NRK Meny
Normal

Aamodt: – Forbundet har malt seg inn i et hjørne

Henrik Kristoffersen er i sponsorkonflikt med Norges Skiforbund. Blir de ikke enige, må Norges slalåmess stå utenfor verdenscupen neste sesong.

Henrik Kristoffersen

SPONSORFORHANDLINGER: Henrik Kristoffersen vil ha retten til å promotere egne sponsorer på hjelmen.

Foto: ANTONIO BRONIC / Reuters

Sportssjef Claus Ryste er forsiktig med å kommentere hva som skjer om Henrik Kristoffersen ikke signerer en avtale, men bekrefter at 21-åringen ikke får kjøre verdenscup neste sesong om de ikke blir enige.

Aamodt

NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

– Alle som skal representere Norge i verdenscupen må signere en representasjonsavtale med Norges Skiforbund. Jeg håper han signerer som resten av laget, sier Ryste.

Henrik Kristoffersens pappa og manager, Lars Kristoffersen, er likevel optimist når det gjelder de pågående forhandlingene med Skiforbundet.

– Jeg ønsker ikke å tenke på hva som blir konsekvensene, men hvis du ikke har en utøveravtale får du heller ikke starte, kommenterer han.

– Men er det mulig?

– Som sagt, jeg ønsker ikke å tenke på det.

Vil ha samme avtale som Svindal

Årsaken til uenigheten mellom Kristoffersen og Skiforbundet er følgende: Henrik Kristoffersen vil i likhet med Aksel Lund Svindal promotere Red Bull på hjelmen.

En slik avtale vil være svært lukrativ for slalåmspesialisten. Skiforbundet nekter imidlertid Kristoffersen å få dispensasjon til å reklamere for energidrikkprodusenten.

Claus Johan Ryste

Sportssjef Claus Ryste.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Plassen på hjelmen er nemlig allerede solgt til landslagets hovedsponsor Telenor. Det var VG som først omtalte saken.

Grunnen til at Aksel Lund Svindal kan kjøre med Red Bull-reklame på hjelmen er at alpinistene ikke hadde noen avtale med Telenor da Svindal inngikk samarbeidet med sin sponsor.

– Er det aktuelt å be Telenor om et unntak fra avtalen når det gjelder Kristoffersen?

– Vi må forholde oss til de avtalene vi har og vi har avtaler for flere år framover, sier Ryste.

Aamodt: – Må belønne de beste bedre

NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt mener at Norges Skiforbund har malt seg inn i et hjørne i denne saken ved å gi Svindal tillatelse til reklamere for Red Bull.

– Egentlig har verken Aksel Lund Svindal, Henrik Kristoffersen eller Petter Northug et problem. Det er Skiforbundet som må bestemme seg for hvilken politikk de skal føre. Det har alltid vært slik at de som presterer best er hovedinntekt-kilden. Da må de ha et system som tar vare på fellesskapet, men som også belønner de beste utøverne.

– Det spørsmålet har vært der siden tidenes morgen, men har ikke blitt ivarettt ennå.

– Men kan forbundet gi egne særavtaler?

– Jeg mener at det ikke kan gjøres, men man kan finne et system som er rettferdig og som belønner de beste utøverne likevel, mener Aamodt.

Lars Kristoffersen mener en avtale med Red Bull også vil komme Skiforbundet til gode.

– Vi ønsker at rettighetene til hjelmen frigis slik at Henrik kan kjøre med Red Bull på hjelmen. Det vil bidra til Henrik, men også til totalen til Norges Skiforbund, sier han.

Siste nytt

 • Beskyldes for seksuell trakassering

  Carlo Tavecchio, som mandag gikk av som fotballpresident i Italia, blir beskyldt for seksuell trakassering av en tidligere ansatt. En kvinne forteller om en hendelse som skal ha funnet sted på Tavecchios kontor i et intervju med avisen Corriere della Sera.

  Italian Football Federation (FIGC) President Tavecchio looks on during a news conference in Rome
  Foto: Max Rossi / Reuters
 • Minde klar for Wolfsburg

  Den norske fotballprofilen Kristine Minde blir lagvenninne med Caroline Graham Hansen i tyske Wolfsburg fra neste sesong. Tirsdag bekreftet den tyske storklubben signeringen. Minde opplyste selv i forrige uke at hun forlater svenske Linköping.

  Kampen Norge - Belgia under EM fotball kvinner.
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tre FIFA-toppar utestengde

  FIFAs etiske komité utestengjer Richard Lai frå Guam, Julio Rocha frå Nicaragua og Rafael Esquivel frå Venezuela for livstid. Dei tre FIFA-toppane har sagt seg skuldig i korrupsjon under rettssaka som pågår i New York.

  Julio Rocha og Sepp Blatter
  Foto: Esteban Felix / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn