Aamodt: – De er i ferd med å overgå oss

MERIBEL/OSLO (NRK): Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen har samlet ni verdenscupseire denne sesongen. Det er tangering av tidenes beste for et norsk landslag.

France Alpine Skiing World Cup Kjetil Jansrud

BEST: Kjetil Jansrud sikret sammenlagtseieren i utforcupen i Meribel.

Foto: Giovanni Auletta / Ap

Det kunne se dystert ut da Aksel Lund Svindal måtte gi seg med skade allerede før moroa begynte denne sesongen. Nordmannen hadde vunnet utforkula to år på rad og var en garantist for seire i fartsdisplinene. Dermed var det Kjetil Jansrud som måtte sikre norsk heder og ære i utfor og super-G.

Vi kan vel trygt si at Vinstra-gutten har lykkes

– Jeg hadde håpet på en så god sesong, men å få det til er noe helt annet, sier Kjetil Jansrud til NRK.

Da hadde han minutter tidligere sikret sammenlagtseieren i utfor og sin sjuende verdenscupseier denne sesongen.

– Han er en vinnertype som har knekt en kode nå. Alle alpinister drømmer om å bli en serievinner som vinner renn etter renn. Det har Kjetil klart i år, sier navnebror Kjetil Andre Aamodt.

– Ganske utrolig

Flere barrierer er brutt for Jansrud og resten av det norske laget denne sesongen. Ingen norsk alpinist har klart sju verdenscupseire i løpet av en sesong. Aamodt og Lasse Kjus klarte begge seks på det meste.

– Det er bittert, spøker Lasse Kjus.

– Det er hyggelig at han gjør det bra, men han trenger ikke gjøre det så bra.

Henrik Kristoffersen har også levert til gagns denne sesongen med to verdenscupseire. Med ni verdenscupseire totalt for landslaget, er det en tangering av det beste som er gjort tidligere.

– Det er ganske utrolig det de har fått til med Aksel ute med skade, og sesongen er ikke helt over. Henrik kan fort vinne det siste slalåmrennet og Jansrud vinner super-G hvis han ikke gjør feil, mener Aamodt.

41 seire

Kjus og Aamodt har sammen 52 seire i VM, OL og verdenscup. Nå har vi fått en ny fartsduo i Svindal (32) og Jansrud (29), som totalt har 41 seire.

– Det er en vanvittig duo vi har der. De er i ferd med å overgå det vi gjorde, sier Aamodt.

– Vi må krysse fingrene for at dette fortsetter. Vi har mye å glede oss over de neste årene.

I Meribel ble 38 år gamle Didier Defago nummer to.

Siste nytt

 • Tidligere Solskjær-elev til AaFK

  Aalesund har signert midtbanespilleren Jordon Mutch fra sørkoreanske Gyeongnam FC. 28-åringen har tidligere spilt for blant andre Cardiff. Der hadde han Ole Gunnar Solskjær som manager. Kontrakten Mutch har signert strekker seg ut 2020-sesongen.

  Cardiff City's Mutch celebrates scoring a goal against Sunderland during their English Premier League soccer match in Cardiff
  Foto: Rebecca Naden / Reuters
 • Påstand om fire år for Srour

  Påtalenemnden i Antidoping Norge (ADN) innstiller på fire års utestengelse for bokseren Hadi Srour. Han avla i høst en positiv dopingprøve med spor av syntetisk EPO.

  I en pressemelding skriver ADN at Srour også har brutt reglementet for meldeplikt flere ganger.

  – Også B-prøven bekreftet funnet i A-prøven, sier Katharina Rise, leder av påtalenemnda i ADN til NTB.

  – Det har tatt litt tid før saken ble endelig avgjort fra vår side. Det er fordi Srour har anmodet om at vi skulle gjøre ytterligere undersøkelser. Basert på det har vi også fått denne prøven vurdert av andre internasjonale akkrediterte laboratorier, i tillegg til det norske laboratoriet som er akkreditert av Wada. De har kommet til samme resultat, uavhengig av hverandre, sier Rise


  Srour var raskt ute med kritikk av Antidoping Norge da saken ble offentlig i fjor.

  – Etterforskerne forhørte meg, men de var ikke ute etter å høre min versjon eller å få sannheten. De anmodet meg to ganger om å tilstå. Den siste gangen slo de også av lydopptakeren, sa Srour på en pressekonferanse 4. september.

  Srour var ansett som en mulig OL-deltaker i Tokyo-lekene senere i år.

  Hadi Srour tilknyttet Norges Bokseforbund har avgitt positiv dopingprøve.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Sandstormen forsinker gullheltene

  Sandstormen på Kanariøyene rammer nå også indireke de norske skiskytterne som skal hjem fra VM i Anterselva. NRK får opplyst at charterlfyet med Marte Olsbu Røiseland og co er hele seks seks timer forsinket p.g.a. sandstormen på Kanariøyene. De flyr fra Innsbruck i Østerrike til Oslo. Ny avreise fra Innsbruck er kl 18.30 mandag.

  Marte Olsbu Røiseland
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal