Adnan Haidar blir utenlandsproff

Tidligere Stabæk- og Vålerenga-spiller Adnan Haidar (24) er snart klar for tyrkisk fotball.

Adnan Haidar fra Stabæk-tiden

Adnan Haidar har vært Bosman-spiller siden han forlot Stabæk.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

NRK får bekreftet at Adnan Haidar signerer en kontrakt med tyrkiske 1461 Trabzon i løpet av kvelden. 24-åringen som har valgt å spille landslagsfotball for Libanon, har prøvespilt for klubben den siste tiden og kun detaljer gjenstår før han er offisielt klar.

– Han har imponert på prøvespill og en kontrakt er mest sannsynlig i boks i løpet av kvelden, sier Gökay Tirit til NRK. Han er en del av teamet som forhandler om en kontrakt.

Kan bli lagkamerat med tidligere Chelsea-stjerner

Klubben spiller på det nest øverste nivået i tyrkisk fotball og fungerer som en farmerklubb til Trabzonspor. NRK får opplyst at planen er at Haidar skal spille for farmerlaget fram til sommeren, for deretter å bli innlemmet i troppen til Trabzonspor som kjemper i toppen av tyrkisk Süper Lig.

Klubben har blant annet den tidligere Stabæk-spilleren Alanzinho i troppen, samt de tidligere Chelsea-profilene Bosingwa og Florent Malouda.

– Farmerlaget henter kun utenlandske spillere når de er tiltenkt en plass i troppen til Trabzonspor på sikt, sier Tirit.

Adnan Haidar spiller landslagsfotball for Libanon

Haidar har valgt å spille landslagsfotball for Libanon. Her i aksjon mot Oman.

Foto: MARWAN NAAMANI / Afp

Har vært klubbløs

For litt over tre år siden havnet Haidar i rampelyset da NRK avslørte at hans tidligere klubb Vålerenga ikke ønsket å gi han operasjon fordi han var på vei ut av klubben. Siden den gang har han spilt i Stabæk etter å ha avslått muligheten til å prøvespille for engelske Burnley. Den siste tiden har Haidar vært Bosman-spiller.

Etter det NRK erfarer skal flere eliteserieklubber ha hatt midtbanespilleren i kikkerten, men nå blir han i stedet Norges neste utenlandsproff.

Siste nytt

 • Schlierenzauer vraket til VM

  Den østerrikske hoppstjernen Gregor Schlierenzauer kan ha deltatt i sitt siste mesterskap. 29-åringen er ikke tatt ut til VM på hjemmebane i østerrikske Seefeld. Schlierenzauer har deltatt i hvert VM siden 2007. Ski-VM starter torsdag.

  Gregor.
  Foto: Lehtikuva / Reuters
 • Ruud ned seks plasser

  Casper Ruud hadde et betydelig fall på seks plasseringer på ATP-rankingen for denne uken. Han går fra 129.- til 135.-plass. Det skjer selv om 20-åringen klarte å kvalifisere seg hovedturneringen på grusen i Rio de Janeiro tidligere denne uka.

  ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • Skofteruds minnerenn avlyst

  Mildværet har gjort det umulig for Slitu IF å arrangere Vibeke Skofteruds minnerenn, som skulle ha blitt arrangert førstkommende søndag. I stedet arrangeres Vibeke Skofteruds Minneløp onsdag 1. mai på Slitu, skriver NTB.

  Skofterud.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal