NRK Meny
Normal

Adnan Haidar blir utenlandsproff

Tidligere Stabæk- og Vålerenga-spiller Adnan Haidar (24) er snart klar for tyrkisk fotball.

Adnan Haidar fra Stabæk-tiden

Adnan Haidar har vært Bosman-spiller siden han forlot Stabæk.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

NRK får bekreftet at Adnan Haidar signerer en kontrakt med tyrkiske 1461 Trabzon i løpet av kvelden. 24-åringen som har valgt å spille landslagsfotball for Libanon, har prøvespilt for klubben den siste tiden og kun detaljer gjenstår før han er offisielt klar.

– Han har imponert på prøvespill og en kontrakt er mest sannsynlig i boks i løpet av kvelden, sier Gökay Tirit til NRK. Han er en del av teamet som forhandler om en kontrakt.

Kan bli lagkamerat med tidligere Chelsea-stjerner

Klubben spiller på det nest øverste nivået i tyrkisk fotball og fungerer som en farmerklubb til Trabzonspor. NRK får opplyst at planen er at Haidar skal spille for farmerlaget fram til sommeren, for deretter å bli innlemmet i troppen til Trabzonspor som kjemper i toppen av tyrkisk Süper Lig.

Klubben har blant annet den tidligere Stabæk-spilleren Alanzinho i troppen, samt de tidligere Chelsea-profilene Bosingwa og Florent Malouda.

– Farmerlaget henter kun utenlandske spillere når de er tiltenkt en plass i troppen til Trabzonspor på sikt, sier Tirit.

Adnan Haidar spiller landslagsfotball for Libanon

Haidar har valgt å spille landslagsfotball for Libanon. Her i aksjon mot Oman.

Foto: MARWAN NAAMANI / Afp

Har vært klubbløs

For litt over tre år siden havnet Haidar i rampelyset da NRK avslørte at hans tidligere klubb Vålerenga ikke ønsket å gi han operasjon fordi han var på vei ut av klubben. Siden den gang har han spilt i Stabæk etter å ha avslått muligheten til å prøvespille for engelske Burnley. Den siste tiden har Haidar vært Bosman-spiller.

Etter det NRK erfarer skal flere eliteserieklubber ha hatt midtbanespilleren i kikkerten, men nå blir han i stedet Norges neste utenlandsproff.

Siste nytt

 • Chelsea finaleklare

  Chelsea er klare for finalen i FA-cupen etter å ha slått Southampton 2-0. Olivier Giroud og Álvaro Morata scoret målene. I finalen, 19. mai, møter de Manchester United.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Tok sin første seier

  Vålerenga tok sine første poeng i årets Toppserie da de slo Avaldsnes 3-0 borte. Marte Berget, Victoria Ludvigsen og Isabell Herlovsen scoret. – Det er ikke kult å være spiss og ha måltørke, så at det kommer i dag, betyr mye, sier Herlovsen til NRK.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sterk sluttspurt i Arsenal-seier

  I det som var Arsenals første kamp etter at manager Arsène Wenger tidligere denne uken annonserte sin avgang ved sesongslutt ble det seier 4–1 over West Ham.

  Seieren satt imidlertid langt inne, men tre mål i de siste ti minuttene ga Arsenal-jubel.

  SOCCER-ENGLAND-ARS-WHU/
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Molde
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias