Hopp til innhold

Riise gjør endringer – Hegerberg får ny rolle på landslaget

Samtidig som Caroline Graham Hansen har valgt å ta pause fra landslaget, tar Ada Hegerberg over hennes gamle rolle.

EM i fotball for kvinner 2022: Østerrike - Norge (1-0)

NY ROLLE: Hege Riise viser Ada Hegerberg tillit med ny rolle på landslaget.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Etter at Barcelona-spilleren trakk seg fra landslagstroppen, må Norge nemlig klare seg uten en av sine stjernespisser i VM-kvalifiseringen.

Hegerberg sier hun respekterer Graham Hansens avgjørelse.

Jeg tenker at det er hennes avgjørelse, først og fremst. Man er nødt til å respektere det og at hun tar vare på seg selv oppi dette. Og vi som er her må finne en måte å forberede oss fort til Belgia-kampen, for den kampen kommer fort og vi har en jobb å gjøre videre her, sier Hegerberg til NRK.

Football, Norway, Women, training

IKKE LENGER LANDSLAGSDUO: Kun Hegerberg er i Hege Riises nye landslagstropp.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Hun har selv ikke snakket med Graham Hansen etter pausevalget, men sier at Barcelona-spilleren har spissegenskaper som har vært utrolig viktig for landslaget.

Nå er vi nødt til å forholde oss til at hun ikke er her og prøve å følge den planen som Hege (Riise) prøver å stake ut – og prøve å vinne mot Belgia med den gjengen vi har tilgjengelig.

Hegerberg inn i kapteinsteamet

I tillegg til en ny plan, har landslagssjef Hege Riise også gjort flere endringer på laget – og i kapteinsteamet. Den nye duoen består av nåværende kaptein Maren Mjelde og Ada Hegerberg.

UEFA Women's Euro 2022, day 10, Austria - Norway

FORTSETTER: Mjelde har vært kaptein i syv år, og fortsetter med det under Riise.

Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN

Allerede forrige uke varslet Hege Riise om at det ville bli endringer i kapteinsteamet. Mandag kunne hun bekrefte at Mjelde fikk fortsette som kaptein, og at Lyon-stjernen ble ny visekaptein.

Det har vi brukt god tid på. Det var viktig for oss å gjøre en ordentlig vurdering rundt det, og føler at vi har en sterk duo der, sier Riise til NRK.

Hegerberg sier hun vil fortsette å lede slik hun har gjort fra starten av.

Jeg har alltid bare prøvd å være meg selv oppi dette her, dra inn erfaringer fra karrieren min. Prøve å lede gjengen på min måte og være til stede. Det er en rolle jeg er komfortabel med og tenker å ta veldig alvorlig videre, sier Hegerberg.

Endringene betyr at både Ingrid Syrstad Engen og Caroline Graham Hansen vrakes som visekapteiner. Sistnevnte valgte nylig å ta en pause fra landslagsfotballen.

Les også Landslagssjefen om Graham Hansen-pause: – Veldig lei meg

Caroline Graham Hansen

Trakk seg etter uttaket

For dagen etter at Riise presenterte den nye landslagstroppen, varslet Caroline Graham Hansen at hun tar en pause fra å spille med flagget på brystet.

– Etter et fjorår med hjerteproblemer og nesten 50 kamper, kjenner jeg fortsatt på en fatigue som gjør at jeg må velge å lytte til kroppen, skrev Graham Hansen i et innlegg på sosiale medier.

27-åringen tok en pause fra fotballen i november i fjor. Etter å ha vært igjennom medisinske undersøkelser i Barcelona på grunn av høy puls og ubehag i brystet, var hun igjennom et inngrep for hjerterytmeforstyrrelser samme måned.

– Jeg ble veldig lei meg. Hun er en verdensstjerne og en spiller Norge trenger. Jeg har full forståelse for avgjørelsen. Vi har vært hos henne og snakket med henne, og vi skjønte at hun var sliten. Helt overraskende er det ikke. Men selvfølgelig er det trist, sa Riise til NRK etter pausebeskjeden.

Graham Hansen er ikke det eneste kjente ansiktet som ikke blir å se i de kommende landskampene:

Les også Thorisdottir knust etter vraking: – Vondeste telefonsamtalen jeg har hatt

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Norway - Belgium

Siste nytt

  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Anna Svendsen legger opp

    Langrennsløper Anna Svendsen avslutter karrieren etter inneværende sesong.

    Tromsø-jenta bekrefter beslutningen i en oppdatering på Instagram fredag.

    – En tid for alt, skriver veteranen.

    – Jeg har gått en litt annerledes vei enn mange andre. Tok bachelor i sykepleie rett etter videregående og dro to år til USA etter det og har de siste ti årene satset for fullt som langrennsløper, men nå er den reisen over, legger hun til.

    Svendsen har blant annet markert seg i sprinter i verdenscupen over mange sesonger.

    Selv trekker tromsøværingen fram sjuendeplassen i sprint under VM i Oberstdorf som et naturlig høydepunkt. Det har også blitt fire sesonger på landslaget og 86 starter i verdenscupen.

    – Et nytt kapittel i livet står for tur, og nå gleder jeg meg til å starte i jobb som sykepleier på infeksjonsmedisinsk avdeling, skriver 34-åringen. (NTB)

    Anna Svendsen i Drammen
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal