Hopp til innhold

Elisabeth Görgl vant i Garmisch-Partenkirchen

Elisabeth Görgl satset alt, og vant Super-G-rennet i Garmisch-Partenkirchen. Lindsey Vonn er blant løperne som skuffet i dag.

Elisabeth Görgl

Elisabeth Görgl vant Super-G i Garmisch-Partenkirchen

Foto: NRK

Siste: Norske Lotte Smiseth Sejersted kjørte ut. Det så bra ut i den første delen av løypa. Men dette gikk ikke som Lotte Sejersted ønsket.

Nå har de beste løperne satt utfor Super-G-løypa. Det skal en stor overraskelse til nå for at noen skal kunne fravriste Elisabeth Görgl gullet. Hun mottok også da gull-gratulasjoner fra NRK's team i målområdet.

– Jeg skjønte allerede i går at det ville gå bra. Man trenger erfaring under disse forholdene, og også styrke, sier Elisabeth Görgl, da hun ble gratulert med gullet i dagens renn.

Görgl synger VM-sangen under alpin-VM i Garmisch-Partenkirchen. Hun opptrådte med sangen under et arrangement i går.

– Ja, dette burde jeg gjøre ofte. Det så jo ut til å hjelpe, sier Elisabeth Görgl til NRK.

Lindsey Vonn skuffet

Lindsey Vonn

Lindsey Vonn var svært skuffet etter løpet.

Foto: NRK

Før løpet gikk Lindsey Vonn, USA, ut og kritiserte løypa. Løypa var både isete, bratt og humpete, og Vonn fortalte NRK at løypa gjorde henne redd. Denne respekten lå gjerne i bakhodet da Lindsey Vonn satte utfor. Hun kom inn til en skuffende plassering.

Manusco svært fornøyd

Julia Mancuso fikk virkelig fart på skiene. Hun kom inn på en andreplass.

– Jeg gjorde mitt beste og tenkte ikke på hvordan jeg lå an i forhold til de andre. De andre kunne jeg ikke gjøre noe med. Jeg er meget fornøyd med innsatsen i dag, sier Julia Mancuso til NRK.

– Jeg ble veldig glad

Hun strålte som en sol etter rennet. Riktignok klarte ikke Maria Riesch klarte heller ikke kampen mot Goergl. Men hun gjennomførte et meget bra løp. Hun kom inn på tredjeplass, en plassering hun beholdt helt til rennet var over.

– Jeg er veldig glad. Det var et tøft løp. Det var isete og humpete. Men jeg prøvde å angripe og dette gikk bra for meg, sier Maria Riesch . Jeg var nervøs da jeg la meg før, og for meg er dette like stort som et OL, sier hun til NRK.

Havnet i nettet

Løypa var beinhard for utøverne. Det var ikke bare Lotte Smiseth Sejersted kjørte ut. Andrea Fischbacher, Østerrike, havnet i nettet etter et fall. Hun reiste seg raskt og det ser ikke ut til at hun fikk noen skader.

Video Fischbacher falt i Garmisch-Partenkirchen

Her hekter Andrea Fischbacher og faller i dagens Super-G-renn i Garmisch-Partenkirchen

Bommet på siste port

Ikke alle var like heldige hele tiden. Dominique Gisin, Sveits, lå an til en meget god plassering så langt. Men like før mål kjørte hun feil. Svenske Jessica Lindell-Vikarby hadde startnummer 1, og ledet etter at 5 løpere hadde kjørt i mål. Anna Fenninger, Østerrike, ledet lenge, helt til løperne i den seedede gruppen satte utfor.

Video Gisin bommet på siste port

Her bommer Gisin på siste port.

– Fin trasé med blank is

Aamodt

Aamodt mener super-G-løypa er utfordrende, men ikke verre enn andre løyper utøverne har kjørt tidligere.

Foto: NRK

– Det er en fantastisk fin trase som er utfordrende for jentene. Det er klink-is hele veien, speilblankt i mellompartiet og over beryktede "Eishang" og "Hölle", sier Aamodt til NRK.

Han var tirsdag morgen ute og så på løypene i forkant av kvinnenes super-G-løp tirsdag klokken 10.45.

Aamodt mener løypa er utfordrende, men ikke verre enn andre løyper utøverne har kjørt tidligere.

Verdenscupleder Lindsey Vonn uttrykte mandag en stor bekymring for jentenes sikkerhet på grunn av de vanskelige forholdene.

Aamodt sier han har forståelse for Vonn, og sier at løypa i Garmisch-Partenkirckehn virker tøff. Samtidig mener han det ofte oppleves slik for utøverne som besiktiger løypene i forkant av løpet.

– Vonn har jo skadet seg tidligere, men sikkerheten er veldig god her. Og det ser alltid verre ut på besiktigelsen klokka åtte om morgenen enn når sola har begynt å ta klokka elleve.

– Når du ser hele løypa i ett er det naturlig å se problemer, problemer, problemer, men hvis du tar en ting av gangen er det en utfordrende og god løype, sier han.

Aamodts tips

– Endel av de lette utøverne som gjerne blir litt etter når det er fine forhold og "flatere" trasé vil gjøre det bra her. To gode tips er Lara Gut fra Sveits og Elisabeth Görgl fra Østerrike.

Den tidligere toppalpinisten tror at man i de harde og isete løypene må kjøre dynamisk for å få feste, og at den som er aggressiv og kjører rent vinner til slutt.

– Storfavorittene Lindsey Vonn og Maria Riesch er to store utøvere som er gode når det er fine forhold. De vil kanskje få litt mer vanskeligheter. Samtidig er Riesch på hjemmebane, hun er jo fra Garmisch-Partenkirchen, mens Vonn vant under lignende forhold i Val d'Isere for to år siden.

– Dessuten har veteranen Anja Pärsson vist stigende form. En så krevende løype kan passe for henne, sier Aamodt.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal