Hopp til innhold

Advarer Real Madrid før finalen: – Vil ta hevn for det som skjedde

Mesterligafinalen i 2018 ble et personlig mareritt for Liverpool-stjernen Mohamed Salah. Det tror ekspertene at 29-åringen vil utnytte mot Real Madrid lørdag kveld.

Mohamed Salah

DUELL: Denne situasjonen ble en stor snakkis etter mesterligafinalen i 2018. Mohamed Salah måtte kort tid etter gi seg på grunn av en skulderskade.

Foto: GENYA SAVILOV / AFP

– Jeg vil spille mot Madrid. Jeg må være ærlig.

Dette sa Mohamed Salah kort tid før det skulle avgjøres hvem som skulle bli Liverpools motstander i mesterligafinalen.

Og som sagt, så gjort: Real Madrid leverte en utrolig snuoperasjon mot Manchester City og sikret seg finalebilletten. Dermed har Salah fått det akkurat som han vil når han i kveld tripper ut på Stade de France i Paris.

Mohamed Salah

I PARIS: Mohamed Salah virket selvsikker etter å ha landet i Paris.

Foto: OLI SCARFF / AFP

– Han ville spille mot Real Madrid. Det er kanskje naturlig at han er lei av å spille mot Manchester City hele tiden, men det går nok på at han vil ha revansje og ta hevn for det som skjedde sist, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Ordkrig mellom klubbene

Bakgrunnen ser du på bildet øverst i artikkelen. Det var kun spilt en snau halvtime av finalen i 2018 da Salah ble dratt i bakken av tidligere Real Madrid-kaptein Sergio Ramos. Egypteren måtte ut med en skulderskade, og en drøy time senere kunne Ramos løfte mesterligatrofeet etter å ha knust Liverpool 3–1.

Enkelte hevdet Ramos skadet Liverpool-stjernen med vilje, mens andre mente at det er sånt som skjer i fotballen. Situasjonen ble uansett debattert i ukevis og medførte en ordkrig mellom klubbenes spillere.

Denne uken lettet Salah på sløret om Ramos-duellen da han møtte pressen i forkant av finalen.

– Jeg husker godt da jeg måtte gå av banen etter 30 minutter. Det var det verste øyeblikket i min karriere, sier han.

NRKs fotballskribent Thore Haugstad er enig med Thorstvedt – han er sikker på at Salah bruker situasjonen bevisst i forkant av mesterligafinalen, selv om spanjolen nå spiller for PSG.

– Det gir mening at han bruker Real Madrid og den hendelsen der som motivasjon. Det er også typisk trenere å vise videosnutter og henge opp avisklipp om ting som har skjedd før for å fyre opp laget. Dette vil nok gi Salah en «boost» i finalen, sier Haugstad.

Klopp selv har ingen problemer med at Salah bruker Ramos-duellen som motivasjon.

– Det er normalt at han har lyst på revansje. Vi har ikke glemt hva som skjedde den gangen, men det er en stund siden. Vi har så mange grunner til å gi alt, og dette er bare én av mange, sier tyskeren før finalen.

Spain Soccer Champions League

REAGERTE: Real Madrid-stjernen Federico Valverde likte dårlig at Mohamed Salah ønsket seg Real Madrid i finalen.

Foto: Manu Fernandez / AP

Reagerte på Salahs stikk

Salahs uttalelse om at han helst ville møte Real Madrid i finalen, har igjen ført til temperatur mellom de to gigantklubbene. Midtbanespiller Federico Valverde syntes i hvert fall ingenting om det syrlige stikket fra Liverpool-spilleren.

– Alle kan selvfølgelig tolke uttalelsene hans som de vil. Jeg er motstanderen hans og synes det er å snakke nedsettende om Real Madrid-logoen og spillerne, sa nylig Valverde til Marca.

Hvilket lag vinner mesterliga-finalen?

Mener Liverpool er favoritt

Ekspertene tror ikke temperaturen akkurat blir noe lavere når de to klubbene fra Spania og England møtes på Stade de France lørdag kveld. Både Thorstvedt og Haugstad holder en knapp på Liverpool.

fBMNcqcEgnQ

EKSPERT: Erik Thorstvedt.

Foto: Øyvind Ganesh Eknes / TV 2

De har det beste laget, men så har Real Madrid en egen evne til å oppheve fotballens tyngdelover. Real har denne sesongen gått videre og slått ut lag som de egentlig er dårligere enn over to kamper. Jeg mener uansett at Liverpool er et bedre og et mer komplett lag. Og jeg tror det vil vise seg i denne finalen, sier Thorstvedt.

Samtidig blir ikke Thore Haugstad overrasket hvis Mohamed Salah og Liverpools revansjedrøm går i grus. Han understreker at hvittrøyene fra Madrid har Mesterligaen i sitt DNA.

Les også «Derfor var Ronaldo et problem for Real Madrid-stjernen»

xx

Klubben har vunnet turneringen utrolige 13 ganger. Ingen andre har flere triumfer.

– Det var interessant å høre Thibaut Courtois (Real Madrid-keeper, journ.anm.) etter semifinaleseieren over City. Han sa da at Real Madrid ikke taper finaler. Han la det frem som om det var fakta, sier Haugstad og fortsetter:

Du kan gjerne si at Liverpool har et bedre lag, men hele den myten og historikken rundt Real Madrid, samt den indre troen på at de kommer til å vinne, er i favør av Real Madrid.

  • NRK sender Mesterliga-finalen fra Paris på NRK Radio fra klokken fra klokken 20.45 lørdag.

Siste nytt

  • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

    Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

    Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

    – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

    Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

    – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

    Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

    Q6DAaGK1xwQ
    Foto: NTB
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal