Hopp til innhold

Rasende på den norske lagledelsen etter Sagosen-skade

Aalborg-sjef Jan Larsen er illsint etter at den norske landslagsledelsen ikke informerte klubben om Sander Sagosens skade under EM.

Sander Sagosens hånd

BRUDD: Til høyre er Sander Sagosens hånd før bronsefinalen mot Kroatia.

Foto: NTB scanpix/Privat

Midt under bronsefinalen mot Kroatia søndag, kunne NRK avsløre at Sander Sagosen har spilt de siste kampene med brudd i hånden.

– Ingenting kunne stoppet meg fra å spille disse kampene. Det gjorde sykt vondt mot Tyskland, og det blir sikkert sykt vondt mot Kroatia også. Men det tåler jeg, fortalte 20-åringen før kampen, som endte med tap.

Uakseptabelt

Sander Sagosen

I AKSJON: Sander Sagosen kunne ikke forhindre norsk tap mot Kroatia.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Sagosens klubb, Aalborg, tar derimot langt fra like lett på skaden.

– Jeg ble rasende. Jeg ble virkelig sur på de norske lederne og delegasjonen, som ikke kontakter oss som klubb og forteller om skaden, sier klubbdirektør Jan Larsen til NRK.

Det var dansk TV 2 som omtalte saken først.

Larsen sier han ikke fikk høre om skaden, som skjedde under møtet med Frankrike, før nyheten ble sluppet under den dramatiske bronsekampen. Han påpeker at han ikke er sint på Sagosen og har forståelse for at han valgte å spille de neste kampene.

– Dette har ikke noe med Sander å gjøre. Han er 20 år gammel og vil spille håndballkamp og beskytte seg selv. Det kan jeg forstå. Da må lederne ha litt karakter og si at vi er nødt til å informere Aalborg om dette, mener Larsen.

– Ville dere latt Sander spille om dere fikk vite om skaden?

– Vi vil ikke nekte Sander å spille. Det er ikke det vi er sure for. Vi ville bare være en del av beslutningen. Vi skulle også gjerne hatt røntgenbildene som er tatt, for å kunne legge en plan videre.

Forventer unnskyldning

Det største problemet med mangelen på informasjon, er likvel at overgangsvinduet stengte få timer etter at skaden ble kjent.

– Hadde vi visst om dette, kunne vi reagert og gjort noe med vår spillerstall. Det har svekket oss. Jeg er sur og rasende på de norske lederne, fortsetter Larsen.

Aalborgs neste kamp er 10. februar, mot Midtjylland. Sagosen må nå belage seg på fire uker på sidelinjen etter håndbruddet, men skal ifølge klubbens hjemmeside, igjennom flere undersøkelser når han kommer til Oslo mandag.

Den danske klubben håper Norge vil beklage det som har skjedd.

– Det får ingen konsekvenser, men vi forventer en unnskyldning. Etter det må vi videre. Sander ville gi alt for å få medalje, og det har jeg stor respekt for. Nå gleder vi oss til han kommer tilbake, og kan bidra til Aalborg håndball, sier klubbdirektøren.

Den norske landslagsledelsen er for øyeblikket på vei hjem til Norge, og er derfor ikke tilgjengelig for kommentar.

Siste nytt

  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal