NRK Meny
Normal

Aalesund-treneren:– Jeg er så stolt

Aalesund har snudd den dårlige trenden og tok torsdag sesongens første seier.

Sakari Mattila

JUBEL: Sakari Mattila sendte Aalesund opp i ledelsen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Dette er så ekstremt viktig og jeg er så utrolig stolt over det vi presterte. I dag får vi vist oss frem på den måten vi ønsker. Vi har et engasjement, en vinnervilje og en glød som Aalesund fotballklubb skal ha for å gjøre Sunnmøringene stolte, sier Trond Fredriksen til NRK.

I sin første kamp som hovedtrener klarte Fredriksen å føre Aalesund til årets første seier. Laget har hatt en katastrofalt dårlig start på sesongen og hadde før torsdagens kamp kun klart å kare til seg ett poeng. Det er AaFks svakeste start noensinne.

– Det har vært noen meget tøffe uker, sier Fredriksen.

Saken fortsetter under bildet:

Aalesund

GLEDE: Et bilde sier mer enn tusen ord.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Handler ikke om meg

Tirsdag ble det kjent at Harald Aabrekk ikke får fortsette i jobben som trener for klubben. Manglende tillit i spillergruppa skal være årsaken til at det kun ble fire kamper i trenerstolen for Aabrekk. Fredriksen jobbet som assistenttrener under Aabrekk.

– Aabrekk har lært meg utrolig mye på bare fire måneder. Så det er litt blandede følelser nå, sier en tydelig rørt AaFK-trener.

– Dette handler ikke om meg. Når en trener forsvinner så forløser det en del energi. Hovedjobben i dag var å holde spillerne litt nede. Nesten ville tilstander inne i garderoben, fortelle Fredriksen.

Snudde kampen

Trond Fredriksen

GLAD: AaFkK-trener Trond Fredriksen hadde all grunn til å smile etter kampen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det så lenge ut til at Vålerenga skulle kapre alle poengene. De ledet kampen helt til det hadde blitt spilt 76 minutter. Leke James sørget for utligning da han stupte inn 1-1-målet. Ikke lenge etterpå satte kaptein Sakari Mattila inn seiersmålet.

– Det var en veldig viktig seier for oss. Dette gir oss selvtillit foran de neste kampene. I dag står vi sammen som et lag og jeg er så stolt over alle guttene på laget, sier Mattila til NRK.

Aalesund har aldri før vunnet borte mot Vålerenga.

– Det er enormt at vi skulle klare det akkurat i dag. Det er ekstremt viktig for oss med en seier nå. Det er dette som bygger lag, sier Trond Fredriksen.

Vif-Aalesund

TIL VÆRS: Niklas Gunnarsson ga Vålerenga ledelsen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Må opp i energinivå

Vålerenga ledet fortjent til pause, men utover i andre omgang var det gjestene som mer og mer tok over kampen. Hjemmelaget gikk på sitt første tap for sesongen.

– Jeg er selvfølgelig veldig skuffet. Vi spiller en svak kamp hvor vi brenner altfor mange sjanser, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til NRK.

Rekdal vil ikke dvele ved Aalesund-kampen, men innrømmer at det må endringer til foran kampen mot Lillestrøm på søndag.

– Hvis vi ikke kommer med mer energi på Åråsen så vil vi bli pløyd over. Det må en helt annen trøkk og aggressivitet inn i laget, avslutter Rekdal.

Se hele intervjuet med Kjetil Rekdal her:

Kjetil Rekdals menn tapte mot Aalesund på Ullevaal i kveld. Oslo-laget ledet 1-0, men slapp inn 2 mål mot slutten av 2. omgang.

SE VIDEO: Kjetil Rekdal mener laget må opp flere hakk hvis de skal klare å vinne mot Lillestrøm i neste serierunde.

Siste nytt

 • Sagosen og PSG med dramatisk tap

  Sander Sagosen slet da Paris Saint-Germain i sluttminuttene tapte 28-29 mot hviterussiske Meshkov Brest i mesterligaen i håndball. Nordmannen hadde sjansen til å gi PSG ledelsen til 29-28, men i stedet ble Petar Djordjic matchvinner i motsatt ende.

  GERMANY HANDBALL CHAMPIONS LEAGUE THW Kiel vs Paris Saint Germain
  Foto: FOCKE STRANGMANN / Epa
 • Sparta sikret seriesølv

  Sparta har seriesølvet i ishockey i boks. Tabellnabo Lillehammer ble slått 4-3 etter forlengning. Lørenskog vant 5-2 over regjerende serie- og norgesmester Stavanger Oilers, mens tabellfirer Frisk Asker tapte 2-3 hjemme mot Stjernen etter forlengning.

  Eliteserien i ishockey: Storhamar - Sparta
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Liverpool herjet med West Ham

  Liverpool er oppe på andreplass på tabellen etter lørdagens nedsabling av West Ham. Scoringer av Emre Can, Roberto Firmino, Mohamed Salah og Sadio Mané gjorde at Michail Antonios nettkjenning ikke ble noe annet enn et trøstemål. Kampen endte 4-1.

  FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-WEST HAM
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin