«Zucca»: – Det kribler litt i magen

Mats Zuccarello (28) er klar for sitt første VM siden 2010. Det betyr mye for NHL-stjernen.

Mats Zuccarello

VM-KLAR: Mats Zuccarello på Gardermoen i forbindelse med avreise til Russland i dag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Man er ekstra spent. Det føles som at man skal til sitt første VM. Det kribler litt i magen, og jeg er litt nervøs, sier «Zucca» til pressen før avreise til Russland.

På grunn av skader og NHL-sluttspill har ikke New York Rangers-profilen hatt mulighet til å være med i et VM siden 2010. I dag slutter han seg til Roy Johansens tropp, og 28-åringen er definitivt klar for å spille med flagget på brystet igjen.

– Det er moro å være tilbake på landslaget. Det er noe man alltid drømmer om når man er liten – å spille for landslaget. Man skulle helst ha gått lengst mulig i sluttspillet der borte, men når det ikke blir sånn, så er dette en bonus, fortsetter han.

Rangers måtte «overtales»

«Zucca» og Rangers tapte 1-4 i kamper for Pittsburgh Penguins allerede i kvartfinalen i NHL-sluttspillet, noe som gjorde nordmannen tilgjengelig for landslagsoppdrag. Likevel var det ikke gitt at publikumsfavoritten skulle få tillatelse av klubben til å reise til VM.

– Jeg forklarte at jeg ikke har spilt på en stund og at jeg ville være med. De skjønte det. Det blir mye hockey fremover, og de ville helst at jeg skulle høre på kroppen og slappe av, men jeg føler meg pigg, lover Zuccarello, som avsluttet NHL-sesongen med pene 61 poeng.

Han understreker at han var forberedt på å reise til mesterskapet fra dag én, og at det ikke var mye overtalelse som skulle til.

Johansen: – Kommer til å kjenne litt på det

Landslagssjef Johansen trer som kjent av etter mesterskapet. «Zucca» er tydelig på at det var én av grunnene til at det var viktig for ham å være med, og på spørsmål fra NRK erkjenner også Johansen selv at det kommer til å bli rart når VM nærmer seg slutten.

– Jeg har ikke tenkt så mye på at det er siste gangen, faktisk, men jeg kommer nok til å kjenne litt på det når vi kommer litt ut i VM. Foreløpig har det vært mest fokus på en del sportslig i oppkjøringsfasen, forklarer Johansen.

Han er naturligvis strålende fornøyd med at både Zuccarello – og Norges andre NHL-spiller Andreas Martinsen – er i troppen.

– For norsk hockey, som er veldig liten i internasjonal sammenheng, så må vi ha de beste spillerne med for enhver pris. Vi har to spillere med nå som spiller i verdens beste liga, men jeg påpeker igjen at det viktigste er laget, avslutter sjefen.

Mats Zucarello har fått klarsignal fra New York Rangers til å delta i VM for Norge

Sportsnyheter

NRK erfarer: Minst en positiv test på kvinnesiden

Testresultatene kommer etter at de OL-uttatte herreløperne har gjennomført PCR-tester. Det blir pressekonferanse med langrennsledelsen 10.45.

Siste nytt

 • Riiber klar for konkurranse igjen

  Norges Skiforbund sender sju utøvere til sesongens nest største høydepunkt, «trippelen» i østerrikske Seefeld.

  Jarl Magnus Riiber er klar for konkurranser igjen sammen med det norske OL-laget. I tillegg får Andreas Skoglund og Simen Tiller sjansen i Østerrike.

  – Vi trenger virkelig en sånn prestisjefylt helg. Trippelen i Seefeld er for oss vinterens nest største hovedmål. I år blir konkurransen en utrolig viktig OL-test, sier sportssjef Ivar Stuan.

  Disse stiller for Norge:

  Espen Andersen Lommedalens Idrettslag
  Espen Dalhaug Bjørnstad Byaasen Skiklub
  Jørgen Nyland Graabak Byåsen Idrettslag
  Jens Lurås Oftebro IL Jardar
  Jarl Magnus Riiber, IL Heming
  Simen Tiller, Moelven IL
  Andreas Skoglund, Molde og Omegn IF

  Austria Nordic Combined World Cup
  Foto: Lisa Leutner / AP
 • Johaug og langrennskvinnene utsetter også hjemreise

  Også Therese Johaug og de kvinnelige langrennsutøverne utsetter sin hjemreise fra Seiser Alm til Norge, melder TV 2.

  Avreisen til Kina er allerede utsatt fra 27. januar til 31. januar for herrene etter at samtlige løpere ble definert som nærkontakter til den koronasmittede sprinttreneren Arild Monsen.

  Nå er det klart at også kvinnene utsetter hjemreisen fra Seiser Alm. Therese Johaug og de andre kvinnene skulle etter planen reise til Norge i dag, men blir værende i Seiser Alm.

  En utsettelse for Johaug og co. vil i praksis bety at de ikke kommer seg på Olympiatoppens første charterfly fra Gardermoen til Beijing torsdag. Neste oppsatte avgang er mandag.

  – Vi holder motet oppe så godt vi kan, sier Johaug til NRK.

  Langrennsstjernen går seg en runde i solskinnet i Seiser Alm, men stopper opp når NRK stiller henne spørsmål.

  – Vi får se om vi kommer oss til Kina, legger hun til.

  Ifølge TV 2 har ikke alle løperne som testet seg mandag ennå fått svar på testen. Ifølge kanalens opplysninger skal testene som er klare, ha vært negative.

  OL starter 4. februar. Første langrennsøvelse er kvinnenes skiathlon dagen etter.

  Høydetrening i Livigno
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Grand Slam-håpet ute for useedede Cornet

  Useedede Alize Cornet (til høyre på bildet) hadde aldri før vært i en kvartfinale i en Grand Slam, men der ble det Australian Open-exit mot amerikanske Danielle Collins.

  Cornet er rangert som nummer 61 på verdensrankingen, men kom seg videre til kvartfinalen ved å slå tidligere verdensener Simona Halep. Mot amerikanske Collins sa det derimot stopp.

  Collins vant et jevnt første sett 7-5 og hadde ingen problemer med å vinne det andre settet og matchen med 6-1. Dermed har den 28 år gamle amerikaneren nådd en semifinale i en Grand Slam for første gang.

  I den andre kvartfinalen på kvinnesiden ble det tap for estiske Kaia Kanepi, som slo ut verdenstoer Aryna Sabalenka i fjerde runde. Hun hadde også sjuendeseedede Iga Swiatek fra Polen i kne, men måtte til slutt gi tapt. (NTB)

  Australian Open Tennis
  Foto: Hamish Blair / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal