Hopp til innhold

Aalvik Grimsbø er ute av EM

DEBRECEN/OSLO (NRK.no) – Jeg er skuffet og lei meg, sier Grimsbø. Kneskaden er alvorlig nok til at resten av EM høyst sannsynlig ryker.

Grimsbø mister EM

UTE: Kari Aalvik Grimsbø mister EM

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Aalvik Grimsbø har fått påvist en sprekk i menisken på utsiden av høyre kne. MR-bildene er til ekspertvurdering i Norge, men hun kan uansett ikke spille håndball de neste dagene.

– Det ser litt mørkt ut. Vi gir henne et par dager for å se om det er håp, men sjansen er relativt liten, sier landslagslege Nils Ivar Leraand om Grimsbøs sjanser for å spille videre i EM.

– Blir hun ute i en uke er det egentlig kort tid, men i et EM er det kjempelang tid.

NRKs håndballekspert Øystein Havang mener det er et hardt slag for Norge at Grimsbø er ute.

– Det er et stort tap. Hun er en bauta for Norge, sier han.

– Grimsbø er en av verdens beste keepere og har mye erfaring og rutine. Dette kan bety forskjellen på medalje og ikke medalje.

Det er sannsynligvis snakk om en gammel skade som er blitt forverret. I enkelte tilfeller kan det holde med is, hvile og generelt holde kneet i ro, mens andre ganger må det opereres, opplyser legen.

– Ekstra kjipt

– Akkurat nå er jeg er skuffet og lei meg, for dette kom på et dårlig tidspunkt. Jeg har følt meg i veldig god form, så da er dette ekstra kjipt, sier Grimsbø i en pressemelding.

– Jeg har likevel et håp om at kneet kan bli bedre ganske raskt. Jeg kjente litt smerte i pausen mot Romania, og fikk mer og mer vondt i kneet utover i andre omgang. Nå tar vi en dag om gangen, og ser hva som skjer.

Kari Aalvik Grimsbø var til MR-undersøkelse i Debrecen mandag ettermiddag, og landslagslegen konstaterte etter undersøkelsen at skaden var av en slik karakter at Aalvik Grimsbø foreløpig ikke kan spille mer i EM.

– Kari har jobbet seg tilbake tidligere. Hun kommer sterkt tilbake, men det er liten mulighet for at det skjer i dette mesterskapet, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson

Ny keeper inn

Reserve Emily Stang Sando kommer dermed inn i troppen og danner keeperpar med Silje Solberg.

– Emily Stang Sando har stått veldig godt i dansk toppserie. Hun er på flyet på vei ned og er her rundt midnatt. Vi har fortsatt et godt keeperteam, sier landslagssjefen.

Jenta fra Holmestrand er veldig klar for å bidra for Norge.

– Jeg er i super form. Jeg har aldri følt meg bedre, sier Emily Stang Sando til NRK.

Hun har hatt en natt i Danmark etter en treningsleir i Egypt sammen med klubblaget Esbjerg.

– Oppladningen er egentlig optimal. Det har ikke vært så mye håndball, men jeg har hatt en uke med fysisk trening og foring og har masse energi.

Selv om Øystein Havang mener Grimsbøs skade er et hardt slag, tror han at Solberg og Sando vil sikre at Norge leverer godt på keeperplassen.

– De kommer til å bygge opp keeperteamet sammen. Jeg er ikke redd for den plassen totalt sett, sier han.

Norge var overlegne mot Romania i første kamp og vant 27-19. I morgen venter Ukraina for håndballjentene.

Siste nytt

  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal