Agdestein klar for kamp

I dag starter sjakkturneringen Rising Stars vs. Experience i Amsterdam. Denne spesielle turneringen samler to lag, et av erfarne stormestere og et av kommende stjerner. Blant de gamle heltene finner vi i år Simen Agdestein.

Veteranen Simen Agdestein konsentrerer seg om neste trekk.
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Sjakk
Foto: www.colourbox.com

I 10 dager og 10 partier er spillerne samlet på ærverdige Grand Hotel Krasnapolsky på Dam-plassen. - Det er en ære og bli spurt om å spille denne turneringen, sier Simen Agdestein.

Han er rangert som nummer fire på laget av gamle helter, og der finner vi storheter som Evgeny Bareev, Viktor Kortchnoi, Artur Jussupow og Ljubomir Ljubojevic.

Hør hva Agdestein har å si om sine lagkamerater her!

Det unge laget består av Wang Yue, Ivan Cheparinov, Fabiano Caruana, Daniel Stellwagen og Erwin l’Ami.

Første parti spilles i dag onsdag og turneringen går over 10 runder. Spillerne får to partier mot hver av spillerne på motstanderlaget, slik at de får møtt alle med begge farger.

-Jeg bare måtte si ja når forespørselen kom. Jeg er litt rusten ved brettet, men jeg fikk varmet godt opp i Tromsø i forrige uke, sier Agdestein. Om sine egne forventninger til turneringen sier han: - For meg handler det bare om å overleve!

Du kan følge turneringen live på nettet her: NH Chess Tournament 2008

- Jeg tror nok jeg ble invitert fordi jeg blir koblet til Magnus Carlsen. Jeg har skrevet bok om Carlsen og hatt mye med nederlenderne å gjøre, det var de som ga ut boken internasjonalt. Og jeg har vært fotballspiller, jeg har på en måte et navn. Jeg tror det er derfor jeg er blitt inkludert i dette selskapet, mer enn hva jeg har gjort på sjakkbrettet, sier Agdestein, som i 1989 var nr.16 på verdensrankingen.

Dette er en eksklusiv turnering, vi bor kjempeflott og kan forsyne oss så mye vi vil i minibaren!

Simen Agdestein

De unge talentene er, som unge talenter skal være, på full fart oppover på listene, mens de gamle sakte men sikkert går nedover (Ikke Agdestein selvsagt, han er i storform!). Så nå spørs det da, om ungt pågangsmot og tung teorikunnskap kan matche flere kilo med hardt tilkjempet erfaring!

Hør hva Agdestein sier om turneringen og forberedelsene her!

Siste nytt

 • Real Madrid overtok tabelltoppen

  Uten en skadd Martin Ødegaard tok Real Madrid en sikker 4-1-seier hjemme over bunnlaget Huesca i spansk La Liga lørdag.

  Martin Ødegaard ble rapportert i lett trening for Real Madrid fredag, men nordmannen er ikke kampklar ennå etter leggskaden som har plaget ham.

  Lagkameratene tok imidlertid lagets annen strake seier i La Liga og rykket opp i tabelltet lørdag.

  Real Madrid
  Foto: Oscar Del Pozo / AFP
 • Aalesund med sesongens andre seier

  Etter ni strake tap, vant endelig Aalesund en kamp i eliteserien igjen lørdag.

  Laget hadde ikke vunnet siden juli, men borte mot Haugesund fikk de med seg tre poeng etter en drømmeskåring av Niklas Castro.

  Laget ligger fortsatt soleklart sist i serien. De har 14 poeng opp til trygg plass med syv kamper igjen å spille.

  Eliteserien fotball 2020: FK Haugesund - Aalesund
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Strand Larsen på skåringslista

  Jørgen Strand Larsen teikna seg på skåringslista da Groningen vann 2-1 mot VVV-Venlo. Patrick Joosten sette inn det første og like etter pause sette nordmannen inn Groningen sitt andre. Det er 20-åringen sitt tredje mål i æresdivisjonen. Rett før slutt reduserte Georgios Giakoumakis for Venlo.

  Jørgen Strand Larsen i Groningens garderobe
  Foto: FC Groningen

Sendeplan

Kl. Program Kanal