Aamodt: – Tidenes beste norske lag

Alpinlegenden tror de norske utøverne kan sette ny rekord i antall verdenscupseire i løpet av sesongen.

Alpinslaget 2015/16

VINNERE: Både Askal Lund Svindal, Henrik Kristoffersen og Kjetil Jansrud har gode sjanser til å ta verdenscupseire i løpet av vinteren.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Forrige sesong satte de norske alpinherrene ny rekord i antall verdenscupseire i løpet av en sesong. Totalt ble det ti serie. Sju til Kjetil Jansrud og tre til Henrik Kristoffersen.

I år er Aksel Lund Svindal også en del av laget. I fjor kjørte han kun VM, og stod over resten av sesongen, for å få starte i første pulje i begynnelsen av denne sesongen.

I helga starter verdenscupen i alpint i Sölden, og Lund Svindal står på startstreken i Storslalåm-konkurransen søndag.

Aamodt

Kjetil Andre Aamodt er NRK-ekspert i alpint denne vinteren.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

De norske herrene vant ni verdenscuprenn både i 1993-94 og 1998-99. Da var Kjetil André Aamodt selv en av spydspissene for det norske laget. Denne sesongen følger han sirkuset som NRK-ekspert, og han tror herrene har gode sjanser for å sette en ny bestenotering.

Bedre og mer allsidige

– Det er et av de aller beste lagene, per dags dato, og sett med norske øyne er det kanskje det beste laget vi har hatt med tanke på vinnersjanser, sier Aamodt.

Han får støtte av de norske alpinistene.

– Det er lenge siden vi har vært så bra som vi er nå, og så allsidige, sier Aksel Lund Svindal, og Kjetil Jansrud kaster seg på.

– Det er spennende, og det er bra for norsk alpinsport. Særlig siden Henrik (Kristoffersen) og Sebastian (Foss Solevåg) kommer i slalåm. Nå har vi alle disipliner å spille på. Det er viktig for oss som idrett, og også for TV-seerne mener Jansrud.

– Kjedelig å bli slått

Aamodt er ikke glad for at hans lag er vippet ned fra tronen, men lever godt med det.

– Det er kjedelig å bli slått selvfølgelig, man vil jo alltid stå øverst. Men som ihuga supporter av norsk alpinsport, er det veldig gøy å følge med nå. De satte ny rekord i fjor med ti seire uten Aksel Lund Svindal. Nå er han tilbake, så at vi kan slå den rekorden fra i fjor, det tror jeg er fullt mulig, sier han.

Siste nytt

 • Mål for Hegerberg og Graham Hansen

  Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Wolfsburg knuste Atlético Madrid hele 4-0 i mesterligaen fotball onsdag. Også Ada Hegerberg bidro foran mål for sin klubb Lyon, da hun scoret det tredje i 4-0-seieren borte mot Ajax.

  Graham Hansen
  Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters
 • Bare uavgjort for LSK

  Det så lovende ut for LSK Kvinner da Guro Reiten banket inn ledelsen for hjemmelaget etter 30 minutter mot Brøndby i åttendedelsfinalen i mesterligaen torsdag. Men danskenes Emilie Henriksen sikret 1–1. LSK må dermed vinne returen neste uke.

  LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Nekter å gi opp OL i 2026

  Sveriges olympiske komité (SOK) nekter å gi seg og ber om dialog mot politikerne i Stockholm. SOK mener dette er en unik mulighet for Sverige, og peker på mulighet for samarbeid med land som Latvia. Idrettsbyråd Karin Ernlund fra Centerpartiet sier at OL-døren ble stengt for halvannet år siden.

  VINTER-OS 2018
  Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Da vinden snudde