NRK Meny
Normal

Adidas bryter med Tyson Gay

Utstyrsprodusenten Adidas sier opp sin sponsoravtale med Tyson Gay inntil videre. Den amerikanske sprinteren innrømmet søndag at han har avlagt positiv dopingprøve.

ATHLETICS-DOPING-GAY -

Adidas sier opp avtalen med Tyson Gay, opplyser sportstøyprodusenten i en pressemelding.

Foto: ALAIN GROSCLAUDE / Afp

Dagen etter at Gay gråtkvalt stod frem og fortalte at han droppet VM på grunn av en positiv dopingprøve, bestemte Adidas seg for å bryte med sprinteren.

Tyson Gay har blitt sponset av Adidas siden 2005.

– Vi er sjokkert over beskyldingene, og selv om vi anser ham som uskyldig inntil det motsatte er bevist, sier vi opp kontrakten inntil videre, heter det i en uttalelse fra den tyske produsenten.

– Men vi har klare retningslinjer når det gjelder doping, heter det videre i utalelsen.

Sier han er blitt sviktet

Gay ble tatt i en tilfeldig test 16. mai. Foreløpig foreligger det ikke resultater av en B-prøve. Det er ikke kjent hvilket ulovlig stoff det dreier seg om.

Sprinteren sier han er blitt sviktet.

– Jeg forstår veldig godt hva det er jeg har puttet i kroppen min, og jeg må bare ta ansvaret for det. Derfor kommer jeg til å ta den straffen jeg måtte få etter dette som en mann, sier Tyson Gay.

Gay er årets raskaste mann på 100 meter med tiden 9,79 sekunder. Han har også løpt 200-meter på 19,74 denne sesongen. Han var dermed en seriøs utfordrer til Usain Bolt om sprinttronen før VM i Moskva.

Dopingskandale

I tillegg til Tyson Gay har også sprintstjernen Asafa Powell (30) avlagt positiv dopingtest. Det ble også kjent søndag. Han nekter imidlertid for å ha dopet seg.

I tillegg til Powell har Sherone Simpson (sprinter) og Allison Randall (diskos) bekreftet at de er doptatt, mens Marca.com melder at det er rapportert at også Nesta Carter (sprinter) er blant de fem. Det skriver også espn.co.uk.

Dette er imidlertid ikke bekreftet fra offisielt hold.

Siste nytt

 • EM i fare grunnet pølsevann

  Roer Nils Jakob Hoff står i fare for å miste EM etter at han sølte pølsevann på låret under en fjelltur, melder Bergens Tidende. Bergenseren pådro seg annengradsforbrenning, og med bare to uker til EM i Glasgow risikerer han å måtte stå over.

  Sommer-OL i Rio 2016
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Pušić ferdig etter 4 dager

  Den tidligere Brann-spilleren Martin Pušić forlater danske AC Horsens etter kun fire dager. Klubben opphever kontrakten etter at østerrikeren forklarte at han ikke lenger hadde lyst til å bo i landet. Til klubbens hjemmeside forteller han at han vil prøve lykken utenfor Danmark.

  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Stokke til dansk fotball

  Kristiansunds Benjamin Stokke er klar for danske Randers. 27-åringen gir seg etter halvannet år i klubben han kom til etter overgangen fra Levanger FK i januar 2017. Spissen scoret ett mål på 12 kamper i Eliteserien denne sesongen.

  Eliteserien fotball 2018: Kristiansund - Molde (1-0)
  Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale