Vil vite om Armstrongs kreftleger skjulte doping-løgnen

Lance Armstrongs advokater mener forespørselen fra de amerikanske stadsadvokatene er trakasserende.

Lance Armstrong

KONTROVERSIELL: Lance Armstrong måtte tåle mye kritikk for sitt besøk under Tour de France i sommer. Han syklet i TdF-løypene i to dager til inntekt for kreftsaken.

Foto: STEPHANE DE SAKUTIN / Afp

De amerikanske statsadvokatene ønsker å vite om legene visste at Lance Armstrong (43) var dopet da han ble behandlet for kreft i 1996.

Dersom journalene viser at legene visste om dopingen, kan det bidra til å bevise at Armstrongs dopingbruk var del av en større operasjon som jobbet for å skjule det for myndighetene, skriver britiske BBC.

Dét kan ha stor innvirkning på etterforskningen, men ifølge BBC omtaler Armstrongs advokater forespørselen som «trakasserende».

Utestengt på livstid

Det har nå gått to og et halvt år siden Armstrong innrømmet å ha dopet seg både før og etter at han ble diagnostisert med testikkelkreft i 1996. Han kom tilbake i 1999 og vant sju strake Tour de France-titler. Disse mistet han etter dopinginnrømmelsene.

43-åringen er utestengt fra all profesjonell sykling på livstid, men han skapte likevel oppstyr på sykkelen da han stilte til start på et veldedighetsløp i forkant av en av årets Tour-etapper.

Risikerer økonomisk ruin

I rettssaken mot Armstrong som avgjøres av en amerikansk jury senere i år, risikerer jukseren og bli dømt til å omlag 800 millioner kroner (100 mill dollar) i erstatning.

Dette fortalte Armstrong selv da han møtte pressen i juni. Han hevdet da samtidig at rettssaken vil kunne ruinere han økonomisk dersom han taper.

– Vi kommer ikke til å kunne sitte noen steder, for jeg har ikke 100 millioner. Jeg mener jeg har en god sak, det er alt jeg vil si. Jeg vil ikke jinxe meg selv, men man vet aldri hvordan disse folkene ser på det hele, sa 43-åringen da.

Det amerikanske Justisdepartementet mener Armstrongs lag US Postal misbrukte sponsorpenger de fikk fra det statlige postvesenet i USA siden flere av løperne på laget dopet seg.

Det er Armstrongs tidligere lagkamerat Floyd Llandis som har saksøkt Armstrong, og han har fått med seg amerikanske myndigheter på søksmålet.

Siste nytt

 • Ronaldo slipper siktelse

  Cristiano Ronaldo blir ikke siktet etter å ha blitt anklaget for voldtekt, bekrefter statsadvokaten i Clark County på Twitter. Ronaldo har vært under etterforskning etter at amerikanske Kathryn Mayorga hevder hun ble voldtatt av Ronaldo i 2009, men saken droppes på grunn av manglende bevis.

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Drømmedebut for Svendsen

  Sander Svendsen scoret to mål i sin første kamp i dansk fotball da hans Odense vant 4-1 over Lyngby mandag kveld. 21-åringen var lånt ut til Odd første halvdel av 2019, før han altså ble solgt til Odense.

  Eliteserien fotball 2019: Odd - Ranheim (1-0).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Norge ute av EM

  Norge måtte vinne mot Frankrike for å gå videre i U19-EM, men med 3-3 røk Norge ut. Emilie Bragstad reduserte to ganger for Norge, men 15 før slutt satte Melvine Malard inn 3-2. Sara Iren Lindbak Hørte headet inn 3-3 like før slutt, men det var ikke nok for avansement.

Sendeplan

Kl. Program Kanal