NRK Meny
Normal

Disse to skal sikre Oslo vinter-OL i 2022

Birgitt Røkkum Skarstein og Kjetil André Aamodt er de nye OL-ambassadørene. De oppforderer alle til å bruke stemmeretten sin til å sikre Oslo OL i 2022.

Birgitt Røkkum Skarstein og Kjetil André Aamodt er de nye OL-ambassadørene. De oppforderer alle til å bruke stemmeretten sin og stemme ja til et OL i Oslo. Reporter: Anders Mjaaland. Foto: Tore Linnerud.

Kjetil André Aamodt og Birgitt Røkkum Skarstein hadde mye moro sammen da de møtte NRK utenfor Olympiatoppen torsdag.

– Jeg tror veldig på at Oslo 2022 vil være positivt både for byen og hele Norge. Så jeg er veldig glad for at jeg får være med å jobbe for dette, sier Birgitte Røkkum Skarstein til NRK.no utenfor Olympiatoppen.

24-åringen, som mistet førligheten i beina etter en sykehustabbe i 2010, satser for fullt mot både vinter-OL i Sotsji 2014 og sommer-OL i Rio de Janeiro 2016. Det i en idrett hun startet med i fjor.

Nå får hun også være med å jobbe for at vinter-OL havner i Oslo i 2022.

– Jeg gleder meg veldig, smiler Skarstein.

Med seg som OL-ambassadør får hun fire ganger olympisk mester i alpint, Kjetil André Aamodt.

41-åringen, som tok sitt siste OL-gull i super-G i 2006, er like begeistret som Skarstein.

– Jeg er jo en Oslo-gutt, og jeg har vært med på fem Olympiske Leker. OL har inspirert meg veldig i oppveksten, både som tilskuer og senere som deltaker, sier Aamodt til NRK.no.

Han vant to sølvmedaljer og én bronsemedalje forrige gang OL ble arrangert i Norge - på Lillehammer i 1994.

– Jeg tror et Oslo-OL vil gi både Oslo og innbyggerne og en hel generasjon nordmenn veldig mye å glede seg til. Så jeg vil oppfordre alle til å bruke stemmeretten sin 9. september til å stemme ja til Oslo-OL i 2022, avslutter Aamodt.

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal