Hopp til innhold

Advarer Real Madrid før finalen: – Vil ta hevn for det som skjedde

Mesterligafinalen i 2018 ble et personlig mareritt for Liverpool-stjernen Mohamed Salah. Det tror ekspertene at 29-åringen vil utnytte mot Real Madrid lørdag kveld.

Mohamed Salah

DUELL: Denne situasjonen ble en stor snakkis etter mesterligafinalen i 2018. Mohamed Salah måtte kort tid etter gi seg på grunn av en skulderskade.

Foto: GENYA SAVILOV / AFP

– Jeg vil spille mot Madrid. Jeg må være ærlig.

Dette sa Mohamed Salah kort tid før det skulle avgjøres hvem som skulle bli Liverpools motstander i mesterligafinalen.

Og som sagt, så gjort: Real Madrid leverte en utrolig snuoperasjon mot Manchester City og sikret seg finalebilletten. Dermed har Salah fått det akkurat som han vil når han i kveld tripper ut på Stade de France i Paris.

Mohamed Salah

I PARIS: Mohamed Salah virket selvsikker etter å ha landet i Paris.

Foto: OLI SCARFF / AFP

– Han ville spille mot Real Madrid. Det er kanskje naturlig at han er lei av å spille mot Manchester City hele tiden, men det går nok på at han vil ha revansje og ta hevn for det som skjedde sist, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Ordkrig mellom klubbene

Bakgrunnen ser du på bildet øverst i artikkelen. Det var kun spilt en snau halvtime av finalen i 2018 da Salah ble dratt i bakken av tidligere Real Madrid-kaptein Sergio Ramos. Egypteren måtte ut med en skulderskade, og en drøy time senere kunne Ramos løfte mesterligatrofeet etter å ha knust Liverpool 3–1.

Enkelte hevdet Ramos skadet Liverpool-stjernen med vilje, mens andre mente at det er sånt som skjer i fotballen. Situasjonen ble uansett debattert i ukevis og medførte en ordkrig mellom klubbenes spillere.

Denne uken lettet Salah på sløret om Ramos-duellen da han møtte pressen i forkant av finalen.

– Jeg husker godt da jeg måtte gå av banen etter 30 minutter. Det var det verste øyeblikket i min karriere, sier han.

NRKs fotballskribent Thore Haugstad er enig med Thorstvedt – han er sikker på at Salah bruker situasjonen bevisst i forkant av mesterligafinalen, selv om spanjolen nå spiller for PSG.

– Det gir mening at han bruker Real Madrid og den hendelsen der som motivasjon. Det er også typisk trenere å vise videosnutter og henge opp avisklipp om ting som har skjedd før for å fyre opp laget. Dette vil nok gi Salah en «boost» i finalen, sier Haugstad.

Klopp selv har ingen problemer med at Salah bruker Ramos-duellen som motivasjon.

– Det er normalt at han har lyst på revansje. Vi har ikke glemt hva som skjedde den gangen, men det er en stund siden. Vi har så mange grunner til å gi alt, og dette er bare én av mange, sier tyskeren før finalen.

Spain Soccer Champions League

REAGERTE: Real Madrid-stjernen Federico Valverde likte dårlig at Mohamed Salah ønsket seg Real Madrid i finalen.

Foto: Manu Fernandez / AP

Reagerte på Salahs stikk

Salahs uttalelse om at han helst ville møte Real Madrid i finalen, har igjen ført til temperatur mellom de to gigantklubbene. Midtbanespiller Federico Valverde syntes i hvert fall ingenting om det syrlige stikket fra Liverpool-spilleren.

– Alle kan selvfølgelig tolke uttalelsene hans som de vil. Jeg er motstanderen hans og synes det er å snakke nedsettende om Real Madrid-logoen og spillerne, sa nylig Valverde til Marca.

Hvilket lag vinner mesterliga-finalen?

Mener Liverpool er favoritt

Ekspertene tror ikke temperaturen akkurat blir noe lavere når de to klubbene fra Spania og England møtes på Stade de France lørdag kveld. Både Thorstvedt og Haugstad holder en knapp på Liverpool.

fBMNcqcEgnQ

EKSPERT: Erik Thorstvedt.

Foto: Øyvind Ganesh Eknes / TV 2

De har det beste laget, men så har Real Madrid en egen evne til å oppheve fotballens tyngdelover. Real har denne sesongen gått videre og slått ut lag som de egentlig er dårligere enn over to kamper. Jeg mener uansett at Liverpool er et bedre og et mer komplett lag. Og jeg tror det vil vise seg i denne finalen, sier Thorstvedt.

Samtidig blir ikke Thore Haugstad overrasket hvis Mohamed Salah og Liverpools revansjedrøm går i grus. Han understreker at hvittrøyene fra Madrid har Mesterligaen i sitt DNA.

Les også «Derfor var Ronaldo et problem for Real Madrid-stjernen»

xx

Klubben har vunnet turneringen utrolige 13 ganger. Ingen andre har flere triumfer.

– Det var interessant å høre Thibaut Courtois (Real Madrid-keeper, journ.anm.) etter semifinaleseieren over City. Han sa da at Real Madrid ikke taper finaler. Han la det frem som om det var fakta, sier Haugstad og fortsetter:

Du kan gjerne si at Liverpool har et bedre lag, men hele den myten og historikken rundt Real Madrid, samt den indre troen på at de kommer til å vinne, er i favør av Real Madrid.

 • NRK sender Mesterliga-finalen fra Paris på NRK Radio fra klokken fra klokken 20.45 lørdag.

Siste nytt

 • Ny prestisjefull pris til Haaland

  Erling Braut Haaland ble under en fotballgalla i italienske Torino mandag kåret til den beste spilleren i europeisk fotball over 21 år.

  Bak den årlige kåringen står den italienske fotballavisen Tuttosport.

  Prisen Haaland fikk var en av flere som ble delt ut mandag. Høyest henger Golden Boy-prisen, som tildeles Europas beste unge spiller under 21 år. Haaland vant prisen i 2020.

  Mandag ble han imidlertid kåret til den beste spilleren i Europa over 21 år.

  I juryen som stemte fram vinneren satt legender som Edvin Van Der Sar, Alessandro Costacurta, Samuel Eto'o, Andrej Sjevtsjenko, Manuel Rui Costa og Pavel Nedved.

  Haaland var ikke tilstede under fotballgallaen i Italia, men takket for prisen i en forhåndsinnspilt videohilsen. Han har også lagt ut et bilde i sosiale medier der han poserer med det synlige beviset på hedersbevisningen.

  Karim Benzema stakk av med prisen i fjor, mens Robert Lewandowski gikk til topps i 2020 og 2021.

  (©NTB)

  Erling Braut Haaland
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Brynhildsen scoret i storseier

  Ola Brynhildsen tegnet seg på scoringslisten da Midtjylland knuste Viborg og inntok tabelltoppen i den danske Superligaen.

  Den norske spissen kom inn fra benken etter pause og fastsatte sluttresultatet til 5-1. Det var Brynhildsens femte scoring for Midtjylland.

  Klubben fra Herning og Ikast-området troner øverst i Superligaen med 34 poeng, to poeng foran Brøndby.

  Midtjylland jakter sitt første seriegull siden 2020.

  Fotball, privatlandskamp: Norge – Finland (1-1)
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Dette er Norges neste VM-motstander

  Norge gikk ubeseiret gjennom VM-gruppespillet og tar med seg fire poeng inn i hovedrunden, som starter onsdag.

  Mandag forflyttet den norske VM-troppen seg fra Stavanger til Trondheim og mandag kveld ble det klart at Angola blir Norges første motstander i hovedrunden onsdag kl. 20.30.

  Norge vant nylig 32–24 mot nettopp Angola i årets VM-oppkjøring.

  Frankrike og Slovenia er de to øvrige landene Norge møter i VM-hovedrunden.

  Nora Mørk
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal