– Kveen blir Northugs nye trener

Petter Northugs kompis og treningskamerat Stig Rune Kveen (34) er langrennsstjernens nye trener, skriver Adresseavisen.

Stig Rune Kveen

Stig Rune Kveen og Petter Northug har kjent hverandre i mange år. Her er de avbildet da de begge gikk for Strindheims stafettlag under NM på ski i Kongsberg i 2006.

Foto: Borgen, Ørn E. / NTB scanpix

Petter Northug jr.

2014 har ikke vært Petter Northugs år. Et svakt OL samt fyllekjøringsskandalen har preget året hans.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Ifølge Adresseavisen er Kveen allerede godt i gang med trenerarbeidet, men selv vil ikke Kveen si noe om saken.

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette, sier Kveen til NRK.no.

Det er kjent at Kveen har fulgt Northug tett under samlingen på Sognefjellet og under høydeoppholdet i Italia, samt under Blinkfestivalen i Rogaland sist uke.

Northug-manager Are Sørum Langås vil verken bekrefte eller avkrefte at Kveen er skistjernens nye trener.

– Vi kommer tilbake med det offisielle teamet når det er klart, sier Langås.

God venn

Tidlig i mai ble det klart at Coop (Petter Northugs hovedsponsor) krevde at skistjernen kvittet seg med hele støtteapparatet i managementet Nye Høyder foran neste sesong.

Ikke lenge etter ble det kjent at trener Erik Myhr Nossum, som er en barndomsvenn av Petter Northug, ikke fortsetter samarbeidet med skistjernen.

Flere eksperter var etter forrige sesong kritisk til at Northug har hatt for mange «ja-mennesker» rundt seg. Kritikken rammet spesielt Nossum og manager Are Langås, som begge var kompiser med Northug før de ble ansatt.

Nå ser det altså ut som om Northug har funnet treneren som skal løfte han til VM-gull i Falun. Men også han er en kompis av Northug:

Eirik Myhr Nossum

Eks-trener Eirik Myhr Nossum sier til Adressa at Kveen er en bra mann for jobben.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Stig Rune Kveen jobber i halv stilling ved skigymnaset i Meråker, og han har vært nær venn av Northug i mange år. De gikk sammen på Strindheims lag som tok gull på NM-stafetten i både 2006 og 2007.

Kveen og Northug har også deltatt i poker-NM sammen.

Djupvik takket nei

I juli avslørte NRK.no at Morten Aa Djupvik har trent Petter Northug – helt i det skjulte – siden påske. Men partene ble ikke enige partene om veivalg og prioriteringer i den kommende skisesongen.

Det er ventet at Northugs nye støtteapparat blir presentert i løpet av noen uker. Are Sørum Langås fortsetter trolig som manager for Northug.

Eks-trener Eirik Myhr Nossum sier til avisen at Kveen er en god løsning.

– Jeg kjenner Stig Rune som en veldig god trener, så jeg tror det blir veldig bra. Jeg tror ikke det spiller så stor rolle at han er en av Petters kompiser. Slik jeg observerer det, så er Petter veldig motivert selv og da spiller det ikke så stor rolle hvem han har som trener. Samtidig er det alltid greit å ha noen å spørre hvis en lurer på noe og jeg tror Stig Rune er mer enn kvalifisert, sier Nossum.

Siste nytt

 • Walker må regne med straff

  Kyle Walker må regne med å straffes av Manchester City etter at det kom fram at han brøt virusreglene ved å hyre prostituerte til en sexfest.

  Den 29-årige engelske landslagsbacken har beklaget sin oppførsel og gjentatt oppfordringen om å «bli hjemme og vær trygg».

  Hans arbeidsgiver sier i en uttalelse at Walker med sin oppførsel har begått et klart brudd på sitt ansvar som rollemodell, og Manchester City gjør det klart at det vil bli innledet disiplinærsak mot ham.

  – Fotballspillere er globale rollemodeller, og våre spillere og ansatte har støttet den utrolige innsatsen til helsevesenet (NHS) og andre i kampen mot covid-19-sykdommen. Kyles atferd i denne saken er direkte i strid med dette forsettet, heter det i en uttalelse. (NTB)

  Kyle Walker
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Avviser frist for mesterliga

  Uefa-president Aleksander Ceferin avviser at han har satt en frist tidlig i august for ferdigspilling av mesterligaen og europaligaen.

  Flere medier, deriblant NTB, meldte søndag at Ceferin i et intervju med tyske ZDF sa at de to europacupene må være ferdigspilt innen 3. august for ikke å bli avlyst. Det medførte ikke riktighet.

  I intervjuet sa Ceferin at han ser for seg at de to turneringene kan avvikles i juli og august, men at det vil være for sent om man må spille i september.

  Aleksander Ceferin
  Foto: Yves Herman / Reuters
 • Fortsatt koronafast i Alaska

  Thomas Wærner gikk til topps i verdens lengste hundesledeløp Iditarod 18. mars. Turen hjem blir mye mer omfattende og vanskelig enn han hadde sett for seg.

  Det som normalt blir gjort er at en person flyr til Alaska med fire hunder av gangen, ettersom det er maksimalt av hva ham får med seg på en flytur. Da de dro til Alaska var det fire forskjellige personer som fløy over med fire hunder hver på forskjellige dager. Nå er det to personer og 16 hunder igjen i Alaska.

  Thomas Wærner på vei inn til sjekkpunktet Unalakleet
  Foto: Loren Holmes / Loren Holmes

Sendeplan

Kl. Program Kanal