Aamodt: – De er i ferd med å overgå oss

MERIBEL/OSLO (NRK): Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen har samlet ni verdenscupseire denne sesongen. Det er tangering av tidenes beste for et norsk landslag.

France Alpine Skiing World Cup Kjetil Jansrud

BEST: Kjetil Jansrud sikret sammenlagtseieren i utforcupen i Meribel.

Foto: Giovanni Auletta / Ap

Det kunne se dystert ut da Aksel Lund Svindal måtte gi seg med skade allerede før moroa begynte denne sesongen. Nordmannen hadde vunnet utforkula to år på rad og var en garantist for seire i fartsdisplinene. Dermed var det Kjetil Jansrud som måtte sikre norsk heder og ære i utfor og super-G.

Vi kan vel trygt si at Vinstra-gutten har lykkes

– Jeg hadde håpet på en så god sesong, men å få det til er noe helt annet, sier Kjetil Jansrud til NRK.

Da hadde han minutter tidligere sikret sammenlagtseieren i utfor og sin sjuende verdenscupseier denne sesongen.

– Han er en vinnertype som har knekt en kode nå. Alle alpinister drømmer om å bli en serievinner som vinner renn etter renn. Det har Kjetil klart i år, sier navnebror Kjetil Andre Aamodt.

– Ganske utrolig

Flere barrierer er brutt for Jansrud og resten av det norske laget denne sesongen. Ingen norsk alpinist har klart sju verdenscupseire i løpet av en sesong. Aamodt og Lasse Kjus klarte begge seks på det meste.

– Det er bittert, spøker Lasse Kjus.

– Det er hyggelig at han gjør det bra, men han trenger ikke gjøre det så bra.

Henrik Kristoffersen har også levert til gagns denne sesongen med to verdenscupseire. Med ni verdenscupseire totalt for landslaget, er det en tangering av det beste som er gjort tidligere.

– Det er ganske utrolig det de har fått til med Aksel ute med skade, og sesongen er ikke helt over. Henrik kan fort vinne det siste slalåmrennet og Jansrud vinner super-G hvis han ikke gjør feil, mener Aamodt.

41 seire

Kjus og Aamodt har sammen 52 seire i VM, OL og verdenscup. Nå har vi fått en ny fartsduo i Svindal (32) og Jansrud (29), som totalt har 41 seire.

– Det er en vanvittig duo vi har der. De er i ferd med å overgå det vi gjorde, sier Aamodt.

– Vi må krysse fingrene for at dette fortsetter. Vi har mye å glede oss over de neste årene.

I Meribel ble 38 år gamle Didier Defago nummer to.

Siste nytt

 • Norge sendte Sverige ut av EM

  Norge vant 23-20 over Sverige i Malmö søndag, og sendte med det svenskene ut av håndball-EM. Målvakt Torbjørn Bergerud ble kåret til kampens beste spiller. Norges neste kamp er Island. Den kampen spilles tirsdag. Deretter venter Slovenia onsdag.

  Norges keeper Torbjørn Bergerud.
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP
 • Solskjær-nedtur mot Liverpool

  Ole Gunnar Solskjær måtte tåle tap da Manchester United møtte Liverpool på Anfield søndag. Hjemmelaget vant til slutt 2-0 etter scoringer av Virgil van Dijk etter 14 minutter og Mohamed Salah på overtid. United er på 5.-plass på tabellen med 34 poeng, mens Liverpool fremdeles troner ubeseiret på toppen med 64 poeng.

  Premier League - Liverpool v Manchester United
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Carlsen tok etterlengtet seier

  Etter syv remis på rad i Wijk aan Zee-turneringen, tok Magnus Carlsen en etterlengtet seier mot russiske Nikita Vitjugov. Carlsen spilte med hvite brikker og sikret seieren etter 30 trekk da Vitjugov ga seg. Det gjenstår fem runder i turneringen.

  Russia World Chess Rapid Champions
  Foto: Maria Emelianova / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal