NRK Meny
Normal

Disse to skal sikre Oslo vinter-OL i 2022

Birgitt Røkkum Skarstein og Kjetil André Aamodt er de nye OL-ambassadørene. De oppforderer alle til å bruke stemmeretten sin til å sikre Oslo OL i 2022.

Birgitt Røkkum Skarstein og Kjetil André Aamodt er de nye OL-ambassadørene. De oppforderer alle til å bruke stemmeretten sin og stemme ja til et OL i Oslo. Reporter: Anders Mjaaland. Foto: Tore Linnerud.

Kjetil André Aamodt og Birgitt Røkkum Skarstein hadde mye moro sammen da de møtte NRK utenfor Olympiatoppen torsdag.

– Jeg tror veldig på at Oslo 2022 vil være positivt både for byen og hele Norge. Så jeg er veldig glad for at jeg får være med å jobbe for dette, sier Birgitte Røkkum Skarstein til NRK.no utenfor Olympiatoppen.

24-åringen, som mistet førligheten i beina etter en sykehustabbe i 2010, satser for fullt mot både vinter-OL i Sotsji 2014 og sommer-OL i Rio de Janeiro 2016. Det i en idrett hun startet med i fjor.

Nå får hun også være med å jobbe for at vinter-OL havner i Oslo i 2022.

– Jeg gleder meg veldig, smiler Skarstein.

Med seg som OL-ambassadør får hun fire ganger olympisk mester i alpint, Kjetil André Aamodt.

41-åringen, som tok sitt siste OL-gull i super-G i 2006, er like begeistret som Skarstein.

– Jeg er jo en Oslo-gutt, og jeg har vært med på fem Olympiske Leker. OL har inspirert meg veldig i oppveksten, både som tilskuer og senere som deltaker, sier Aamodt til NRK.no.

Han vant to sølvmedaljer og én bronsemedalje forrige gang OL ble arrangert i Norge - på Lillehammer i 1994.

– Jeg tror et Oslo-OL vil gi både Oslo og innbyggerne og en hel generasjon nordmenn veldig mye å glede seg til. Så jeg vil oppfordre alle til å bruke stemmeretten sin 9. september til å stemme ja til Oslo-OL i 2022, avslutter Aamodt.

Siste nytt

 • Bayern uten Boateng mot Real Madrid

  Bayern München må klare seg uten midtstopperkjempen Jerome Boateng i semifinalereturen i mesterligaen mot Real Madrid, melder NTB. Boateng pådro seg en lårskade i den første kampen som ble spilt onsdag kveld.

  FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Wæhler tilbake til Sogn

  Superveteranen Kjetil Wæhler er aktuell for comeback i Sogndal-trøya, melder Sogn Avis. – Han er den mest gjennomtrente mannen eg kjenner, og eg veit at lysta er der for å spela fotball, seier trenar Eirik Bakke til avisa.

  Wæhler
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix
 • Endelig VM-nei fra Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic kommer ikke til å spille for Sverige under sommerens VM. Det bekrefter forbundet i en pressemelding. – Jeg snakket med Zlatan tirsdag. Han har ikke endret seg med tanke på landslagsspill, sier landslagssjef Lars Richt.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag