NRK Meny
Normal

Advarer mot lille San Marino: – Det kan bli stygt

SAN MARINO/OSLO (NRK): San Marino står med 36 minusmål i årets VM-kvalik, men landslagsgutta hevder alt kan skje mot lilleputtnasjonen, som kun har vunnet en eneste landskamp.

Lars Lagerbäck og det norske fotball landslaget forbereder seg til bortekampen mot San Marino.

PLANEN LEGGES: Hverken landslagssjef Lars Lagerbäck og angriper Joshua King tar lett på oppgaven som venter mot San Marino.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Da San Marino gjestet Ullevaal for ett år siden, stod det 1–1 70 minutter ut i kampen. Norge vant til slutt 4-1, men innrømmer opplevelsen ga dem noe å tenke på før torsdagens kamp.

– Det viser hvor brutal fotballen kan være. Ett mål, og resultatet er katastrofe. De kan fort få en kontring, og mål nå også og da kan det bli stygt om vi ikke scorer på sjansene våre, sier Joshua King.

204 på FIFA-rankingen

San Marino ligger hele 131 plasser bak Norge på FIFA-rankingen, har bare scoret to ganger og sluppet inn 38 mål i VM-kvalifiseringen. Totalt har republikken med 33.000 innbyggere spilt 145 landskamper, men bare vunnte én av dem. Likevel tar ikke Norge lett på oppgaven.

– Det er ikke bare å dra ned hit å hente tre poeng. Vi kan ikke slappe av og tenke at det går av seg selv, slår King fast.

– Hvis vi ser på hvordan de har spilt tidligere, må vi være tålmodige og ikke stresse. San Marino kan overraske, understreker landslagssjef Lars Lagerbäck, som har gjettet seg til at sjansestatistikken vil vise 3–10 etter 90 minutter.

– Man skal alltid ha respekt for motstanderen. Går vi ut på banen med 10–15 prosent lavere innsats, kan vi få problemer, sier svensken.

Laster innhold, vennligst vent..

– Kan ikke tro det er ferie

De norske spillerne vet at kun seier er godt nok – selv om VM-drømmen er knust.

– Det er et lag vi skal slå, det er ingen tvil om det. Men de har vist eksempler på at de kan være vanskelig å bryte ned. Vi må ha tempo, så de blir slitne. Vi kan ikke ligge lavt og trille ball, og tro dette er ferie, sier Tore Reginiussen.

– Vi møter et lag hvor vi er kjempefavoritter, et lag vi skal slå og alle sier vi skal slå, slår Jo Inge Berget fast.

Lars Lagerbäck og det norske fotball landslaget forbereder seg til bortekampen mot San Marino.

GOD STEMNING: Det norske landslaget har trent i San Marino siden mandag.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

I 1993 slo Norge San Marino hele 10–0. Landslagsgutta bare flirer når de blir minnet på det.

– Det er sjelden man ser slike resultater i dagens fotball, men vi skulle jo gjerne pyntet litt på målforskjellen, forteller Reginussen.

– Vi har jo veldig lyst til å gjenta det, så klart, men å vinne holder. Samtidig vil vi gjøre det på en god måte, sier Berget.

For når Norge går ut på banen i kveld, vet de at de i hvert fall har statistikken med seg.

– De er ikke det mest fremgangsrike landslaget og har ingen lysende resultater. Det kan man vel trygt si, sier Lagerbäck og flirer.

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio