NRK Meny
Normal

«Zucca»: – Det kribler litt i magen

Mats Zuccarello (28) er klar for sitt første VM siden 2010. Det betyr mye for NHL-stjernen.

Mats Zuccarello

VM-KLAR: Mats Zuccarello på Gardermoen i forbindelse med avreise til Russland i dag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Man er ekstra spent. Det føles som at man skal til sitt første VM. Det kribler litt i magen, og jeg er litt nervøs, sier «Zucca» til pressen før avreise til Russland.

På grunn av skader og NHL-sluttspill har ikke New York Rangers-profilen hatt mulighet til å være med i et VM siden 2010. I dag slutter han seg til Roy Johansens tropp, og 28-åringen er definitivt klar for å spille med flagget på brystet igjen.

– Det er moro å være tilbake på landslaget. Det er noe man alltid drømmer om når man er liten – å spille for landslaget. Man skulle helst ha gått lengst mulig i sluttspillet der borte, men når det ikke blir sånn, så er dette en bonus, fortsetter han.

Rangers måtte «overtales»

«Zucca» og Rangers tapte 1-4 i kamper for Pittsburgh Penguins allerede i kvartfinalen i NHL-sluttspillet, noe som gjorde nordmannen tilgjengelig for landslagsoppdrag. Likevel var det ikke gitt at publikumsfavoritten skulle få tillatelse av klubben til å reise til VM.

– Jeg forklarte at jeg ikke har spilt på en stund og at jeg ville være med. De skjønte det. Det blir mye hockey fremover, og de ville helst at jeg skulle høre på kroppen og slappe av, men jeg føler meg pigg, lover Zuccarello, som avsluttet NHL-sesongen med pene 61 poeng.

Han understreker at han var forberedt på å reise til mesterskapet fra dag én, og at det ikke var mye overtalelse som skulle til.

Johansen: – Kommer til å kjenne litt på det

Landslagssjef Johansen trer som kjent av etter mesterskapet. «Zucca» er tydelig på at det var én av grunnene til at det var viktig for ham å være med, og på spørsmål fra NRK erkjenner også Johansen selv at det kommer til å bli rart når VM nærmer seg slutten.

– Jeg har ikke tenkt så mye på at det er siste gangen, faktisk, men jeg kommer nok til å kjenne litt på det når vi kommer litt ut i VM. Foreløpig har det vært mest fokus på en del sportslig i oppkjøringsfasen, forklarer Johansen.

Han er naturligvis strålende fornøyd med at både Zuccarello – og Norges andre NHL-spiller Andreas Martinsen – er i troppen.

– For norsk hockey, som er veldig liten i internasjonal sammenheng, så må vi ha de beste spillerne med for enhver pris. Vi har to spillere med nå som spiller i verdens beste liga, men jeg påpeker igjen at det viktigste er laget, avslutter sjefen.

Mats Zucarello har fått klarsignal fra New York Rangers til å delta i VM for Norge

Siste nytt

 • Ronaldo scoret fire i nimålsdrama

  Cristiano Ronaldo leverte fire mål for Real Madrid da de slo Girona 6–3 i La Liga søndag kveld.

  Lucas Vázquez og Gareth Bale scoret også for hjemmelaget, mens Christian Stuani (2) og Juanpe scoret for Girona.

  Ronaldo
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Storoppgjør i FA-cupen

  Manchester United møter Tottenham i FA-cupens semifinale, melder NTB.

  I den andre semifinalen møtes Chelsea og Southampton. Semifinalene spilles 21. april.

  d
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Chelsea jublet for avansement

  Her feirer keeper Willy Caballero 2-1-målet som sikret Chelsea seieren i FA-cupen mot Leicester søndag ettermiddag.

  Álvaro Morata og Jamie Vardy scoret hvert sitt i ordinær tid, mens Pedro ble matchvinner for Chelsea etter 105 minutter.

  Willy Caballero
  Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal