NRK Meny
Normal

Overtidsscoring senket Liverpool i Europaligaen

Etter å ha slått ut Borussia Dortmund begynte Liverpool å snakke om Europaliga-triumf. Den drømmen er nå litt lenger unna.

Liverpool skuffet

SKUFFET: Liverpools James Milner (t.v.) og Christian Benteke måtte se et godt borteresultat ryke på overtid.

Foto: JOSE JORDAN / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Etter å ha spilt en svært jevn kamp raknet det for Liverpool-forsvaret på overtid av Europaligakampen mot Villareal.

Liverpools Kolo Toure står litt for lavt og opphever en offside. Bak han venter Villareals Denis Suarez som tar ned ballen før han på triller ballen forbi Liverpool-keeper Mignolet og bort til lagkamerat Adrian Lopez.

På åpent mål sender Lopez ballen i nettet, og tilskuerne på El Madrigal til himmels.

Sjansefattig førsteomgang

Det var sjansefattig og til tider kjedelig i den første omgangen. Frykten for å slippe inn virket større enn viljen til å score.

Det var Liverpool som fikk den første sjansen, da Joe Allen fikk ballen på rundt 11 meter. Men avslutningen minnet mer om en pasning enn et skudd og Villareals keeper, Sergio Asenjo, plukket enkelt opp.

Villareal fikk også et par brukbare sjanser etterhvert. Etter 11 meter lurer Soldado offside-linja til Liverpool, men avslutter utenfor. Ni minutter senere får Pina avsluttet to ganger, men Mignolet i Liverpool-buret er raskt nede og redder.

Stort mer er det ikke å si om den første omgangen.

Stolpetreff i begge ender

Det tok seg heldigvis litt opp i den andre omgangen.

Få minutter etter hvilen er Villareal nære en scoring. Hjemmelagets Bakambu får headet en corner mot mål. Men kongoleserens avslutning treffer utsiden av stolpen.

SOCCER-EUROPA-VIL-LIV/

JUBLET: Adrian Lopez`mål sendte hjemmelaget og og hjemmepublikum i ekstase.

Foto: Heino Kalis / Reuters

Så var det Liverpools tur til å treffe stolpen. Etter 65 minutter trer Milner ballen gjennom Villareal-forsvaret. Der står Firmino, som vender på femøringen og avslutter umiddelbart. Nok en gang treffer ballen utsiden av stolpen.

Deretter går kampen inn i dvalemodus igjen. Det skjer egentlig ingenting før i det 87.minuttet, når Liverpools Jordan Ibe mister ballen på egen banehalvdel. Bakambu plukker opp og kommer alene med Liverpool-keeper Simon Mignolet, men belgieren redder mesterlig.

Få minutter senere var det derimot ingenting som kunne stoppe Villareals angrep. Adrian Lopez får æren av å sette inn 1-0. Dermed tar Villareal det første stikket i de to semifinalekampene.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal