NRK Meny
Normal

Adidas bryter med Tyson Gay

Utstyrsprodusenten Adidas sier opp sin sponsoravtale med Tyson Gay inntil videre. Den amerikanske sprinteren innrømmet søndag at han har avlagt positiv dopingprøve.

ATHLETICS-DOPING-GAY -

Adidas sier opp avtalen med Tyson Gay, opplyser sportstøyprodusenten i en pressemelding.

Foto: ALAIN GROSCLAUDE / Afp

Dagen etter at Gay gråtkvalt stod frem og fortalte at han droppet VM på grunn av en positiv dopingprøve, bestemte Adidas seg for å bryte med sprinteren.

Tyson Gay har blitt sponset av Adidas siden 2005.

– Vi er sjokkert over beskyldingene, og selv om vi anser ham som uskyldig inntil det motsatte er bevist, sier vi opp kontrakten inntil videre, heter det i en uttalelse fra den tyske produsenten.

– Men vi har klare retningslinjer når det gjelder doping, heter det videre i utalelsen.

Sier han er blitt sviktet

Gay ble tatt i en tilfeldig test 16. mai. Foreløpig foreligger det ikke resultater av en B-prøve. Det er ikke kjent hvilket ulovlig stoff det dreier seg om.

Sprinteren sier han er blitt sviktet.

– Jeg forstår veldig godt hva det er jeg har puttet i kroppen min, og jeg må bare ta ansvaret for det. Derfor kommer jeg til å ta den straffen jeg måtte få etter dette som en mann, sier Tyson Gay.

Gay er årets raskaste mann på 100 meter med tiden 9,79 sekunder. Han har også løpt 200-meter på 19,74 denne sesongen. Han var dermed en seriøs utfordrer til Usain Bolt om sprinttronen før VM i Moskva.

Dopingskandale

I tillegg til Tyson Gay har også sprintstjernen Asafa Powell (30) avlagt positiv dopingtest. Det ble også kjent søndag. Han nekter imidlertid for å ha dopet seg.

I tillegg til Powell har Sherone Simpson (sprinter) og Allison Randall (diskos) bekreftet at de er doptatt, mens Marca.com melder at det er rapportert at også Nesta Carter (sprinter) er blant de fem. Det skriver også espn.co.uk.

Dette er imidlertid ikke bekreftet fra offisielt hold.

Siste nytt

 • – Russere leverer tilbake bronse

  Ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS leverer de russiske curlingspillerne Alexander Krushelnitsky og Anastasia Bryzgalova tilbake OL-bronsen i mixed curling, etter en positiv dopingprøve. Det kan bety at det norske curlingparet får bronse likevel.

  Bronse
  Foto: Martin Bureau / AFP
 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal