NRK Meny
Normal

Aalborg truer med norsk spillerstopp

Konflikten mellom Sander Sagosens klubb Aalborg og det norske håndballandslaget eskalerer.

Aab - Kolding Aab Håndbold - KIF Kolding finale guld til Aab

MANGE NORDMENN: Aalborgs klubbdirektør Jan Larsen sammen med Kristian Kjelling, etter at klubben ble danske mestere i 2010. Nå er de skeptiske til å hente flere nordmenn.

Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

– Jeg er rystet over måten de har håndtert saken på, sier Aalborgs klubbdirektør Jan Larsen til NRK.

For Sander Sagosens klubb ble rasende på det norske landslaget og håndballforbundet da de ikke ble varslet om at 20-åringen hadde holdt en bruddskade skjult under EM.

Den danske klubben fikk ikke vite om håndskaden før NRK avslørte den under bronsefinalen mot Kroatia. De forlanget en unnskyldning fra norsk hold, spesielt fordi de ikke visste om skaden før overgangsvinduet stengte.

Sander Sagosens hånd

TØFFING: Sander Sagosen spilte flere kamper for Norge med brudd i hånden under EM i Polen.

Foto: NTB scanpix/Privat

Misfornøyd med svaret

Aalborg sendte så inn en klage på det norske håndballforbundet til det europeiske håndballforbundet (EHF). Og nå har de fått svar fra den norske leiren.

– Vi føler vi har gjort det vi føler er riktig. Vi har etter beste evne forsøkt å gi et godt svar, selv om vi mener saken er komplisert og vanskelig. Så får vi se hva de svarer, sier generalsekretær Erik Langerud til NRK.

Men Aalborg er langt fra imponert.

– Det er bare fordi vi sendte en klage til EHF, at de nå reagerer. Og jeg synes faktisk ikke vi har fått en unnskyldning. Dette er ikke hva vi forventer av det norske håndballforbundet, sier Larsen.

Vurderer spillerstopp fra Norge

– Jeg har snakket med mange andre klubbledere i Europa, og de har aldri opplevd lignende, og synes det er helt grotesk. De frarøvet oss en mulighet til å hente en erstatning, og bør være store nok til å komme med en uforbeholden unnskyldning, og si at de ikke skal gjøre det igjen. I stedet rettferdiggjør de seg selv rundt hvorfor de gjorde det. Det er rystende, fortsetter han.

Larsen går så langt i å si at klubben nå vil revurdere kjøp av flere norske spillere.

– Jeg overveie kraftig om vi kan ha norske landslagsspillere i klubben, hvis det er på den måten man behandler klubber på. Hvis dette kan skje igjen, mener jeg det er helt grotesk. De bør si at de gjorde en feil, og ikke vil gjenta den, påpeker Larsen, som hevder han selv ringte håndballforbundet flere ganger, uten å få svar.

– Lov å være uenig

Erik Langerud har ikke hatt direkte kontakt med Larsen etter at Aalborg mottok brevet og ønsker ikke å ta dialogen videre igjennom media.

– Det er lov for klubb og forbund å være uenige. Det betyr ikke nødvendigvis at en har feil og den andre rett, sier generalsekretæren.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal