Aalvik Grimsbø er ute av EM

DEBRECEN/OSLO (NRK.no) – Jeg er skuffet og lei meg, sier Grimsbø. Kneskaden er alvorlig nok til at resten av EM høyst sannsynlig ryker.

Grimsbø mister EM

UTE: Kari Aalvik Grimsbø mister EM

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Aalvik Grimsbø har fått påvist en sprekk i menisken på utsiden av høyre kne. MR-bildene er til ekspertvurdering i Norge, men hun kan uansett ikke spille håndball de neste dagene.

– Det ser litt mørkt ut. Vi gir henne et par dager for å se om det er håp, men sjansen er relativt liten, sier landslagslege Nils Ivar Leraand om Grimsbøs sjanser for å spille videre i EM.

– Blir hun ute i en uke er det egentlig kort tid, men i et EM er det kjempelang tid.

NRKs håndballekspert Øystein Havang mener det er et hardt slag for Norge at Grimsbø er ute.

– Det er et stort tap. Hun er en bauta for Norge, sier han.

– Grimsbø er en av verdens beste keepere og har mye erfaring og rutine. Dette kan bety forskjellen på medalje og ikke medalje.

Det er sannsynligvis snakk om en gammel skade som er blitt forverret. I enkelte tilfeller kan det holde med is, hvile og generelt holde kneet i ro, mens andre ganger må det opereres, opplyser legen.

– Ekstra kjipt

– Akkurat nå er jeg er skuffet og lei meg, for dette kom på et dårlig tidspunkt. Jeg har følt meg i veldig god form, så da er dette ekstra kjipt, sier Grimsbø i en pressemelding.

– Jeg har likevel et håp om at kneet kan bli bedre ganske raskt. Jeg kjente litt smerte i pausen mot Romania, og fikk mer og mer vondt i kneet utover i andre omgang. Nå tar vi en dag om gangen, og ser hva som skjer.

Kari Aalvik Grimsbø var til MR-undersøkelse i Debrecen mandag ettermiddag, og landslagslegen konstaterte etter undersøkelsen at skaden var av en slik karakter at Aalvik Grimsbø foreløpig ikke kan spille mer i EM.

– Kari har jobbet seg tilbake tidligere. Hun kommer sterkt tilbake, men det er liten mulighet for at det skjer i dette mesterskapet, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson

Ny keeper inn

Reserve Emily Stang Sando kommer dermed inn i troppen og danner keeperpar med Silje Solberg.

– Emily Stang Sando har stått veldig godt i dansk toppserie. Hun er på flyet på vei ned og er her rundt midnatt. Vi har fortsatt et godt keeperteam, sier landslagssjefen.

Jenta fra Holmestrand er veldig klar for å bidra for Norge.

– Jeg er i super form. Jeg har aldri følt meg bedre, sier Emily Stang Sando til NRK.

Hun har hatt en natt i Danmark etter en treningsleir i Egypt sammen med klubblaget Esbjerg.

– Oppladningen er egentlig optimal. Det har ikke vært så mye håndball, men jeg har hatt en uke med fysisk trening og foring og har masse energi.

Selv om Øystein Havang mener Grimsbøs skade er et hardt slag, tror han at Solberg og Sando vil sikre at Norge leverer godt på keeperplassen.

– De kommer til å bygge opp keeperteamet sammen. Jeg er ikke redd for den plassen totalt sett, sier han.

Norge var overlegne mot Romania i første kamp og vant 27-19. I morgen venter Ukraina for håndballjentene.

Siste nytt

 • Rangers-seier uten Zuccarello

  Mats Zuccarello var ikke med da New York Rangers banket New Jersey Devils 5–2 i NHL lørdag kveld. Rangers tok ledelsen 3–0 tidlig. «Zucca» er på vei bort, og kommer trolig til å bytte klubb før overgangsfristen mandag.

  Mats Zuccarello
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Norsk gull i para-VM

  Eirik Bye tok inn 40 sekund på den siste etappen, gjekk forbi Frankrike heilt på slutten og sikra Norge gull i open klasse i stafett i para-VM.

  Trygve Larsen, Håkon Olsrud og Vilde Nilsen gjekk dei første etappene.

  Norsk gull på stafetten i para-VM
  Foto: Norges Skiforbund
 • Syk Skarstein dropper stafetten

  Birgit Skarstein har pådratt seg vond hoste, og Norge har trukket laget fra mixed stafetten i para-VM. Norge stiller lag i åpen klasse, og stiller med Trygve Toskedal Larsen, Håkon Olsrud, Vilde Nilsen og Eirik Bye. Stafetten starter klokken 20.

  Birgit Skarstein
  Foto: Kathrine Baldishol / Norges Skiforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal