifisering
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag