NRK Meny
Normal

Aalesund med uvurderlig seier

Aalesund klatret over kvalifiseringsplass etter 2-1 mot dumpekandidat Bodø/Glimt søndag. Seieren betyr at de har seks poengs forsprang på Brann før neste helgs skjebnekamp.

Leke James Aafk

Leke James scoret det andre målet for Aafk i søndagens oppgjør mot Bodø/Glimt. Men det ble likevel spennende da Aafk-keeper Grytebust rotet ballen i eget nett mot slutten av kampen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Scoringer av Michael Barrantes og Leke James ga Aalesund tre svært viktige poeng søndag. Ikke bare passerte AaFK Bodø/Glimt, seieren gir dem seks poengs forsprang til Brann før neste serierunde.

– Det er fantastisk. En god følelse, sa Leke James til NRK etter kampen.

– Vi har gått gjennom en tøff tid, men nå begynner vi å få resultater. Vi sa til oss selv at vi ville gjøre dette, å ta tilbake oss selv, å ta tilbake vinnerlaget. Og det gjorde vi i dag med tre poeng.

Førstkommende fredag møtes de to lagene til det som blir Branns viktigste kamp på flere år. Aalesund har skaffet seg litt pusterom i bunnstriden, men tap i Bergen betyr at de fortsatt lever farlig med tanke på direkte nedrykk.

Aalesund har hatt som vane å leve farlig i sluttminuttene, og søndagens kamp mot Bodø/Glimt var intet unntak.

– Vi falt fem meter for langt tilbake, og det ble litt ekkelt, sa Jan Jönsson til C More etter kampen.

Merkelig selvmål

Laget hans ledet 2-0 da klokken tikket mot full tid, men åtte minutter før slutt scoret keeper Sten Grytebust et selvmål som bare kan beskrives som absurd.
Tre spillere fra hjemmelaget var borte i ballen før Grytebust sendte ballen over streken med en klønete inngripen. Ingen Glimt-spillere var i nærheten, og målet virket fryktelig unødvendig.

– Vi gjør det vi kan for å holde den ute, så det er ikke så masse vi får gjort med det (...) Vi er i den posisjonen vi er, vi spiller ikke perfekt, så vi tar de tre poengene og er fornøyd med det, sa Grytebust til NRK, som mener det offensive spillet til Aafk var oppløftende i store perioder.

Aalesund å holde unna, og seieren betyr at de passerte Bodø/Glimt på målforskjell.

– Det må jeg være fornøyd med i den situasjonen vi befinner oss i. Jeg synes vi spilte bra, selv om det varierte litt, sa Jönsson.

– Kan ikke forlange mer

For Jan Halvor Halvorsen er situasjonen dyster. Etter en glimrende periode med fire strake seirer tidligere i sesongen, står laget nå med ett fattig poeng de siste sju kampene. De fem siste har endt med tap.

– Det var vel det fjerde eller femte tapet med ett mål. Sånn er det i motbakke. All honnør til spillerne. De sto på og prøvde og prøvde. Jeg kan ikke forlange mer enn den innsatsen de la ned i dag, sa Glimt-treneren.

Men heller ikke Glimt-spillerne var fornøyde med opptredenen på Color Line stadion søndag kveld.

– Vi må begynne å vinne kamper snart. Det er ikke godt nok å dra hit ned og tape. Vi gjør det vi kan i andre omgang for å få med oss poeng, men klarer det desverre ikke, sa Trond Olsen.

– Det er ikke ønskelig å ligge der vi er nå, og må jobbe knallhardt i kampene som kommer for å ta poeng.

Glimt er nå på kvalifiseringsplass med 18 poeng, seks foran Brann. Det betyr at Brann i verste fall kan ha ni poeng opp til kvalifiseringsplass etter neste helgs serierunde.

Neste stopp for Glimt er borte mot Sogndal.

– Hver kamp er en cupfinale for oss nå. Vi tenker bare på neste kamp. Vi jobber hardt, og før eller senere snur det, sier Halvorsen.

Siste nytt

 • Norge møter Makedonia og Slovakia

  Norges landslagsherrer i fotball avslutter sesongen med bortekamper mot Makedonia og Slovakia.

  Landslagssjef Lars Lagerbäck sier i en pressemelding at han er veldig fornøyd med at de har fått på plass to treningskamper i november.

  Lars Lagerbäck
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Bratt Tour de France i 2018

  Neste års ritt, som starter på øya Noirmoutier på den franske vestkysten, inneholder ingen flat, individuell tempo.

  Mot slutten av Touren blir det særlig tøft med seks fjelletapper og fire andre kuperte etapper før selve avslutningen opp Champs-Élysées i Paris.

  France Cycling Tour de France
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Aru har signert for Kristoffs lag

  Den italienske sykkelstjernen Fabio Aru blir lagkamerat med Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen i UAE Emirates neste sesong. Italienerens overgang fra Astana ble tirsdag kunngjort på UAE-lagets nettsted.

  Fabio Aru i den gule trøya.
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal