Aalvik Grimsbø er ute av EM

DEBRECEN/OSLO (NRK.no) – Jeg er skuffet og lei meg, sier Grimsbø. Kneskaden er alvorlig nok til at resten av EM høyst sannsynlig ryker.

Grimsbø mister EM

UTE: Kari Aalvik Grimsbø mister EM

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Aalvik Grimsbø har fått påvist en sprekk i menisken på utsiden av høyre kne. MR-bildene er til ekspertvurdering i Norge, men hun kan uansett ikke spille håndball de neste dagene.

– Det ser litt mørkt ut. Vi gir henne et par dager for å se om det er håp, men sjansen er relativt liten, sier landslagslege Nils Ivar Leraand om Grimsbøs sjanser for å spille videre i EM.

– Blir hun ute i en uke er det egentlig kort tid, men i et EM er det kjempelang tid.

NRKs håndballekspert Øystein Havang mener det er et hardt slag for Norge at Grimsbø er ute.

– Det er et stort tap. Hun er en bauta for Norge, sier han.

– Grimsbø er en av verdens beste keepere og har mye erfaring og rutine. Dette kan bety forskjellen på medalje og ikke medalje.

Det er sannsynligvis snakk om en gammel skade som er blitt forverret. I enkelte tilfeller kan det holde med is, hvile og generelt holde kneet i ro, mens andre ganger må det opereres, opplyser legen.

– Ekstra kjipt

– Akkurat nå er jeg er skuffet og lei meg, for dette kom på et dårlig tidspunkt. Jeg har følt meg i veldig god form, så da er dette ekstra kjipt, sier Grimsbø i en pressemelding.

– Jeg har likevel et håp om at kneet kan bli bedre ganske raskt. Jeg kjente litt smerte i pausen mot Romania, og fikk mer og mer vondt i kneet utover i andre omgang. Nå tar vi en dag om gangen, og ser hva som skjer.

Kari Aalvik Grimsbø var til MR-undersøkelse i Debrecen mandag ettermiddag, og landslagslegen konstaterte etter undersøkelsen at skaden var av en slik karakter at Aalvik Grimsbø foreløpig ikke kan spille mer i EM.

– Kari har jobbet seg tilbake tidligere. Hun kommer sterkt tilbake, men det er liten mulighet for at det skjer i dette mesterskapet, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson

Ny keeper inn

Reserve Emily Stang Sando kommer dermed inn i troppen og danner keeperpar med Silje Solberg.

– Emily Stang Sando har stått veldig godt i dansk toppserie. Hun er på flyet på vei ned og er her rundt midnatt. Vi har fortsatt et godt keeperteam, sier landslagssjefen.

Jenta fra Holmestrand er veldig klar for å bidra for Norge.

– Jeg er i super form. Jeg har aldri følt meg bedre, sier Emily Stang Sando til NRK.

Hun har hatt en natt i Danmark etter en treningsleir i Egypt sammen med klubblaget Esbjerg.

– Oppladningen er egentlig optimal. Det har ikke vært så mye håndball, men jeg har hatt en uke med fysisk trening og foring og har masse energi.

Selv om Øystein Havang mener Grimsbøs skade er et hardt slag, tror han at Solberg og Sando vil sikre at Norge leverer godt på keeperplassen.

– De kommer til å bygge opp keeperteamet sammen. Jeg er ikke redd for den plassen totalt sett, sier han.

Norge var overlegne mot Romania i første kamp og vant 27-19. I morgen venter Ukraina for håndballjentene.

Siste nytt

 • Ronaldo slår tilbake mot kritikk

  Cristiano Ronaldo har den siste tiden fått kritikk om at han ikke gjør jobben sin i det defensive for Manchester United.

  Analyse viser at superstjernen er blant ligaens dårligste angrepsspillere når det gjelder å gå i press.

  Overfor Sky Sports fnyser portugiseren av kritikken.

  – Jeg vet når laget trenger min hjelp defensivt. Men min rolle i klubben er å vinne, å hjelpe laget vinne og score mål, sier han.

  Ronaldo mener det ikke er noe nytt at han får høre det.

  – Kritikk er alltid en del av gamet. Jeg er ikke bekymret for det. Og jeg ser det som en god ting å være ærlig. Hvis de bekymrer seg for meg eller de snakker om meg, er det fordi de kjenner potensialet og verdien jeg har i fotball fortsatt. Så det er bra, sier Ronaldo.

  Han kommer også med et eksempel:

  – Hvis du er den beste eleven på en skole, og spør den dårligste eleven om han liker den beste, kommer svaret til å være nei.

  United møter Liverpool på Old Trafford søndag klokken 17.30.

  rExygfqwgeM
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Støtter Glimts stadionplaner

  Bodø/Glimt herjet foran over 5000 tilskuere på et fullsatt Aspmyra i 6-1-seieren over Roma torsdag. Nå ønsker klubben ny storstue og støttes av byens ordfører.

  Bodø/Glimt ønsker seg ny bærekraftig stadion som står i stil med klubbens ambisjoner, som bare stiger og stiger. Ordføreren i Bodø, Ida Pinnerød (Ap), sier i et intervju med TV 2 at de har tro på at de kan få det til.

  – Jeg er ganske sikker på at bystyret blir enige om noe som er bra for Glimt når man finner et sted som fungerer godt. Vi har hatt flere samtaler med dem (Glimt) de siste ukene, så vi skal gjøre alt vi kan for å få gjort dette fort nok, sier Pinnerød.

  Hun presiserer imidlertid at finansieringen av stadion må Glimt stå for selv og ikke komme fra offentlige midler.

  Tj-AqR3mk1M
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Fire norske til finalen

  Etter den første omgangen av verdenscupåpningen i Sölden er det klart at fire av de norske storslalåmkvinnene skal kjøre finale lørdag klokken 13.10.

  Ragnhild Mowinckel og Maria Therese Tviberg ligger på foreløpig 13.-og 14.-plass, 1.42 og 1.46 bak ledende Lara Gut-Behrami.

  Thea Louise Stjernesund er klar for finale etter en 18.-plass, 1,77 bak lederen, det samme er Mina Fürst Holtmann som ligger på 21.-plass, 1.94 bak.

  Marte Monsen og Kristin Lysdahl kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen.

  Topp 3 etter første omgang:

  1: Lara Gut-Behrami
  2: Mikaela Shiffrin + 0.02
  3: Stephanie Brunner + 0.54

Sendeplan

Kl. Program Kanal