Hopp til innhold

Vil vite om Armstrongs kreftleger skjulte doping-løgnen

Lance Armstrongs advokater mener forespørselen fra de amerikanske stadsadvokatene er trakasserende.

Lance Armstrong

KONTROVERSIELL: Lance Armstrong måtte tåle mye kritikk for sitt besøk under Tour de France i sommer. Han syklet i TdF-løypene i to dager til inntekt for kreftsaken.

Foto: STEPHANE DE SAKUTIN / Afp

De amerikanske statsadvokatene ønsker å vite om legene visste at Lance Armstrong (43) var dopet da han ble behandlet for kreft i 1996.

Dersom journalene viser at legene visste om dopingen, kan det bidra til å bevise at Armstrongs dopingbruk var del av en større operasjon som jobbet for å skjule det for myndighetene, skriver britiske BBC.

Dét kan ha stor innvirkning på etterforskningen, men ifølge BBC omtaler Armstrongs advokater forespørselen som «trakasserende».

Utestengt på livstid

Det har nå gått to og et halvt år siden Armstrong innrømmet å ha dopet seg både før og etter at han ble diagnostisert med testikkelkreft i 1996. Han kom tilbake i 1999 og vant sju strake Tour de France-titler. Disse mistet han etter dopinginnrømmelsene.

43-åringen er utestengt fra all profesjonell sykling på livstid, men han skapte likevel oppstyr på sykkelen da han stilte til start på et veldedighetsløp i forkant av en av årets Tour-etapper.

Risikerer økonomisk ruin

I rettssaken mot Armstrong som avgjøres av en amerikansk jury senere i år, risikerer jukseren og bli dømt til å omlag 800 millioner kroner (100 mill dollar) i erstatning.

Dette fortalte Armstrong selv da han møtte pressen i juni. Han hevdet da samtidig at rettssaken vil kunne ruinere han økonomisk dersom han taper.

– Vi kommer ikke til å kunne sitte noen steder, for jeg har ikke 100 millioner. Jeg mener jeg har en god sak, det er alt jeg vil si. Jeg vil ikke jinxe meg selv, men man vet aldri hvordan disse folkene ser på det hele, sa 43-åringen da.

Det amerikanske Justisdepartementet mener Armstrongs lag US Postal misbrukte sponsorpenger de fikk fra det statlige postvesenet i USA siden flere av løperne på laget dopet seg.

Det er Armstrongs tidligere lagkamerat Floyd Llandis som har saksøkt Armstrong, og han har fått med seg amerikanske myndigheter på søksmålet.

Sportsnyheter

Premier League - Manchester City v Liverpool

Liverpools spillerbuss angrepet: – Fullstendig uakseptabelt

Manchester City uten en skadd Erling Braut Haaland holdt lekestue med Liverpool. Men rødtrøyene ble forbannet på dommeravgjørelse som kunne snudd kampbildet.

NM-løypa skapte redsel og endte med skade: – Sporet var ødeleggende og farlig

Parautøver Lars Andresen hektet i sporet i en utforkjøring, falt inn i sikkerhetsnettet og skadet skulderen i NM-sprinten. Flere karakteriserer løypa som farlig, men det er Skiforbundet uenig i.

Siste nytt

 • Midtsjø ble sen matchvinner for Galatasaray

  Fredrik Midtsjø dunket til og scoret sitt første Galatasaray-mål i 2-0-seieren over Adana Demirspor i tyrkisk fotball. Etterpå tok det helt av på tribunene.

  Serielederen styrte mot poengtap i egen storstue, men i det 86. minutt kom Midtsjø fra dypet og sendte en markkryper hardt i nettmaskene. Trønderen knallet til på en løs ball utenfor straffefeltet.

  Euforien blant publikum og i Galatasaray-leiren var enorm. Det var Midtsjøs første scoring siden overgangen fra nederlandske AZ Alkmaar i fjor sommer.

  29-åringen entret gressteppet som innbytter tolv minutter før målet. Det kom i hans første opptreden etter å ha vært ute med en lårskade i noen uker.

  Åtte minutter på overtid doblet Nicolò Zaniolo til 2-0 på et straffespark.

  Midtsjø
  Foto: JORGE GUERRERO / AFP
 • «The Gift that keeps on giving» – Tidligere Stabæk-spiller briljerer i Belgia

  Tidligere Stabæk-profil Gift Orban scoret Gents to første mål i en kamp som til slutt endte 5–0 mot tabelljumbo Seraing i den belgiske toppdivisjonen lørdag.

  Nigerianeren gikk direkte fra norsk første divisjon, hvor han ble toppscorer i 2022, til belgiske Gent i januar.

  På kort tid har 20-åringen gjort seg bemerket og har på flere sosiale medier blitt omtalt som «the Gift that keeps on giving» av klubbens supportere.

  Hugo Cuypers scoret også to mål for bortelaget og Jordan Torunarigha satte ett.

  Gent ligger på fjerdeplass på tabellen, 14 poeng bak tabelltopp Genk.

  Belgium Soccer Europa Conference League
  Foto: Olivier Matthys / AP
 • Nytt Chelsea-tap - fansen ropte på sparken for Potter

  «Du får sparken i morgen!» sang deler av Chelsea-fansen mot klubbens manager, Graham Potter, etter et sviende 2-0-nederlag på hjemmebane lørdag kveld.

  London-klubben er inne i en marerittsesong, og ligger på 11. plass etter tapet mot Aston Villa. De er nå elleve poeng bak en plass som sikrer Champions League, en turnering Chelsea nærmest har for vane å delta i.

  Ollie Watkins sendte Villa i ledelsen på Stamford Bridge med en strøken lobb. Han kom alene med keeper etter forsvarskrøll av Marc Cucarella.

  John McGinn scoret 2-0 i andre omgang med et velplassert skudd fra utenfor 16-meteren. Potter har lenge vært under press, men sitter enn så lenge i managerstolen.

  Premier League - Chelsea v Aston Villa
  Foto: PETER NICHOLLS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste