Hopp til innhold

Aamodt: – Forbundet har malt seg inn i et hjørne

Henrik Kristoffersen er i sponsorkonflikt med Norges Skiforbund. Blir de ikke enige, må Norges slalåmess stå utenfor verdenscupen neste sesong.

Henrik Kristoffersen

SPONSORFORHANDLINGER: Henrik Kristoffersen vil ha retten til å promotere egne sponsorer på hjelmen.

Foto: ANTONIO BRONIC / Reuters

Sportssjef Claus Ryste er forsiktig med å kommentere hva som skjer om Henrik Kristoffersen ikke signerer en avtale, men bekrefter at 21-åringen ikke får kjøre verdenscup neste sesong om de ikke blir enige.

Aamodt

NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

– Alle som skal representere Norge i verdenscupen må signere en representasjonsavtale med Norges Skiforbund. Jeg håper han signerer som resten av laget, sier Ryste.

Henrik Kristoffersens pappa og manager, Lars Kristoffersen, er likevel optimist når det gjelder de pågående forhandlingene med Skiforbundet.

– Jeg ønsker ikke å tenke på hva som blir konsekvensene, men hvis du ikke har en utøveravtale får du heller ikke starte, kommenterer han.

– Men er det mulig?

– Som sagt, jeg ønsker ikke å tenke på det.

Vil ha samme avtale som Svindal

Årsaken til uenigheten mellom Kristoffersen og Skiforbundet er følgende: Henrik Kristoffersen vil i likhet med Aksel Lund Svindal promotere Red Bull på hjelmen.

En slik avtale vil være svært lukrativ for slalåmspesialisten. Skiforbundet nekter imidlertid Kristoffersen å få dispensasjon til å reklamere for energidrikkprodusenten.

Claus Johan Ryste

Sportssjef Claus Ryste.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Plassen på hjelmen er nemlig allerede solgt til landslagets hovedsponsor Telenor. Det var VG som først omtalte saken.

Grunnen til at Aksel Lund Svindal kan kjøre med Red Bull-reklame på hjelmen er at alpinistene ikke hadde noen avtale med Telenor da Svindal inngikk samarbeidet med sin sponsor.

– Er det aktuelt å be Telenor om et unntak fra avtalen når det gjelder Kristoffersen?

– Vi må forholde oss til de avtalene vi har og vi har avtaler for flere år framover, sier Ryste.

Aamodt: – Må belønne de beste bedre

NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt mener at Norges Skiforbund har malt seg inn i et hjørne i denne saken ved å gi Svindal tillatelse til reklamere for Red Bull.

– Egentlig har verken Aksel Lund Svindal, Henrik Kristoffersen eller Petter Northug et problem. Det er Skiforbundet som må bestemme seg for hvilken politikk de skal føre. Det har alltid vært slik at de som presterer best er hovedinntekt-kilden. Da må de ha et system som tar vare på fellesskapet, men som også belønner de beste utøverne.

– Det spørsmålet har vært der siden tidenes morgen, men har ikke blitt ivarettt ennå.

– Men kan forbundet gi egne særavtaler?

– Jeg mener at det ikke kan gjøres, men man kan finne et system som er rettferdig og som belønner de beste utøverne likevel, mener Aamodt.

Lars Kristoffersen mener en avtale med Red Bull også vil komme Skiforbundet til gode.

– Vi ønsker at rettighetene til hjelmen frigis slik at Henrik kan kjøre med Red Bull på hjelmen. Det vil bidra til Henrik, men også til totalen til Norges Skiforbund, sier han.

Siste nytt

 • Uefa åpner etterforskning mot Barcelona i forbindelse med dommerutbetalinger

  Det europeiske fotballforbundet skal se nærmere den spanske fotballgiganten Barcelonas utbetalinger til en spansk dommersjef.

  Uefa opplyser om etterforskningen som er igangsatt i en pressemelding torsdag.

  Spansk påtalemyndighet har fra før siktet storklubben for korrupsjon etter at den skal ha betalt en dommer over 70 millioner kroner.

  Det er den tidligere nestlederen i dommerkomiteen i det spanske fotballforbundet, Jose Maria Enriquez Negreira, som mottok de aktuelle pengene mellom 2001 og 2018. Det var gjennom sitt eget firma Negreira fikk utbetalingene.

  «Barcelona oppnådde en konfidensiell muntlig avtale med Negreira, slik at han, som visepresident i tekniske voldgiftskomiteen (CTA), og i bytte for penger, utførte handlinger som skulle være til fordel for Barcelona», het det nylig i uttalelse fra den spanske statsadvokaten.

  Barcelona har begrunnet transaksjonene med at Negreira skal ha levert tekniske rapporter til klubben som konsulent. I tillegg skal han ha bidratt med informasjon om talenter fra andre klubber i Spania. (NTB)

  Uefa
  Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters
 • Norsk håndballspiller klar for danske Høj: – Simen er et stort scoop

  Håndballproffen Simen Schønningsen bytter ut Bundesliga med dansk 1. divisjon til sommeren. Høyrebacken har signert en kontrakt med Høj.

  Det bekrefter klubben på sin nettside.

  – Jeg valgte Høj på grunn av det spennende prosjektet de har på gang. Jeg tror det er et stort potensial i klubben, både nå og i fremtiden, sier Schønningsen.

  Schønningsen kommer fra Bergischer Handball-Club 06 og har tidligere spilt for klubber som Ribe-Esbjerg, Elverum og Haslum.

  27-åringen har også fått noen kamper på det norske landslaget. Nå skal han altså spille på det nest høyeste nivået i Danmark.

  – Simen er et stort scoop for Høj! Han er en utrolig dyktig håndballspiller som kan skyte, assistere, duellere og spille forsvar, sier trener Jesper Fredin. (NTB)

  Simen Nicolay Schønningsen
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Bojan legger opp

  På en pressekonferanse med gamleklubben Barcelona bekrefter Bojan Krkic at han legger skoene på hylla.

  Spanjolen gikk gradene i Barcelonas berømte La Masia-akademi før han slo gjennom på A-laget i 2007. Han klarte imidlertid aldri å etablere seg som et førstevalg i Barcelonas angrepsrekke og forlot klubben i 2011.

  Siden har han spilt for en hel haug av klubber: AC Milan, Roma, Ajax, Stoke city, Montreal Impact står alle på CVen hans. Han avsluttet karrieren i japanske Vissel Kobe.

  Bojan fikk én landskamp for Spania, men har en imponerende medaljesamling hjemme: Han vant Mesterligaen to ganger og den spanske ligaen tre ganger. I tillegg ble det flere cuptitler, samt ligagull i Nederland.

  -
  Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste