Advarer mot «grisete» Panama-lag

Ola Kamara synes den mellomamerikanske nasjonen spiller grisete. Panamas landslagssjef mener derimot at laget spiller som «menn».

PRIVATLANDSKAMP NORGE-AUSTRALIA (4-1)

VARSKO: Ola Kamara mener Panamas spillestil er over grensen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Panama er et lag som spiller grisete. De er fysiske og kommer med mange etterslengere. Så om vi skal slå dem er vi nødt til å vinne «fighten». Og det kan vi klare. Panama er mulige å slå, sier Kamara til NRK.

Kamara vet kanskje hva han snakker om. Til daglig spiller han i den amerikanske ligaen, hvor mange av Panamas landslagsspillere også holder til.

Hernán Darío Gómez er Panamas landslagssjef. Han er enig i at Panama spiller fysisk, men mener de holder seg innenfor grensene.

– Vi spiller som menn. Vi er hverken tøffe, aggressive eller ondsinnete, sier Gomez, før han trekker frem en profilert spiller som anklages for å spille nettopp grisete.

– De snakker om Sergio Ramos som har fem kvestelser på samvittigheten. Men vi skader ingen, avslutter han, med referanse til årets Champions League-finale hvor Mohamed Salah ble skadet i en duell med nevnte Ramos.

Norge er ti ganger «dyrere»

Grisespill til side, så skal likevel Panama til VM. Der vil de være det laget med lavest markedsverdi, ifølge Transfermarkt.

Hernan Dario Gomez mener laget spiller fysisk, men innenfor regelverket.

VM-GARANTIST: Gomez er en av få trenere som har tatt tre lag til VM. Han har tatt Ecuador, Colombia og Panama til mesterskapet.

Foto: Ezequiel Becerra / AFP

Dit skal som kjent ikke Norge, men det norske landslaget har likevel ti ganger så høy markedsverdi. Joshua King tror ikke det har så mye å si.

– Du kan ikke legge så mye i det. Jeg kjenner ingen av spillerne til Panama, annet en det vi har sett på video. Men vi vet de kan spille fotball. Det er definitivt.

I VM er Panama i gruppe med England som har en beregnet markedsverdi som er hele hundre ganger større. I Russland må de også bryne seg på et stjernespekket Belgia.

Det skremmer ikke landslagstrener Gómez.

– De skal få kjenne på at de møter oss. Vi er et ungt lag som er her for å lære, men også for å ta opp fighten, uavhengig av hvor mye de vi spiller mot koster.

– Har ingen peiling på Panama

Aller først skal de møte Norge på Ullevål stadion. Ikke mange av landslagsspillerne vet særlig mye om Panama, men tirsdag fikk spillerne se noen videoklipp av motstanderen.

– Jeg har egentlig ingen peiling på Panama. Men ut fra videoer vi har sett så er det ett tøftspillende fysisk lag, men de er tekniske også. Det er god trening for oss å møte lag som deltar i mesterskap, sier Bjørn Maars Johnsen.

Om Panama blir slått har Norge vunnet fire strake kamper. Det har ikke skjedd siden 2010.

– Stemningen her har vært god hele tiden. Men klart, alt blir lettere når man vinner kamper. Så det er kanskje ende bedre stemning nå, sier Lars Lagerbäck.

Fotballandslaget trener før privatlandskampen mot Panama

FORNØYD: Lars Lagerbäck er fornøyd med tingenes tilstand.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Siste nytt

 • Lindelöf om ryktene: – Helt sykt

  Da Victor Lindelöf meldte forfall til landslagssamlingen i forrige uke, meldte Fotbollskanalen at vrakingen av kameraten John Guidetti var en del av bildet. Det skapte en mediestorm i Sverige. – Det jeg ikke kan forstå, er hvordan folk ikke kan respektere at det er en personlig årsak. For meg er det helt sykt, sier Lindelöf til Viasat. Manchester United-spilleren annonserte selv mandag at han er blitt far for første gang.

  Lindelöf
  Foto: MURAD SEZER
 • Kristoffersen-saken avsluttet

  Rettssaken mellom Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund (NSF) ble tirsdag avsluttet med NSF-advokatenes prosedyre. De la ned påstand om at NSF må frikjennes i søksmålet som Kristoffersen har reist mot forbundet. Dom i saken vil foreligge enten rett før eller rett etter påske.

  Henrik Kristoffersen
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Russland sparker dopingtestere

  Russlands antidopingbyrå (RUSADA) har kvittet seg med alle dopingkontrollører som var knyttet til det tidligere testregimet. Dette er gjort som en del av opprydningen etter beskyldningene om statsstøttet doping, melder NTB.

  Rusada-skilt
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal