NRK Meny

Advarer Kristoff etter VM-fiaskoen

RICHMOND (NRK): Landeveisrittet i VM ble et mareritt for det norske U23-laget. Nå advares Alexander Kristoff mot å gå i den samme fella som amatørene.

Korsæth

SKUFFET: Truls Engen korsæth fikk det for tøft i VM-fellesstarten.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

De norske U23-gutta var rett og slett sjanseløse og ble direkte frakjørt i finalen fredag kveld. Bestemann ble Truls Engen Korsæth på 39. plass.

Alle de norske var samstemt i en ting etter å ha kjørt 162 kilometer i Richmonds gater:

Løypa var knallhard. Mye hardere enn vi hadde trodd, sa de nærmest i kor etter å ha blitt listefyll i et VM-ritt hvor Norge hadde flere favoritter.

Så dro de tilbake til hotellet for å advare Alexander Kristoff og proffene mot styrkeprøven på 260 kilometer som venter dem.

Kristoff

SYKLER SØNDAG: Alexander Kristoff er blant de største favorittene i proffenes VM-fellesstart.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Seige bakker

– Nå skal jeg ikke lære de gutta noe, men de må spare på kreftene og kjøre smart, sier Norges bestemann, Truls Engen Korsæth til NRK, mens han hev etter pusten.

– Hva kommer du til å fortelle dem?

– At dette var mye tøffere og bakkene enda seigere og hardere enn jeg trodde, sier Korsæth, som fikk med seg en fjerdeplass på tempodistansen mandag.

Men de norske gutta får ikke støtte fra landslagssjefen. Stig Christiansen var ikke nådig i kritikken mot de norske rytterne etter rittet, og mener de har bare seg selv å takke.

– De fulgte ikke planen vi hadde lagt på forhånd. Gutta gjorde flere taktiske feil gang på gang, posisjonerte seg feil, lå på halen, brukte unødvendig mye krefter, og dette ble bare ikke bra, sier landslagssjefen før han drar tilbake til hotellet før kveldens siste møte med gutta.

– Må være smartere

– Hva er det viktigste du kommer til å si til seniorene etter dette?

– Posisjonering, og bruk lagkameratene dine. I dag så vi at de brukte mye krefter på å komme seg fra bak i feltet og fram. Vi må i hvert fall være langt smartere enn juniorene var i dag.

– Siden denne løypa er så hard, vil den passe Edvald Boasson Hagen bedre?

– Alexander har vunnet 20 ritt i år. Han har vunnet Flandern Rundt, verdens kanskje hardeste endagsritt, så vi kommer ikke til å forandre taktikk og jeg har ikke noe mindre tro på Kristoff etter det jeg så i dag, sier landslagssjefen til NRK

Lørdag er det klart for Emilie Moberg og kvinnenes landeveisritt. Hun er et medaljehåp på en god dag, og kanskje hun lærte noe av juniorene som ifølge sjefen kjørte til stryk.

Siste nytt

  • Salah signerte for Liverpool

    Mohamed Salah signerte torsdag en langtidskontrakt med Liverpool, som henter ham fra Roma for 370 millioner kroner.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal