Hopp til innhold

Aalesund slo tilbake mot Brann: – Jeg er fantastisk imponert

Aalesund slo tilbake mot Brann i sluttminuttene og berget poengdeling i et oppgjør der bortelaget scoret begge målene.

Aalesund

POENGDELING: Aalesund og Brann spilte 1-1 i Bergen søndag.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Hjemmelaget hadde overtaket det meste av kampen, men greide ikke å overliste sunnmørslaget i Bergen. Kaj Ramsteijn (selvmål) og Edwin Gyasi scoret begge målene i kampen.

Brann måtte også avslutte med ti mann etter at Sivert Heltne Nilsen ble utvist for sitt annet gule kort bare et par små minutter etter AaFKs utligning.

– Jeg er fantastisk imponert over moralen til laget, sier AaFK-trener Trond Fredriksen til Eurosport.

– Vi var best i 1. omgang, og de var best i 2. omgang, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen nøkternt.

Eliteserien fotball: Brann - Aalesund.

Det ble et tøft oppgjør mellom de to lagene.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Brann dominerte

Begge lagene har hatt en god start på sesongen. Brann har virkelig overbevist så langt og kjemper om serieledelsen i konkurranse med blant andre Rosenborg og Sarpsborg.

Aalesund har etter en dårlig fjorårssesong, greid å snu kamper der de ligger under. Det har nok gitt sunnmørslaget ny selvtillit.

Mot Brann fikk imidlertid laget det tøft.

De to lagene fulgte hverandre i åpningen av kampen, men bergenserne festet langsomt grepet om kampen utover i 1. omgang.

Kun godt keeperspill av Andreas Lie holdt AaFK inne i kampen den første halvtimen.

Etter 34 minutter kom imidlertid scoringen etter et stormende Brann-angrep. Aalesund slet med å klarere, og til slutt ble det Aalesund-spilleren Kaj Ramsteijn som skled ballen i eget mål i forsøket på å bryte et innlegg fra høyrekanten.

Kaj Ramsteijn

Her setter Kaj Ramsteijn inn selvmålet.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Skapte lite

Etter scoringen dominerte hjemmelaget omgangen fullstendig, og AaFK hadde sin fulle hyre med å forsvare seg før pause.

Det voldsomme Brann-presset fortsatte også i 2. omgang, mens de blåkledde slet med å skape noe fremover mot et defensivt godt Brann-lag.

Pasningene ble for upresise og løsningene for enkle de gangene bortelaget forsøkte seg over midtbanen.

I tillegg ble lagets toppscorer Mostafa «Mos» Abdellaoue godt passet på av Brann-forsvaret. Spilleren med sju scoringer i Eliteserien var nesten usynlig i kampen.

Våknet plutselig

Aalesund våknet imidlertid det siste kvarteret av kampen.

Etter 75 minutter kom nettopp «Mos» til en avslutning, men skuddet gikk rett på keeper, og bare to minutter senere skjøt Veldwjik like utenfor da han dundret til fra 20 meters hold.

Så, etter 82 minutter slo sunnmøringene tilbake da Edwin Gyasi skjøt ballen i mål fra nesten død vinkel. En fantastisk scoring.

Brann topper nå tabellen på bedre målforskjell, men mister den igjen om Rosenborg tar poeng mot Vålerenga senere søndag kveld.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal