NRK Meny
Normal

«Zucca»: – Det kribler litt i magen

Mats Zuccarello (28) er klar for sitt første VM siden 2010. Det betyr mye for NHL-stjernen.

Mats Zuccarello

VM-KLAR: Mats Zuccarello på Gardermoen i forbindelse med avreise til Russland i dag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Man er ekstra spent. Det føles som at man skal til sitt første VM. Det kribler litt i magen, og jeg er litt nervøs, sier «Zucca» til pressen før avreise til Russland.

På grunn av skader og NHL-sluttspill har ikke New York Rangers-profilen hatt mulighet til å være med i et VM siden 2010. I dag slutter han seg til Roy Johansens tropp, og 28-åringen er definitivt klar for å spille med flagget på brystet igjen.

– Det er moro å være tilbake på landslaget. Det er noe man alltid drømmer om når man er liten – å spille for landslaget. Man skulle helst ha gått lengst mulig i sluttspillet der borte, men når det ikke blir sånn, så er dette en bonus, fortsetter han.

Rangers måtte «overtales»

«Zucca» og Rangers tapte 1-4 i kamper for Pittsburgh Penguins allerede i kvartfinalen i NHL-sluttspillet, noe som gjorde nordmannen tilgjengelig for landslagsoppdrag. Likevel var det ikke gitt at publikumsfavoritten skulle få tillatelse av klubben til å reise til VM.

– Jeg forklarte at jeg ikke har spilt på en stund og at jeg ville være med. De skjønte det. Det blir mye hockey fremover, og de ville helst at jeg skulle høre på kroppen og slappe av, men jeg føler meg pigg, lover Zuccarello, som avsluttet NHL-sesongen med pene 61 poeng.

Han understreker at han var forberedt på å reise til mesterskapet fra dag én, og at det ikke var mye overtalelse som skulle til.

Johansen: – Kommer til å kjenne litt på det

Landslagssjef Johansen trer som kjent av etter mesterskapet. «Zucca» er tydelig på at det var én av grunnene til at det var viktig for ham å være med, og på spørsmål fra NRK erkjenner også Johansen selv at det kommer til å bli rart når VM nærmer seg slutten.

– Jeg har ikke tenkt så mye på at det er siste gangen, faktisk, men jeg kommer nok til å kjenne litt på det når vi kommer litt ut i VM. Foreløpig har det vært mest fokus på en del sportslig i oppkjøringsfasen, forklarer Johansen.

Han er naturligvis strålende fornøyd med at både Zuccarello – og Norges andre NHL-spiller Andreas Martinsen – er i troppen.

– For norsk hockey, som er veldig liten i internasjonal sammenheng, så må vi ha de beste spillerne med for enhver pris. Vi har to spillere med nå som spiller i verdens beste liga, men jeg påpeker igjen at det viktigste er laget, avslutter sjefen.

Mats Zucarello har fått klarsignal fra New York Rangers til å delta i VM for Norge

Siste nytt

 • Harsem skrevet ut av sykehus

  Kathrine Harsem har reist hjem fra St. Olavs hospital, der hun ble innlagt etter dobbeltkollapsen etter fredagens fellesstart på rulleski i Toppidrettsveka. Det bekrefter Norges Skiforbund i en pressemelding lørdag. – Jeg kjenner at jeg har fått en «wake-up call» på at jeg ikke er en maskin, men et menneske. Nå skal jeg komme meg til hektene før noe annet, sier Harsem.

  Landslaget kvinner
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Mol og Sørum til sin fjerde finale

  Anders Mol og Christian Sørum fortsetter sitt fantastiske spill og er nå klare for finalen i verdensseriefinalen i Tyskland etter at de slo ut nettopp Tyskland i semifinalen lørdag. De kom til verdensseriefinalen med tre strake turneringsseire.

  Sandvolleyball, verdenstour.
  Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix
 • Stjernen best i norgescupen

  Andreas Stjernen har valgt å trene for seg selv store deler av sommeren. Det er ingen grunn til bekymring. Sprova-hopperen vant lørdagens norgescuprenn i Granåsen. Ett poeng skilte ned til Joakim Aune. Fredrik Bjerkeengen ble nummer tre.

  Hopplandslaget
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Dans, breakdance og hiphop, finaler
NM-veka: Dans