Hopp til innhold

AFP: Blanc fikk sparken i Lyon

Laurent Blanc (57) får ikke fornyet tillit som Lyon-trener etter landslagspausen. Han må forlate jobben, erfarer AFP.

Det franske nyhetsbyrået er blitt fortalt om saken av en kilde nær Blanc. Han har vært trener for Lyons herrelag siden oktober i fjor.

Ligue 1-klubben ble nummer sju på tabellen sist sesong. Den nye har startet elendig med tre tap og én uavgjort, og det har plassert Lyon helt sist etter fire runder.

Spekulasjonene rundt Blancs framtid har gått de siste dagene. L'Equipe meldte gjennom helgen at Lyon ønsker å finne en erstatter før søndagens hjemmekamp mot nyopprykkede Le Havre.

Laurent Blanc har tidligere ledet Bordeaux (2009) og Paris Saint-Germain (2014, 2015 og 2016) til serietittelen i Frankrike. Han var fransk landslagssjef mellom 2010 og 2012.

Som spiller vant han både VM (1998) og EM (2000) med Frankrike. (NTB)

Soccer French Preview
Foto: Laurent Cipriani / AP

Siste nytt

 • Guro Reiten fikk ny Chelsea-kontrakt

  Fotballprofilen Guro Reiten har signert ny kontrakt med Chelsea. Den nye avtalen inneholder en opsjon om forlengelse fram til sommeren 2026.

  Det opplyser London-klubben på sine nettsider lørdag formiddag.

  – Jeg har vært her i fire år og elsket hvert sekund. Det føles som min andre familie og jeg har veldig gode venner her. Det er ingen andre steder jeg ville være, sier Reiten, ifølge NTB.

  Women's Super League - Manchester City v Chelsea
  Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters
 • Drømmehopp av Riiber: – Han er uslåelig

  Jarl Magnus Riiber går først ut i langrennsdelen av kombinertrennet på Lillehammer senere i dag.

  Det skjer etter strålende hopping i bakken av den norske stjernen.

  – Det er en drømmedag for Riiber. Han er uslåelig, denne karen. For et svev, dette blir det vanskelig å slå, utbrøt NRKs kommentator Ingrid Sørli Glomnes.

  Det sa hun etter et Riiber-hopp på 102 meter. Det var omgangens klart lengste og sørger for at han går ut 56 sekunder foran Ryota Yamamota i langrennet.

  – Det er et hindsides nivå, roser lagkamerat Jørgen Graabak.

  1Sn0mQWT-w0
  Foto: NTB
 • Strålende fornøyd Westvold Hansen: – Et jævlig bra skihopp

  Kombinertstjernen Gyda Westvold Hansen styrer mot ny seier i verdenscupen. 21-åringen leder soleklart etter hoppdelen på Lillehammer.

  Hansen hoppet 94,5 meter og har 34 sekunder ned til lagvenninne Mari Leinan Lund foran langrennet.

  Det skal gås fem kilometer senere lørdag. Leinan Lund klinket til med konkurransens lengste hopp på 97 meter, men tapte noe i stilpoeng, skriver NTB.

  – Det var et jævlig bra skihopp, rett og slett. Jeg gjør akkurat det jeg skal, sier hun til NRK rett etter hoppdelen av kombinertkonkurransen.

  – Én ting er å gjør det på trening, men det er noe helt annet å gjøre sånne hopp i konkurranse. Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarer det.

  Langrennet har start klokken 13.30. Det ser du på NRK 1.

  Verdenscup kombinert kvinner, Gyda Westvold Hansen
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal